Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Crima este o răzbunare la adresa tatălui?

Fiul unui ofițer SRI Iași, ucis cu o lovitură de cuțit în spate, în propriul apartament

GALERIE
sabin serban2crimam in alexandru
  • sabin serban2
  • crimam in alexandru
- +

Băiatul a fost găsit în hol de tatăl său. Era într-o baltă de sânge, cu un cuţit înfipt în spate. Asasinatul s-a petrecut într-un bloc din zona Zimbru. Azi-noapte, poliţiştii scotoceau tot cartierul. Tânărul era foarte bun la învăţătură: intrase primul la admitere cu media 9.94. Tatăl său lucra în SRI.

Serviciile de informaţii din Iaşi sunt în alertă. Fiul unui ofiţer al SRI Iaşi a fost găsit ieri, după-amiază, mort în casă, cu un cuţit înfipt în spate. Tatăl său, Gheorghe Şerban, a venit de la serviciu în jurul orei 17:40, iar când a intrat în casă şi-a găsit fiul întins pe jos, în holul apartamentului, şi cu un cuţit înfipt în spate. Blocul în care locuieşte familia este situat lângă sensul giratoriu din zona Zimbru iar ei locuiau la etajul întâi.

Tatăl a sunat imediat la 112, iar la faţa locului a intervenit o autospecială SMURD al cărei echipaj nu a mai avut ce face decât să constate decesul. La scurt timp, a ajuns şi mama copilului, care a făcut un şoc şi a avut nevoie de îngrijiri medicale timp de o oră. În scurt timp, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale (SIC) şi de la Secţia 1 Dacia au împânzit cartierul în că­utarea vreunui indiciu. Vecinii au precizat că au auzit zgomote, dar au crezut că sunt copii care se joacă pe casa scării. „Am auzit zgomote şi nu am ieşit. Deseori fug pe scările blocului copii. Am fost întrebată de poliţişti dacă am auzit ceva. Era o familie discretă, iar copilul era mereu vesel. Ştiu că a învăţat la un liceu din Iaşi, apoi a mers la Liceul de Informatică“, a precizat o vecină care locuieşte chiar lângă apartamentul familiei Şerban. 

Aseară, poliţiştii aveau mai multe ipo­teze. Prima dintre ele a fost varianta unei răzbunări. Tânărul a fost găsit îmbrăcat într-un tricou şi a fost găsit cu faţa în jos. De asemenea, băiatul a fost găsit cu arma crimei înfiptă în spate. Potrivit unor surse, arma ar fi fost lungă, o baionetă sau un cuţit. Arma era înfiptă în spatele tânărului, fapt care ar fi indicat că a fost luat prin surprindere sau ar fi încercat să fugă. De ase­menea, criminaliştii au găsit tânărul într-o baltă de sânge, fapt care confirmă pentru poliţişti varianta că tânărul a fost omorât în interiorul apartamentului. Poliţiştii de la SIC vor trebui să afle cum de a deschis băiatul uşa apartamentului. Un răspuns la această întrebare ar fi faptul că băiatul ştia că la acea oră trebuie să ajungă tatăl său acasă, venind de la serviciu. 

Sabin Şerban era în clasa a XII-a, la Liceul de Informatică „Grigore Moisil“, din Copou. Acesta era un copil foarte bun la învăţătură, intrând primul pe lista celor admişi la Liceul de Informatică, în 2013, cu media 9,94. De asemenea, vecinii l-au descris ca fiind un băiat liniştit şi foarte serios. „Nu l-am văzut de multe ori, deoarece nu ieşea de prea multe ori din casă. Mergea deseori la cumpărături cu mama lui. Părea un copil inteligent. Păcat de el“, a spus un alt vecin.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri