De Business

Punem punctul pe știi

Fiscul a prins o companie cu venituri de 100 de milioane de lei din tranzacții nedeclarate cu monede virtuale

joi, 23 mai 2024, 17:40
1 MIN
 Fiscul a prins o companie cu venituri de 100 de milioane de lei din tranzacții nedeclarate cu monede virtuale

ANAF anunţă, joi, că a descoperit un prejudiciu de peste 10 milioane de lei la o firmă din domeniul tranzacţiilor cu monede virtuale. Compania a omis să declare venituri de 100 de milioane de lei.

”Inspectorii antifraudă din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au identificat în luna mai a.c, la un singur agent economic, venituri de peste 100 milioane de lei provenind din tranzacţii cu monede virtuale care au fost omise de la declarare. Astfel au fost stabilite obligaţii fiscale suplimentare de aproximativ 10 milioane de lei, sumă ce a fost achitată integral la bugetul de stat în timpul verificărilor”, a transmis, joi, ANAF, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că Direcţia Generală Antifraudă Fiscală desfăşoară permanent acţiuni de analiză şi control, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale în domeniul tranzacţiilor cu monede virtuale, verificări specifice care vizeză atât persoane juridice cât şi persoane fizice, pentru identificarea fenomenelor de neconformare fiscală.

”ANAF recomandă tuturor persoanelor care au realizat venituri din transferul de monedă virtuală să declare veniturile obţinute din aceste activităţi, respectiv să achite taxele şi impozitele datorate în termenele legale, evitând astfel iniţierea de controale fiscale şi implicit stabilirea de dobânzi şi penalităţi suplimentare debitelor principale datorate”, a mai transmis ANAF.

Citiți și: Noutăți fiscale cu impact asupra mediului de afaceri

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii