anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Firmele de comerţ din Iaşi au realizat o treime din cifra de afaceri totală

GALERIE
afaceri comert
 • afaceri comert
- +

In Iaşi figurau la sfârşitul anului trecut 4.661 de societăţi care au ca obiect principal pe activitate comerţul. In total, ele au raportat afaceri de aproape două miliarde de euro.

Comerţul este domeniul de activitate cu cea mai mare reprezentare în cifra de afaceri totală a Iaşului pe anul trecut (de 6,40 miliarde de euro), având o contribuţie de aproape 32%, reiese din cel mai recent Breviar Economic al Judeţului Iaşi, editat de către Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi. Cele 4.661 de societăţi comerciale înregistrate în judeţ care erau active la sfârşitul anului 2020 au realizat o cifră de afaceri de circa 2 miliarde de euro, concentrând 16.976 de salariaţi.

De precizat faptul că în această sumă nu sunt incluse şi rezultatele financiare ale marilor lanţuri comerciale, care au sediul social în alte judeţe. În anul 2019 activau în domeniu 4.580 de firme, care au raportat afaceri totale de aproape 1,95 miliarde de euro. Comerţul cu amănuntul, principalul barometru pentru consumul privat, a însumat anul trecut aproximativ 634,7 milioane de euro (31,40% din cifra de afaceri totală a firmelor din domeniu). De altfel, aici lucrau cele mai multe persoane din totalul salariaţilor, un număr de 8.969 de oameni.

Firmele care au făcut comerţ cu ridicata al produselor nealimentare au realizat afaceri de 702,3 milioane de euro (34,75%), iar comerţul cu autovehicule, piese şi accesorii de schimb şi carburanţi pentru autovehicule a însemnat o cifră de afaceri cumulată de aproape 330,8 milioane de euro (16,37%) în anul 2020. Societăţile care s-au axat pe comerţul cu ridicata al produselor agricole brute, animalelor vii, produselor alimentare, băuturilor şi tutunului au raportat împreună afaceri de circa 231 milioane de euro (11,43%). „Cei mai puţini bani” au fost făcuţi de firmele cu activităţi de intermediere în comerţul cu ridicata, mai exact 122,3 milioane de euro (6,05%). 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.