Fiul lui Simirad, răpus de portărei. Vila pe 3 nivele şi două terenuri, de vânzare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Fiul lui Simirad, răpus de portărei. Vila pe 3 nivele şi două terenuri, de vânzare

GALERIE
simirad_lucian
  • simirad_lucian
- +

Un credit făcut la BCR în 2008 pare să-i fi venit de hac fiului cel mare al fostului primar şi şef al Consiliului Judeţean. După ce vila pe trei nivele din Dancu a familiei lui Lucian (FOTO) şi Irina Simirad a fost scoasă la vânzare de mai multe ori şi nu s-a vândut, executorii scot acum la mezat şi două terenuri intravilane situate în Bucium. Împrumutul făcut la bancă de Lucian Simirad în 2008 a avut o valoare de 1,4 milioane lei, echivalentul de atunci a circa 400.000 de euro. Peste un an, el nu a mai putut plăti ratele. După ce a demisionat dintr-o funcţie de conducere la aeroport, Lucian Simirad şi-a continuat activitatea antreprenorială cu firma Artis Construct Design.

Fiul cel mare al lui Constantin Simirad continuă să aibă probleme cu executorii judecătoreşti. După ce s-a trezit în dese rânduri cu vila scoasă la vânzare, pe 29 septembrie, ora 11, lui Lucian Simirad îi vor fi scoase la vânzare şi două terenuri pe care le deţine împreună cu soţia sa, Irina. Imobilele familiei Simirad sunt executate pentru a recupera din datoria aferentă unui credit contractat de la BCR în septembrie 2008. Încuviinţarea executării silite a fost obţinută de firma recuperatoare de debite a Băncii Comerciale Române, SC Suport Colect SRL, prin intermediul executorului judecătoresc Vladimir Zabolotnăi. „La sediul executorului judecătoresc din strada Sf. Lazăr, nr. 4, bloc Peneş Curcanul, tronson 5, scara C, demisol, se va vinde bunul imobil proprietatea debitorilor Simirad Lucian şi Simirad Irina, reprezentat de terenul în suprafaţă de 868 mp situat în intravilan Iaşi, zona Bucium (str. Plopii fără soţ), categoria de folosinţă «arabil», împreună cu dreptul de servitute de trecere pietonală şi cu autovehiculul asupra fondului aservit, format din suprafaţă de 3.431 mp, situat în intravilan Iaşi, zona Bucium, categoria de folosinţă «arabil»”, potrivit publicaţiei de vânzare a imobilului. Preţul de începere a licitaţiei este de 89.260 lei conform unui raport de expertiză.

 
Probleme mai vechi
 
Potrivit unui articol publicat de „Ziarul de Iaşi” în decembrie 2009, Lucian Simirad a împrumutat 1,4 milioane lei de la BCR în 2008, dar pentru că a sistat plata ratelor, banca a înscris concesiunile de credit către firma recuperatoare de datorii pentru a executa clientul. Din acel moment, în mai multe rânduri, executorul judecătoresc a încercat să vândă vila construită de Simirad în satul Dancu, comuna Holboca. „Bunul imobil este reprezentat de un teren în suprafaţă de 716 mp categoria de folosinţă «curţi construcţii» şi casă de locuit amplasat pe acesta, cu suprafaţa construită de 101 mp, compusă din parter – cu suprafaţa utilă de 77,16 mp, etaj – cu suprafaţa de 65,87 mp şi mansardă - cu suprafaţa de 25,32 mp”, potrivit publicaţiei de vânzare a imobilului. Preţul de vânzare a casei fiului lui Constantin Simirad fusese diminuat cu 25% faţă de valoarea dată de expertul evaluator, ajungând astfel la 268.000 lei. „Din câte ştiu, procedura de executare silită a locuinţei a fost suspendată o perioadă de către creditor, dar în perioada următoare se vor emite din nou publicaţii de vânzare pentru că nu s-a găsit cumpărător. Nu mai reţin a câta încercare de valorificare este, dar cred că au fost până acum 6-7”, ne-a precizat, ieri, executorul judecătoresc Vladimir Zabolotnăi.
 
Telefonul nu mai sună
 

Lucian Simirad a lucrat la Citadin înainte să se angajeze, în 2008, ca şef serviciu PSI la Aeroport, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean condus la acea vreme de tatăl său, Constantin Simirad. Imediat ce a fost schimbat preşedintele CJ, în iunie 2012, Lucian Simirad şi-a dat demisia din funcţia de şef serviciu şi şi-a continuat activitatea antreprenoriala prin firma sa de construcţii Artis Construct Design, înfiinţată în august 2008. Reporterul „Ziarul de Iaşi” a încercat să îl contacteze pe Lucian Simirad pentru un punct de vedere, însă niciunul din cele două numere de telefon la care răspundea de obicei nu mai este alocat, iar pe numărul de fix nu a răspuns nimeni. În schimb am reuşit să obţinem un punct de vedere de la tatăl acestuia. „Nu vâ supăraţi, dar dacă el nu dă declaraţii, nu mă pot băga eu să vă dau numărul. Ştiu doar că este executat silit, i-au scos casa de mai multe ori la vânzare dar nu s-a prezentat nimeni. Alte detalii nu cunosc”, ne-a spus Constantin Simirad.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.