FITPT Iaşi, la final: care au fost cele mai urmărite spectacole?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 20.01.2021

FITPT Iaşi, la final: care au fost cele mai urmărite spectacole?

GALERIE
Festival Teatru
  • Festival Teatru
- +

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi, organizat de Teatrul „Luceafărul” s-a încheiat alaltăieri-noapte, în perioada 2-7 octombrie desfăşurându-se peste 80 de evenimente, care au adus aproximativ 144 de ore de bucurie celor pasionaţi de artele spectacolelor. 

Anul acesta, chiar dacă componenta internaţională a festivalului a fost mai restrânsă, o parte din evenimentele artiştilor din afara graniţelor ţării desfăşurându-se online, publicul a avut ocazia să urmărească manifestări pregătite de actori din 10 ţări. La finalul ediţiei, una restrânsă din cauza pandemiei, Oltiţa Cîntec, directorul artistic al festivalului, a subliniat că a fost totuşi „o ediţie care a ieşit aşa cum ne-am dorit, cum am gândit-o şi cum ne-am străduit să fie.

Mulţumiri partenerilor, echipei de la Luceafărul, care e profesionistă, dedicată, reverenţă publicului, am reuşit împreună. Mă bucur că am ajuns cu bine la final; că formatul conceptual nu a avut de suferit în ciuda înrăutăţirii, din păcate, a situaţiei sanitare; că am putut oferi iubitorilor de teatru clipe de încântare”, a precizat teatrologul. Ediţia din acest an a FITPTI s-a desfăşurat sub genericul „avarie pandemică”.

Astfel, actori din Austria, Germania, Franţa, Italia, Islanda, Georgia, Rusia, Japonia, Marea Britanie, dar şi din România au susţinut spectacole live streaming, per payview, online streaming, teatru radiofonic, lecturi performative, dezbateri, expoziţii sau lansări de carte. În cazul evenimentelor care s-au desfăşurat „pe viu”, acestea au avut loc în sălile Teatrului „Luceafărul”, dar şi la Bojdeuca lui Ion Creangă, la Muzeul Mihail Sadoveanu sau la librăria Art^Deisgn. În ceea ce priveşte participarea la evenimentele online, reprezentanţii Teatrului „Luceafărul” au subliniat că „toate evenimentele online au avut trafic bun şi feedback excelent”. Printre cele mai urmărite în spaţiul online au fost spectacolul „N-ai tu treabă”, pregătit de Teatrul Act, „Cenuşăreasa, în regia lui Silviu Purcărete, şi „Fraţi”, pregătit de Teatrul Naţional Timişoara, spectacol în regia lui Florin Piersic Jr.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Acord controversat, moment controversat

Lucian DÎRDALA

Acord controversat, moment controversat

Am avut parte de o dovadă elocventă a modului în care guvernul de la Berlin exercită leadership-ul politic în Uniunea Europeană: atent să inspire acţiunea Comisiei, priceput să creeze coaliţii de sprijin largi, capabil să ofere justificări pragmatice şi, mai ales, mereu atent să nu perturbe liniştea unui cadru instituţional comunitar atât de favorabil pentru companiile germane capabile de expansiune.

Filmuletul zilei

opinii

Un măscărici toxic

Florin CÎNTIC

Un măscărici toxic

Una dintre marile probleme ale Evului Media în care trăim o reprezintă idolii de carton. De regulă caraghioşi, dar, câteodată, toxici. Donald Trump va rămâne neîndoielnic în istorie, însă nu cum ar fi dorit.

Politrucii vechi și politicienii noi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Politrucii vechi și politicienii noi

(reflecţii în urma unei audienţe)

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Alex VASILIU

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Anii frumoşi, mulţi, încărcaţi pentru Viorica Cortez de succese pe cele mai prestigioase scene ale lumii, ar putea fi ilustraţi numai prin reproducerea, chiar fragmentară, a listelor cu teatrele, partenerii, dirijorii cu care a realizat spectacole şi concerte, ale revistelor şi ziarelor ce au adăpostit cronici laudative. Lectura documentelor impresionează. Fotografiile înfăţişând-o în roluri diferite, alături de stele ale scenei lirice, stârnesc admiraţia.

pulspulspuls

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Tergiversările în desemnarea celui de-al doilea vice, dar şi întârzierile în găsirea unei majorităţi care să-i sprijine viziunile edilitare şi nu numai, auzim că ar fi creat mare nervozitate în ultima perioadă în rândul şmenarilor imobiliari care, fiecare după posibilităţi ori interes, au pus umărul sau teşchereaua la dispoziţie pentru realegerea premarelui lor. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.