Fiul latifundiarului Zapodeanu a ieșit din arest, dar nu are voie să intre în cluburi și baruri

marți, 14 mai 2024, 03:00
2 MIN
 Fiul latifundiarului Zapodeanu a ieșit din arest, dar nu are voie să intre în cluburi și baruri

Fiul latifundiarului Ion Zapodeanu a ieșit din arest. Judecătorii au respins solicitarea procurorilor DIICOT de prelungire a măsurii de arestare preventive a șapte inculpați pentru trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse psihoactive.

Patru dintre inculpați sunt minori, iar printre ceilalți trei se numără și Ioan David Zapodeanu.

Cei șapte au fost reținut pe 21 martie, în cadrul unei operațiuni efectuate de DIICOT în județele Iași și Cluj. Operațiunea viza destructurarea unei rețele de traficanți care comercializa droguri cu precădere către adolescenți, elevi. În urma perchezițiilor, au fost ridicate aproximativ două kilograme de droguri, 57.000 lei, 5.600 euro, un pistol cu gaz, o macetă, un pistol cu bile și 32 de telefoane mobile.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului a respins vineri cererea procurorilor de prelungire a măsurii arestului preventiv. „Caracterul necesar al măsurii preventive iniţiale faţă de scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal sau al prevenirii săvârşirii unor alte presupuse infracţiuni nu mai apare ca fiind prezent, determinând concluzia imperativului respingerii propunerii de prelungire a măsurii arestării preventive a inculpaţilor. În consecinţă, judecătorul de drepturi şi libertăţi apreciază că, la acest moment procesual, măsura arestării preventive dispusă şi ulterior prelungită faţă de inculpaţi nu mai este necesară pentru realizarea scopului urmărit prin dispunerea acesteia”, a precizat magistratul. Acesta a dispus înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, inculpaților interzicându-li-se părăsirea județului, frecventarea sălilor de jocuri, a celor de internet sau jocuri electronice, ca și a barurilor sau cluburilor.

Decizia Tribunalului a fost confimată ieri de Curtea de Apel, care a respins contestația înaintată de procurori. „Buna desfășurare a procesului penal se poate realiza și prin măsuri mai puțin restrictive de libertate luate împotriva inculpaților. Fenomenul consumului de droguri în rândul adolescenților este unul periculos, iar vina pentru ceea ce se întâmplă în prezent trebuie asumată și partajată între familie, școală și societate”, a declarat apărătorul lui David Zapodeanu, avocatul Cătălin Boacnă.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii