Firmele nu se înghesuie la proiectarea refacerii liniilor de tramvai
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 18.09.2021

Firmele nu se înghesuie la proiectarea refacerii liniilor de tramvai

GALERIE
tramvai
  • tramvai
- +

O singură asociere de firme s-a înscris la două licitaţii organizate de Primărie. Ambele proceduri vizează proiectarea lucrărilor de reabilitare a unor linii de tramvai, iar fiecare contract are o valoare estimată de 133.000 lei.

Asocierea este formată din firmele Pod-Proiect SRL şi Aven­sa Consulting SRL. Una dintre licitaţii face referire la reorganizarea circulaţiei pe bd. Tudor Vladimirescu, proiect ce vizează în principal modernizarea liniei de tramvai. Lucrările de execuţie vor fi finanţate din fonduri europene şi vor fi efectuate pe tronsonul dintre Bucşinescu şi intersecţia cu Calea Chişinăului.

În 2013, Pod-Proiect a realizat documentaţia pentru avizarea lucrărilor de intervenţii, dar, între timp, municipalitatea a introdus în proiect şi reabilitarea podului Tudor Vladimirescu. În cazul în care va fi declarată câştigătoare la această licitaţie, asocierea va revizui documentaţia tehnico-economică şi o va completa cu elaborarea studiului de trafic şi studiului de oportunitate.

Nu în ultimul rând, va oferi servicii de consultanţă pentru elaborarea cererii de finanţare, proiectul urmând a beneficia de fonduri UE în cadrul Programul Operaţional Regional. Tot prin intermediul POR va fi implementat şi celălalt proiect ce face referire la tronsoanele Cinci Drumuri - str. Pădurii - str. Nicoriţă, Piaţa Podul Roş - intersecţia cu bd. Primăverii şi bd. Virgil Săhleanu - intersecţie cu bd. Metalurgiei - Rond Ţuţora.

Liniile de tramvai menţionate au fost date în exploatare în perioada 1959 - 1963 şi, de atunci, nu au fost executate decât lucrări de reparaţie şi întreţinere curentă. „Nu s-au efectuat lucrări de reparaţii capitale sau de modernizare a liniilor de tramvai de la darea în exploatare până în prezent. Starea tehnică a liniilor de tramvai este total necorespunzătoare, şi chiar periculoasă, siguranţei circulaţiei.

În plus, şinele rupte (tronson Cinci Drumuri - str. Pădurii - str. Nicoriţă) şi denivelările acestora conduc la uzura accelerată a mate­rialului rulant şi la înlocuirea transportului public cu autoturisme“, se arată în caietul de sarcini.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grand Slam, povestea unei himere

Nicolae GRECU

Grand Slam, povestea unei himere

Singurătatea lui Djokovic, în faţa fileului şi a lui Medvedev, a fost definitorie cu un game înaintea finişului, când dârzul reprezentant al unui neam de luptători, a izbucnit în lacrimi.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IV)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IV)

Seria consideraţiilor etimologice din sfera mai largă a pescuitului este continuată de câteva cuvinte româneşti importante referitoare la ambarcaţiuni.

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

pr. Constantin STURZU

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

La mijlocul primei luni a anului bisericesc prăznuim Înălţarea Sfintei Cruci. Istoric vorbind, această sărbătoare aminteşte de două evenimente: găsirea Sfintei Cruci la Ierusalim de către Sfânta Împărăteasă Elena şi înălţarea ei în văzul tuturor în acea zi, dar şi pe 14 septembrie 335, imediat după sfinţirea primei Biserici a Învierii Domnului, zidită de Sfântul Împărat Constantin cel Mare, respectiv aducerea Sfintei Cruci înapoi în Ierusalim, pe 14 septembrie 630, după ce a fost recuperată de la perşi de către împăratul bizantin Heraclius.

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Democraţia liberală din Statele Unite ale Americii şi Anglia a fost influenţată pozitiv de impactul diverselor „religii ale raţiunii”, precum deismul sau teismul. Acestea au jucat un rol de mediator între sistemul socio-politic al teoriei raţionale a drepturilor naturale şi cel religios. Aceste noi religii seculare nu reprezentau decât contracţii instituţionale ale religiilor tradiţionale, născute prin acţiunea revoluţiilor franceză şi americană. 

pulspulspuls

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

Apropo de congresul liberal cu alegeri de lider care bate la uşă, ce va fi de azi egzact într-o săptămână, cică printre unii liberalii mai vechi se vorbeşte că jocurile ar fi deja făcute, iar Cîţu ar avea deja cam două treimi din voturi de partea lui.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.