Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
szocs-bernadette
  • szocs-bernadette
- +

Victorie de prestigiu la tenis de masă
Selecţionata feminină a României s-a calificat luni în sferturile de finală ale Campionatelor Mondiale de tenis de masă pentru juniori de la Rabat (Maroc), după ce a câştigat ambele partide din Grupa H, 3-1 cu Coreea de Sud şi 3-1 cu India. România, cap de serie nr. 5 la această competiţie, a învins neaşteptat Coreea de Sud, a patra favorită, Bernadette Szöcs aducând două puncte pentru tricolore, iar Adina Diaconu pe al treilea. Bernadette  a dispus de Lee Da-som cu 3-2 (11-5, 9-11, 8-11, 11-6, 16-14) şi de Jung Yu-mi cu 3-1 (11-7, 9-11, 12-10, 11-7), în timp ce Adina Diaconu a întrecut-o pe Lee Zion cu 3-0 (13-11, 11-5, 11-7). Punctul de onoare al sud-coreenelor a fost reuşit de Jung, care a învins-o pe Irina Ciobanu cu 3-1 (11-8, 9-11, 11-9, 11-5). În faţa Indiei, Bernadette Szöcs a reuşit din nou două puncte şi Adina unul. Într-alt meci, Coreea de Sud a dispus cu 3-1 de India.
 
Zvon infirmat: Săgeata nu se retrage
Conducerea AFC Săgeata a dezminţit, ieri, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, informaţiile publicate în mass-media, potrivit cărora echipa s-ar retrage din campionat, primarul oraşului Năvodari şi oficialii grupării fiind convinşi că formaţia se poate redresa în ultimele meciuri din 2013. "Referitor la zvonurile privind demisia managerului general, Aurelian Băbuţan, neprezentarea formaţiei la Cluj şi desfiinţarea echipei, conducerea AFC Săgeata Năvodari vine cu următoarele precizări: nu s-a pus şi nu se pune în discuţie desfiinţarea echipei, iar zvonurile că formaţia nu va face deplasarea la Cluj sunt total nefondate; demisia managerului general, Aurelian Băbuţan, una de onoare pentru că nu au fost obţinute 19 puncte la finalul turului, nu a fost acceptată de conducerea clubului şi nici de primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, considerându-se că nu există motive întemeiate şi că echipa se poate redresa în ultimele meciuri din acest an", se arată în comunicatul semnat de preşedintele AFC Săgeata Năvodari, Alexandru Manu. Echipa Săgeata Năvodari a pierdut ultimele patru meciuri din Liga I şi se află pe locul 13 în clasament, cu 15 puncte, după 16 etape disputate în Liga I.


Candidează şi Chivorchian?
Observatorul LPF Gheorghe Chivorchian, fost preşedintele al cluburilor Ceahlăul şi Poli Timişoara, a declarat, ieri, la un post de radio, că se gândeşte să candideze la şefia Federaţiei Române de Fotbal. "Mă bucur că prieteni de-ai mei se gândesc la mine si spun ca voi candida, dar când mă voi hotărî îi voi anunţa şi pe ei şi pe toată lumea. Mă gândesc tot mai serios să candidez la şefia federatiei. Cred că am acumulat destulă experienţă în fruntea cluburilor. Dar trebuia să mai analizez, să văd care sunt posibilităţile. Trebuie văzut şi cu ce program vin ceilalţi, cu ce sprijin. Când vorbeşti de sport în general trebuie să ai sprijinul politicii, nu doar unui partid sau altul. Dacă nu e toată lumea alături de sport, nu vei avea de câştigat. Eu am avut discuţii cu prieteni medici şi le-am spus că atunci când se va investi în sport vor dispărea multe paturi în spitale", a declarat Chivorchian, la Sport Total FM. Preşedintele FR de Minifotbal, Răzvan Burleanu, şi fostul internaţional Gheorghe Popescu sunt singurii care şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia FRF, acesta din urmă fiind susţinut şi de actualul preşedinte, Mircea Sandu, care a anunţat că nu îşi mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei.
Steaua, sancţionată din cauza fanilor
Comisia de Disciplină a LPF a sancţionat, ieri, clubul Steaua cu măsura interzicerii accesului spectatorilor în sectoarele 31, 32, 33 şi 34 din peluza sud a Stadionului Ghencea pentru trei etape ca urmare a torţelor şi artificiilor aruncate în teren de suporterii proprii la meciul cu FC Petrolul. Măsura se va aplica în mod similar şi în cazul în care FC Steaua va organiza meciurile în calitate de club gazdă pe alte stadioane. Totodată, gruparea FC Steaua a primit şi o penalitate sportivă de 40.000 de lei. Tot ca urmare a incidentelor provocate de suporteri, gruparea Universitatea Cluj a fost sancţionată cu măsura interzicerii accesului spectatorilor în zona Peluza Gazdă a stadionului Cluj Arena pentru o etapă şi 20.000 de lei penalitate sportivă.
 
