Firmele de pompe funebre, trezite la viaţă cu o ploaie de amenzi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Firmele de pompe funebre, trezite la viaţă cu o ploaie de amenzi

GALERIE
firma pompe funebre
  • firma pompe funebre
- +

 Acestea au încasat jumătate din amenzile date în ultimele două săptămâni de inspectorii Primăriei

 

Inspectorii Primăriei au luat în vizor şi firmele de pompe funebre. Aproape jumătate din amenzile aplicate de municipalitate în ultimele două săptămâni au vizat activitatea acestui tip de societăţi comerciale. Astfel, inspectorii corpului de control al primarului au aplicat în perioada 13-24 iulie un număr de 24 de amenzi, în valoare totală de 20.800 lei. Dintre acestea, 11 amenzi a câte 500 de lei au fost aplicate pentru expunerea mărfurilor în afara spaţiilor de vânzare, fiind vorba de activităţi de pompe funebre.
 
Alte 6 amenzi, în valoare totală de 7.800 lei, au fost aplicate pentru lipsa autorizaţiilor de funcţionare sau nerespectarea obiectului de activitate de către firme de comerţ sau de alimentaţie publică. Amenzile “de sezon”, pentru lipsa contractelor de folosinţă a domeniului public în cazul teraselor sezoniere sau vitrinelor frigorifice, au fost relativ puţine. Pentru astfel de probleme s-au aplicat doar 4 amenzi, în sumă totală de 5.000 de lei.
 
Inspectorii municipalităţii au emis şi şase somaţii pentru refacerea carosabilului afectat de lucrările de intervenţie la reţeaua publică de apă sau de termoficare, alte trei somaţii vizând salubrizarea unor terenuri situate în zona centrală. De altfel, doi ieşeni au fost amendaţi pentru nerespectarea obligaţiei de salubrizare a unor terenuri de pe strada Iancu Bacalu şi şoseaua Nicolina.
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.