Fiscul le aminteşte proprietarilor de case să îşi declare veniturile
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Fiscul le aminteşte proprietarilor de case să îşi declare veniturile

GALERIE
contracte
  • contracte
- +

Autorităţile fiscale vor emite notificări către asociaţiile de proprietari/locatari pentru a informa Finanţele cu privire la proprietarii de imobile care au apartamente închiriate.

 

Fiscul ieşean va demara o campanie de informare referitoare la declararea contractelor de închiriere prin care proprietarii de apartamente obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor. În primă fază, inspectorii fiscali vor trimite notificări la asociaţiile de proprietari/locatari, urmând ca ulterior să înceapă controale şi să aplice sancţiuni. „Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi are în vedere în perioada următoare informarea contribuabililor şi asociaţiilor de proprietari/locatari privind obligativitatea înregistrării contractelor de închiriere la organul fiscal de către proprietarii de imobile. Vor fi emise notificări către asociaţiile de proprietari/locatari pentru a informa organul fiscal cu privire la proprietarii de imobile care au apartamente închiriate, împreună cu datele de identificare ale proprietarilor (nume şi prenume, adresa de domiciliu, CNP).

Ulterior se vor desfăşura acţiuni de control şi vor fi aplicate sancţiuni, în condiţiile în care se constată că sunt proprietari care închiriază imobile şi nu înregistrează contractele de închiriere la organul fiscal competent”, a precizat Maria Ţăran, purtător de cuvânt al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice. Potrivit Codului Fiscal, contribuabilii care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal (n.r. – cu excepţia veniturilor din arendare) au obligativitatea înregistrării contractelor de închiriere la Fisc, în termen de 30 de zile de la data încheierii contractului între părţi.

Simultan cu înregistrarea contractului trebuie depusă şi declaraţia 220 privind venituril estimat/norma de venit în două exemplare, actul de proprietate în copie şi original, actul de identitate şi, unde este cazul, împuternicire însoţită de actul de identitate a împuternicitului. Contractele de închiriere se înregistrează la AJFP Iaşi – Strucutra Colectare Persoane Fizice, care îşi desfăşoară activitatea în sediul de pe bulevardul Nicolae Iorga, nr 10C. Informaţii suplimentare se găsesc şi pe site-ul anaf.ro, la secţiunea „Asistenţă Contribuabili” sau la numărul de telefon 031.403.91.60.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.