Flagrant la Ministerul Culturii! Fondatorul trupei Paraziţii, ridicat de poliţişti

vineri, 29 ianuarie 2016, 12:56
1 MIN
 Flagrant la Ministerul Culturii! Fondatorul trupei Paraziţii, ridicat de poliţişti

Flagrant la Ministerul Culturii! Fondatorul trupei Paraziţii, omul de afaceri Alexandru Frâncu, a fost prins de poliţişti după ce ar fi primit 6.000 de euro ca să facă trafic de influenţă la mai mulţi funcţionari din Ministerul Culturii. Banii erau pentru avizarea necesară unei autorizaţii de construcţii.

Angajaţi ai Direcției Generale Juridice și Patrimoniu Cultural din Ministerul Culturii sunt bănuiţi că au luat mită sume de până la 10.000 de euro, ca să acorde avize de construcție pentru clădiri de patrimoniu.

Alexandru Francu, fondator al trupei Paraziții, a fost prins în flagrant în timp ce primea 6.000 de euro, pentru a intermedia influența în cadrul Direcției Generale Juridice și Patrimoniu Cultural din Ministerul Culturii. Denunțător în dosar este cel care i-a dat banii, scrie realitatea.net.

El le-a spus anchetatorilor că a solicitat un aviz de construcție, dar i s-au cerut bani. 10.000 de euro. Intermediatorul șpăgii ar fi fost chiar Alexandru Frâncu, care l-ar fi convins pe denunțător să facă rost de banii în schimbul cărora urma să primească avizul de construcție.

Cine este Alexandru Frâncu

Alexandru Francu este milionar în euro. Deține o vilă și un apartament de lux în Capitală, o casă de vacanță în străinătate, și este posesorul a două limuzine.

De asemenea, acesta este și patronul unui hotel de fițe din Bucureşti, conform click.ro.

La mijlocul anilor 1990, Francu a înfiinţat alături de Cheloo trupa Paraziţii.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii