anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Fiu de miliardar, prins cu 121km/h în Păcurari, scăpat de Poliție printre degete

GALERIE
Tiberiu Echimov
 • Tiberiu Echimov
- +

Cum a scăpat „prinţişorul asfaltului”de la Iaşi cu permisul nesuspendat, ba a primit şi bani de la Poliţie, pentru deranj? Acuzaţii de „blat” prin omiterea unei semnături pe procesul verbal. Ce a răspuns Ziarului de Iaşi comisarul şef Costel Gâtlan şi IPJ?

Anchetă internă în desfăşurare la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Iaşi, după ce un agent de poliţie pare să fi uitat să semneze o amendă de circulaţie. Sancţiunea cu amendă de 1.305 lei şi suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile i-a fost dată lui Tiberiu Echimov, fiul “regelui asfaltului din Iaşi”, Ion Echimov. Firmele Eky Sam şi Eky Route ale familiei Echimov sunt în topul firmelor care asfaltează durmurile din judeţul Iaşi.

71 km peste limita legală

Tânărul Tiberiu Echimov “rupea asfaltul” pe strada Păcurari, când a fost oprit de agentul de circulaţie, care l-a surprins pe radar: conducea cu 121 km/h, în condiţiile în care limita de viteză era de 50 de km/h. Agentul de poliţie a dispus sancţionarea sa, a scris procesul verbal şi şi-a luat la revedere de la şofer. Doar că a uitat să şi semneze procesul verbal de contravenţie. Poate fi o neatenţie, dar poate fi şi o „greşeală” cu intenţie, care s-ar putea negocia. Tiberiu Echimov a contestat în instanţă valabilitatea amenzii, iar instanţa i-a dat dreptate. Fără semnătura agentului de poliţie, procesul verbal este nul. Mai mult, magistraţii au dispus ca IPJ Iaşi să îi plătească vitezomanului şi cheltuielile de judecată, respectiv 520 de lei. Totul s-a întâmplat în 2020, când profitul net al celor două companii ale familiei Echimov, situate pe strada Justiţiei din Tg. Frumos, era de aproape 130 de milioane de lei.

IPJ a recunoscut în instanţă greşeala poliţistului, dar a făcut apel împotriva primei hotărâri a instanţei, considerând că nu ar trebui să-i plătească lui Echimov 520 de lei. Tribunalul Iaşi a demonstrat însă că milionarul are dreptate şi, deşi dovezile arătau că a greşit şi a condus cu 71 de km/h peste limita legală, a decis că tot el va fi cel despăgubit.

Site-ul ieşean de ştiri Dezvăluirea.ro” l-a suspectat pe chestorul de poliţie Costel Gâtlan, inspectorul şef al IPJ Iaşi, ca fiind la originea acestui „blat” în care bogatul vitezoman a fost “iertat” de pedeapsă. Asta pentru că întâmpinarea depusă la Judecătorie este semnată de consilierul juridic al IPJ Iaşi, dar pe document apare şi numele lui Costel Gâtlan şi o semnătură. Procesul de la Tribunal s-a încheiat acum 11 luni. Între timp, potrivit unui răspuns trimis de IPJ la întrebările formulate de Ziarul de Iaşi, “IPJ Iaşi a efectuat plata sumei de 520 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată, către petentul din dosarul civil nr. 11005/245/2020, având ca obiect plângere contravenţională, cheltuieli la care instituţia noastră a fost obligată prin sentinţa civilă nr. 8779 pronunţată de Judecătoria laşi la data de 21.10.2020”.

Tiberiu Echimov nu a vrut să comenteze acest caz, şi nici nu a confirmat dacă IPJ Iaşi i-a plătit cei 520 de lei. “Tot ce pot să declar este că eu am făcut totul corect şi legal în acest proces”, a spus “prinţul asfaltului”.

Cine a semnat?

“Referitor la întâmpinarea depusă de lPJ laşi la instanţă, în legătură cu contestarea procesului-verbal de constatare a contravenţiei, precizăm faptul că aceasta a fost semnată de adjunctul şefului IPJ, aflat la conducerea unităţii în perioada respectivă, întrucât şeful IPJ se afla în concediu de odihnă”, iar „Şeful IPJ Iaşi nu cunoaşte persoana la care faceţi referire şi nici familia acesteia”, se mai arată în răspunsul IPJ.

Despre cum a fost posibil ca un agent de circulaţie care scrie săptămânal zeci de amenzi să uite să semneze pe una dintre acestea, şi tocmai pe acea a unuia dintre bogaţii de pe şoselele Iaşului, IPJ Iaşi nu poate să spună încă nimic. La doi ani de la incident, la aproape un an de la finalizarea procesului de la Tribunal, la acest moment o anchetă internă este în desfăşurare. “Prin dispoziţia şefului IPJ Iaşi, a fost dispusă cercetarea administrativă, aflată în lucru la nivelul Biroului Control Intern, pentru stabìlirea existenţei/inexistenţei unui prejudiciu creat unităţii, a responsabililor de producerea acestuia, stabilirii răspunderii materiale şi a modului de recuperare a prejudiciului”, a explicat inspectorul de poliţia Anca Vîjiac, responsabilul pe relaţia cu presa în cadrul IPJ Iaşi. În acest moment nu se ştia însă care e stadiul anchetei şi când se va şti cine l-a „iertat” pe Echimov, care nu a mai avut nici permisul suspendat, nu a plătit nici amenda de 1.305 lei, şi s-a întors la firma sa de pe strada Justiţiei şi cu cheltuielile de judecată recuperate.

FOTO: dezvaluirea.ro/ Comisarul Costel Gâtlan și Tiberiu Echimov

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ţinut minte

Cătălin ONOFREI

De ţinut minte

Cele cinci mari trădări ale liberalilor.

opinii

Cine mai vrea să fie liber

Briscan ZARA

Cine mai vrea să fie liber

Nu mai există compatibilitate de idei şi credinţe nicăieri. E doar un curent general oficial, impus şi încurajat permanent de stat, la nivel de politică naţională, iar pe acela se merge într-un sens prin propagandă continuă. Se numeşte corectitudine politică. Nu poate fi definit de nimeni prin nimic, de aceea oricine poate face teoretic orice, dar poate fi şi tras la răspundere pentru orice, dacă situaţia o cere.

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Cristina DANILOV

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Fiecare dintre noi a avut o experienţă în care s-a simţit deplasat, o situaţie în care s-a simţit ruşinat sau inconfortabil doar pentru că a fost sau a făcut ceva diferit faţă de ceilalţi. Oamenii sunt experţi în a identifica aceste situaţii şi a face glume pe seama lor, uneori, din nefericire, excesiv.

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

pulspulspuls

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Un uichend agitat tare s-a încheiat ieri la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori. Ceva ce nu s-a prea văzut din stradă, că la discreţie lumea de la partidoi e campioană zonală, dar care cică a lăsat urme grele prin multe berouri, dacă nu cumva chiar şi cicatrici pe unele obrazuri mai puţin tăbăcite. 

Caricatura zilei

La umplut piscina

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.