Firmele ieşene care au aplicat pentru programul Start-up Nation pot cere suspendarea implementării proiectelor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 28.11.2021

Firmele ieşene care au aplicat pentru programul Start-up Nation pot cere suspendarea implementării proiectelor

GALERIE
Start-up Nation
  • Start-up Nation
- +

Societăţile din judeţul Iaşi care s-au calificat la finanţările de maximum 200.000 lei prin programul Start-up Nation România 2018-2019 vor putea să suspende implementarea planurilor de afaceri folosind noile certificate pentru situaţie de urgenţă (CSU), pe care le emite Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA).

La nivelul judeţului Iaşi sunt contractate 412 proiecte de finanţare, 57 fiind decontate, potrivit datelor Agenţiei pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului (AIMMAIPE) Iaşi. Oficialii instituţiei arată că a fost adoptat şi publicat în Monitorul Oficial Ordinul care permite startup-urilor să suspende implementarea proiectelor pe perioada stării de urgenţă. Beneficiarii care nu pot menţine locurile de muncă pe această perioadă  şi doresc să suspende termenele instituite contractual referitoare la păstrarea lor o pot face, la cerere. Pentru a beneficia de noile măsuri, societăţile aflate în perioada de implementare/ monitorizare a contractelor de finanţare trebuie să notifice prin e-mail AIMMAIPE Iaşi cu privire la solicitarea de a suspenda clauzele contractuale şi să solicite, tot online, unul dintre tipurile de certificate de situaţie de urgenţă, emise de MEEMA. Nu se reziliază contractele în această perioadă, asigură reprezentanţii AIMMAIPE. Până după încetarea stării de urgenţă nu se fac controale şi nici vizite de monitorizare sau certificare. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Agentul 00oaie

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.