Firmele finilor „împăratului” Vlasov cad una după alta
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Firmele finilor „împăratului” Vlasov cad una după alta

GALERIE
buzunare goale-faliment
 • buzunare goale-faliment
- +

Creditori LAR CHEMICAL SRL au solicitat intrarea societăţii în insolvenţă. Firma înfiinţată în 2013 este administrată de Liliana Precul.

 

O altă firmă a finilor „împăratului” Vlasov este cu un pas mai aproape de „groapa” insolvenţei. La Tribunalul Iaşi au fost depuse la începutul acestei luni două cereri prin care se solicită deschiderea procedurii insolvenţei în cazul firmei LAR CHEMICAL SRL. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma cu pricina este administrată de Liliana Precul, fina controversatului afacerist şi avocat Mihail Vlasov. Înfiinţată în martie 2013, firma are ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicate al produselor chimice. Într-unul din dosarele recent deschise la Tribunalul Iaşi pe numele firmei Lar Chemical SRL, creditor este SC Rochem Internaţional SRL din Bucureşti, firmă ce realizează intermedieri în comerţul cu combustibili, minereuri, metale şi produse chimice. În celălalt, creditor figurează tot o firmă din Capitală, Prod-Tehnoplus SRL. Contactat de „Ziarul de Iaşi”, administratorul Rochem Internaţional spune că firma Lar Chemical îi datorează de mai bine de un an de zile circa 100.000 lei.

„Domnul Precul mi-a dat ţeapă cu un miliard de lei vechi. Eu cu el am discutat. Pot să vă spun că e un ţepar notoriu”, a declarat Octavian Bălaşa, administratorul Rochem Internaţional. În luna aprilie a acestui an, această societate a cerut magistraţilor de la Judecătoria Iaşi încuviinţarea executării silite a firmei administrate de Liliana Precul, solicitare aprobată ulterior de instanţă. „Încuviinţează executarea silită, sub forma popririi, referitor la titlul executoriu reprezentat de biletul la ordin seria BRTL3BS nr. 3362937, emis la data de 5.10.2015, scadent la data de 19.10.2015, locul indicat al plăţii fiind Iaşi, în vederea recuperării sumei de 49.576,99 lei, contravaloare marfă. Fără cale de atac”, este soluţia pronunţată în acest dosar, publicată ulterior şi pe portalul Ministerului Justiţiei. Deşi jurnaliştii ziarului nostru au încercat să obţină un punct de vedere pe marginea acestui subiect şi de la familia Precul, până la închiderea ediţiei, aceştia nu au putut fi contactaţi.

Potrivit celui mai recent bilanţ depus de reprezentanţii Lar Chemical SRL la Finanţele Publice, ce datează din 2014, societatea realizase la finele acelui an o cifră de afaceri de 1,3 milioane lei şi un profit net de 86.000 lei. Tot atunci, firma declara că are datorii în cuantum de 894.000 lei şi deţinea în conturi circa 232.000 lei. În 2013, an când a fost înfiinţată, Lar Chemical a derulat afaceri de 2,3 milioane lei. Potrivit informaţiilor publicate anul trecut de ziarul nostru, Radu Precul, fost vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, avea de plătit peste 20 milioane lei către creditori după ce şi-a băgat în insolvenţă firmele sale Moldochim şi Moldochim Max Trade. Anterior, Precul a fost implicat într-un caz de evaziune fiscală tot prin aceste două firme, când a reţinut dările către stat pentru angajaţi timp de circa doi ani (n.r. - peste 200.000 lei) şi a primit doar o amendă de 1.000 de lei. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Alexandru LĂZESCU

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Marea majoritate a jurnaliştilor români continuă să se închine la „icoanele” New York Times, Washington Post, CNN, The Guardian, nerealizând că acestea au deviat între timp semnificativ de la etica şi standardele tradiţionale ale jurnalismului.  

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre ororile nazismului

Nichita DANILOV

Câte ceva despre ororile nazismului

Realitatea din lagărele de naziste era atât de cosmetizată de aparatul de propagandă, încât chiar şi prizonierii proaspăt aduşi în vagoanele de vite sigilate aveau tendinţa să nu dea crezare sinistrelor zvonuri legate de exterminare. Ca să nu intre în panică, deţinuţii ce coborau din trenuri aveau parte de o privelişte aproape bucolică. E drept că exista sârmă ghimpată. Dar dincolo de sârmă domnea o ordine desăvârşită.

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Ciprian IFTIMOAEI

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Pe la începutul lunii decembrie 2021, mă pomenesc cu un telefon de la prietenul şi colegul Bogdan Pătărlăgeanu de la Direcţia de Comunicare a Institutului Naţional de Statistică (INS) cu propunerea de a colabora la un Newsletter pentru Ziua Culturii Naţionale (15 ianuarie) în care să surprindem crâmpeie din publicistica economică şi socială a poetului Mihai Eminescu, eventual, condimentate cu date statistice. Mai înainte de toate, prietenul Bogdan se interesă dacă ştiu ceva despre legătura lui Eminescu cu statistica, parcă, bănuind că am în lucru un studiu cu tema „Scurt istoric al statisticii oficiale în România” în care aveam câteva rânduri despre tema în cauză.

Atenţie la trend

Michael ASTNER

Atenţie la trend

În loc de motto: Jocurile minţii// cum mai reuşim noi/ să ne construim/ propriile capcane - cu cât mai sofisticate,/ cu atât mai durabilă/ propria închisoare.

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X