Fiscul ieşean a cumpărărat anul trecut lemne de foc de 30.000 de lei şi hrană pentru câini de 1.500 de lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Fiscul ieşean a cumpărărat anul trecut lemne de foc de 30.000 de lei şi hrană pentru câini de 1.500 de lei

GALERIE
caine vama
  • caine vama
- +

Produsele sunt folosite pentru câinii din vămi, iar lemnele la încălzirea sediului Serviciului Fiscal Municipal Vatra Dornei.

Fiscul ieşean a făcut câteva achiziţii interesante în cursul anului trecut. Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Iaşi a avut nevoie, printre altele, de mâncare pentru câini şi lemne pentru foc, potrivit anexei la Programul Achiziţiilor Publice pentru anul 2020, disponibilă pe site-ul instituţiei ieşene. Pentru lemnele de foc, DGRFP Iaşi a plătit aproape 30.000 de lei, iar hrana pentru câini a ajuns la 1.500 de lei. În funcţie de necesităţi, finanţiştii ieşeni pot cumpăra cu bani publici inclusiv lenjerii de pat, având anual la dispoziţie un buget estimat la circa 8.000 de lei. DGRFP Iaşi a hrănit, astfel, câinii din vămile aflate pe teritoriul României, iar lemnele „s-au ars” în cadrul Serviciului Fiscal Municipal Vatra Dornei, unde încălzirea pe timp de iarnă se face cu lemne, ne-au transmis reprezentanţii instituţiei ieşene.

Angajaţii nu au avut nevoie anul trecut şi de aşternuturi pentru pat, mai arată aceştia. În conformitate cu prevederile art. 7 alin. (5) din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, autorităţile  contractante au dreptul de a achiziţiona direct produse sau servicii în cazul în care valoarea estimată a achiziţiei (fără TVA) este mai mică de 132.519 lei, respectiv lucrări, în cazul în care valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, este mai mică de 441.730 lei. „În ceea ce priveşte mâncarea pentru câini, aceasta s-a achiziţionat la nivel centralizat prin Direcţia Generală a Vămilor din cadrul ANAF şi a fost distribuită echipelor canine existente în vămile aflate pe teritoriul României.

Cu referire la lemnele de foc, în cadrul DGRFP Iaşi, la nivelul Serviciului Fiscal Municipal Vatra Dornei încălzirea pe timp de iarnă se face cu lemne. La nivelul DGRFP Iaşi, în anul 2020 nu au fost achiziţionate lenjerii de pat. Facem menţiunea că Planul Anual de Achiziţii Publice reprezintă un instrument managerial care este utilizat în funcţie de necesităţi, atunci când este cazul, pentru planificarea şi monitorizarea portofoliului de procese de achiziţie la nivel de autoritate contractantă”, au precizat pentru „Ziarul de Iaşi” reprezentanţii Finanţelor ieşene. 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.