anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 12.08.2022

Fiscul lasă RATP fără tramvaie

ANAF vrea să vândă astăzi 22 de vagoane de la regia ieşeană.

GALERIE
tramvai_deraiat_macaz_ratc3
 • tramvai_deraiat_macaz_ratc3
- +

Fiscul încearcă să vândă astăzi 22 de vagoane din depoul Regiei Autonome de Transport Public Iaşi pentru a mai recupera din datorii. Potrivit anunţului publicat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în cadrul licitaţiei de astăzi vor fi scoase pe tarabă 13 tramvaie ST7 şi ST8 evaluate la 32.353.91 lei/bucata şi 9 tramvaie GT5, la preţul de 34.702 lei/bucata, toate aflate sub sechestru.

Licitaţia va începe la ora 13, la sediul Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili - Serviciul Regional de Executare Silită nr. 1 - Regiunea Nord Est. „Licitaţia nu a fost organizată de Direcţia Generală de Finanţe Publice a Judeţului, ci de Direcţia de Administrare a Marilor Contribuabili, deoarece RATP se încadrează în această categorie. A fost pus sechestru pe aceste bunuri deoarece acestea sunt considerate a fi mai uşor de valorificat”, ne-au transmis reprezentanţii DGFPJ Iaşi. Potrivit ultimelor date prezente pe site-ul Ministerului de Finanţei, RATP a înregistrat în 2011 pierderi totale de 8,7 milioane lei, la o cifră de afaceri de 74,8 milioane lei. În acelaşi timp, cuantumul datoriilor a ajuns la o sumă de 2,5 ori mai mare decât cifra de afaceri, aproximativ 184 milioane lei. În caz că nu vor fi achiziţionate după primele încercări de valorificare, Fiscul ar putea repeta isprava din anul 2009 când a mai organizat licitaţii de valorificare a vagoanelor RATP. Atunci, o firmă din Zalău a achiziţionat vagoane de tramvai la preţuri de chilipir, de circa 9000 lei/bucata.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liviu Dragnea să ne ierţi

Liviu Dragnea să ne ierţi

Dosarele deschise cu greu de procurori împotriva suspecţilor de abuz şi alte infracţiuni se tot înfundă. Unele se închid, mai nimeni nu e vinovat de nimic. După fumul gros de la gazele jandarmilor din 10 august, peste evenimentele din piaţă se aşază ceaţa unei justiţii inerte. Ceaţa persistă şi azi, dar azi ştim deja multe şi lucrurile deja nu mai par ceea ce păreau pe-atunci.

opinii

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

Tehnologie şi muzică (2)

Neculai SEGHEDIN

Tehnologie şi muzică (2)

Chitarele electrice au pătruns în România în anii '50-'60, odată cu muzica rock-and-roll, devenită, apoi, muzica rock. Bineînţeles că limitările ideologice ale vremii nu permiteau o dezvoltare pe scară largă a culturii rock, un curent muzical care era o expresie a libertăţii de exprimare şi care utiliza mijloace de expresie artistică nemaivăzute până atunci. Însă, cu toate barierele de comunicare cu vestul, tinerii din România, în special studenţii, erau la curent, atât cât se putea, cu noile orientări muzicale occidentale. Pe lângă aceste constrângeri, mai apărea o problemă, aceea a instrumentelor muzicale, care presupuneau o tehnologie nouă, aveau costuri ridicate, se procurau greu şi nu se fabricau în ţară.

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

pulspulspuls

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că, graţie unei vigilenţe sporite a unui amic de la presa concurentă din târg, am intrat şi noi în posesia unei fotografii document. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.