FITPT Iaşi, la final: care au fost cele mai urmărite spectacole?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

FITPT Iaşi, la final: care au fost cele mai urmărite spectacole?

GALERIE
Festivalul Internaţional
  • Festivalul Internaţional
- +

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi, organizat de Teatrul „Luceafărul” s-a încheiat ieri-noapte, în perioada 2-7 octombrie desfăşurându-se peste 80 de evenimente, care au adus aproximativ 144 de ore de bucurie celor pasionaţi de artele spectacolelor. 

Anul acesta, chiar dacă componenta internaţională a festivalului a fost mai restrânsă, o parte din evenimentele artiştilor din afara graniţelor ţării desfăşurându-se online, publicul a avut ocazia să urmărească manifestări pregătite de actori din 10 ţări. La finalul ediţiei, una restrânsă din cauza pandemiei, Oltiţa Cîntec, directorul artistic al festivalului, a subliniat că a fost totuşi „o ediţie care a ieşit aşa cum ne-am dorit, cum am gândit-o şi cum ne-am străduit să fie. Mulţumiri partenerilor, echipei de la Luceafărul, care e profesionistă, dedicată, reverenţă publicului, am reuşit împreună. Mă bucur că am ajuns cu bine la final; că formatul conceptual nu a avut de suferit în ciuda înrăutăţirii, din păcate, a situaţiei sanitare; că am putut oferi iubitorilor de teatru clipe de încântare”, a precizat teatrologul.

Ediţia din acest an a FITPTI s-a desfăşurat sub genericul „avarie pandemică”. Astfel, actori din Austria, Germania, Franţa, Italia, Islanda, Georgia, Rusia, Japonia, Marea Britanie, dar şi din România au susţinut spectacole live streaming, per payview, online streaming, teatru radiofonic, lecturi performative, dezbateri, expoziţii sau lansări de carte. În cazul evenimentelor care s-au desfăşurat „pe viu”, acestea au avut loc în sălile Teatrului „Luceafărul”, dar şi la Bojdeuca lui Ion Creangă, la Muzeul Mihail Sadoveanu sau la librăria Art^Deisgn.

În ceea ce priveşte participarea la evenimentele online, reprezentanţii Teatrului „Luceafărul” au subliniat că „toate evenimentele online au avut trafic bun şi feedback excelent”. Printre cele mai urmărite în spaţiul online au fost spectacolul „N-ai tu treabă”, pregătit de Teatrul Act, „Cenuşăreasa, în regia lui Silviu Purcărete, şi „Fraţi”, pregătit de Teatrul Naţional Timişoara, spectacol în regia lui Florin Piersic Jr.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.