Se mai întoarce Chivu pe gazon?
Impresarul Victor Becali a declarat, marţi, agenţiei Calciomercato, că nu ştie dacă fundaşul Cristian Chivu va mai reveni pe teren după intervenţia chirurgicală la piciorul drept, suferită în luna august. "Cristian este la Milano şi continuă recuperarea după operaţie. Este o situaţie delicată, însă nu ştim dacă va reuşi să revină pe teren. După ce rezolvăm această problemă, vom putea vorbi cu Inter despre situaţia lui, având în vedere că îi expiră contractul în iunie şi există o opţiune pentru încă un sezon", a afirmat Becali. Impresarul a adăugat că nu au existat discuţii cu alte cluburi, Inter având prioritate: "Acum important este ca el să fie bine şi să recupereze. Vom vedea apoi ce va fi", a precizat Becali.
 
Grea alegere
Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat, marţi, că alegerea laureatului Balonului de Aur în acest an este cea mai grea din istoria trofeului, dar a precizat că principalul favorit este Franck Ribéry, care a câştigat tot cu Bayern München, informează Gazzetta dello Sport. "Favoriţi sunt Messi, Ronaldo şi Ribéry. Primii doi sunt jucători fantastici, dar Ribéry a câştigat tot în acest an. Alegerea din acest an pentru Balonul de Aur este cea mai grea din istoria trofeului. În 2006, trofeul a fost câştigat de Fabio Cannavaro, care a fost liderul Italiei, campioana mondială. În 2010 mi-aş fi dorit să câştige un spaniol, Iniesta sau Xavi, care erau campioni mondiali, dar a fost ales Messi", a spus Platini într-un interviu pentru AS. Votul pentru desemnarea Balonului de Aur, care trebuia să se încheie la 15 noiembrie, a fost prelungit până la 29 noiembrie. Cei trei finalişti vor fi anunţaţi la 9 decembrie, iar laureatul va fi prezentat în 13 ianuarie 2014, într-o ceremonie la Zürich.
Corsicanii fără români
Atacantul Adrian Mutu nu va evolua în meciul pe care AC Ajaccio îl va susţine, miercuri, în compania formaţiei Bastia, în etapa a XVI-a a campionatului Franţei, anunţă site-ul oficial al grupării corsicane. Potrivit sursei citate, Mutu are dureri la spate şi nu este apt pentru partida de miercuri. Nici celălalt jucător român de la Ajaccio, fundaşul Ştefan Popescu, nu va juca miercuri, el fiind accidentat la umăr.  La Bastia, Claudiu Keşerü nu a fost reţinut de antrenorul Frederic Hantz pentru partida care se va disputa pe teren neutru, la Istres, şi cu porţile închise, ca urmare a incidentelor între suporteri din sezonul trecut. Ajaccio este echipa gazdă.
A pierdut centura la cântar
Pugilistul venezuelean Liborio Solis, campion WBA la categoria supermuscă, şi-a pierdut centura după ce nu a trecut proba cântarului înaintea meciului cu japonezul Daiki Kameda, campion IBF, a anunţat, ieri, Comisia Japoneză de Box. Solis, în vârstă de 31 de ani, s-a prezentat prima dată la proba cântarului cu 1,4 kilograme peste limita admisă de 52,1 kilograme. La cea de-a doua încercare, după o oră, el a avut 1,1 kilograme peste limită şi a renunţat să se mai prezinte la cea de-a treia încercare, după încă o oră. "Nu pot pierde mai mult în greutate. Nu pot să o fac, deoarece este prea frig în Japonia. Am alergat o oră şi nu s-a întâmplat nimic. Nu pot transpira mai mult într-o singură oră", a declarat Solis.
Gherila pacifistă şi Maradona
Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) l-a invitat pe fostul fotbalist argentinian Diego Maradona să participe la un "meci amical pentru pace' la Havana. Delegaţia FARC a răspuns astfel iniţiativei fostului internaţional columbian Carlos Valderrama. Dezvoltând propunerea lui Valderrama, gherila a sugerat un meci tur-retur la Havana şi în cartierul Pescadito la Santa Marta, în Columbia, de unde provin numeroase glorii ale fotbalului columbian. Delegaţia FARC condusă de Marquez negociază de un an la Havana cu reprezentanţi ai guvernului columbian un acord în cinci puncte pentru a pune capăt conflictului care durează de 50 de ani în Columbia.
 

Selecţioner confirmat
Tehnicianul Miguel Herrera a fost confirmat, marţi, în funcţia de selecţioner al naţionalei Mexicului pentru turneul final al Cupei Mondiale din 2014. Herrera a calificat Mexicul la Cupa Mondială din Brazilia, după ce a trecut în barajul intercontinental de reprezentativa Noii Zeelande, cu scorul general de 9-3. Miguel Herrera, în vârstă de 45 de ani, se află la cârma naţionalei Mexicului din luna septembrie, după ce Jos Manuel de la Torre, Fernando Tena şi Victor Vucetich au fost demişi pe rând în 2013.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri