anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 07.08.2020

Fiscul le aminteşte proprietarilor de case să îşi declare veniturile

GALERIE
contracte
  • contracte
- +

Autorităţile fiscale vor emite notificări către asociaţiile de proprietari/locatari pentru a informa Finanţele cu privire la proprietarii de imobile care au apartamente închiriate.

 

Fiscul ieşean va demara o campanie de informare referitoare la declararea contractelor de închiriere prin care proprietarii de apartamente obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor. În primă fază, inspectorii fiscali vor trimite notificări la asociaţiile de proprietari/locatari, urmând ca ulterior să înceapă controale şi să aplice sancţiuni. „Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi are în vedere în perioada următoare informarea contribuabililor şi asociaţiilor de proprietari/locatari privind obligativitatea înregistrării contractelor de închiriere la organul fiscal de către proprietarii de imobile. Vor fi emise notificări către asociaţiile de proprietari/locatari pentru a informa organul fiscal cu privire la proprietarii de imobile care au apartamente închiriate, împreună cu datele de identificare ale proprietarilor (nume şi prenume, adresa de domiciliu, CNP).

Ulterior se vor desfăşura acţiuni de control şi vor fi aplicate sancţiuni, în condiţiile în care se constată că sunt proprietari care închiriază imobile şi nu înregistrează contractele de închiriere la organul fiscal competent”, a precizat Maria Ţăran, purtător de cuvânt al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice. Potrivit Codului Fiscal, contribuabilii care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal (n.r. – cu excepţia veniturilor din arendare) au obligativitatea înregistrării contractelor de închiriere la Fisc, în termen de 30 de zile de la data încheierii contractului între părţi.

Simultan cu înregistrarea contractului trebuie depusă şi declaraţia 220 privind venituril estimat/norma de venit în două exemplare, actul de proprietate în copie şi original, actul de identitate şi, unde este cazul, împuternicire însoţită de actul de identitate a împuternicitului. Contractele de închiriere se înregistrează la AJFP Iaşi – Strucutra Colectare Persoane Fizice, care îşi desfăşoară activitatea în sediul de pe bulevardul Nicolae Iorga, nr 10C. Informaţii suplimentare se găsesc şi pe site-ul anaf.ro, la secţiunea „Asistenţă Contribuabili” sau la numărul de telefon 031.403.91.60.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dar la Primărie când se ajunge?

Ionuț BENEA

Dar la Primărie când se ajunge?

Arestarea lui Cristin Zămosteanu este doar vârful unui aisberg pe care procurorii trebuie să-l arate la adevărata sa dimensiune.

Filmuletul zilei

opinii

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

Inventica

Neculai SEGHEDIN

Inventica

În anul 1983 eram în Munţii Orăştiei, la Sarmisegetuza Ulpia Traiana. Am intrat în magazinul sătesc, care era „cu de toate”, unde am găsit o carte care m-a fascinat de cum am deschis-o: „Inventica” de Pierre Verone, Editura Albatros, Colecţia Lyceum. Să cumperi cărţi atunci când urci pe munte cu rucsacul în spate, recunosc, nu atestă o inteligenţă prea grozavă, ba dimpotrivă, mai ales atunci când nu eşti chiar o forţă a naturii...

Geopolitrucuri

Nicolae CREŢU

Geopolitrucuri

Aproape că nu e zi care să treacă fără vreo ştire, comentarii şi dezbateri (o vocabulă, aceasta din urmă, mai puţin compromisă decât mulţimea de „talk-show”-uri în care nu numai că nu se dezbate nimic, dar domneşte o „armonie” adormitoare, între eternii lor „abonaţi”, mereu aceiaşi şi tare temători de polemos) gata să citeze ierarhii, rating-uri pe scala cărora România (deci noi, românii) se situează foarte jos. 

pulspulspuls

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Caricatura zilei

Degustare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.