Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
rusescu-sevilla
  • rusescu-sevilla
- +

 

Pistolar de elită la 14 ani
Revelaţia concursului de pistol din cadrul Cupei României pentru arme cu aer comprimat, disputat în perioada 20-22 decembrie la Bucureşti a fost ieşeanul de numai 14 ani, Cătălin Hurmuz, elev în clasa a VIII-a, care a câştigat proba de pistol cu aer comprimat 40 de focuri rezervată juniorilor mici cu un rezultat excepţional, 384 p, un nou record naţional la această categorie. Remarcabil este faptul că ieşeanul a realizat, după numai doi ani de tir sportiv, acest rezultat, vechiul record datând de opt ani: performanţa de 376 de puncte, realizată de un alt sportiv ieşean de la CS Politehnica, Alexandru Saucă. După cum ne spunea antrenorul său, Ioan Săcăleanu, acest tânăr este un sportiv de mare perspectivă şi poate ajunge uşor în elita tirului mondial. În concursul seniorilor, proba de pistol cu aer comprimat 60 de focuri, Alexandru Saucă s-a clasat pe poziţia a III-a. În concursul de puşcă AC 60 de metri seniori, ieşenii Adi Ioviţă şi Ionuţ Rusu, pregătiţi de Mihai Axinte, s-au clasat pe locurile IV, respectiv, V.
 
Rusescu va fi împrumutat la Braga
Atacantul Raul Rusescu va fi împrumutat, în perioada de transferuri din ianuarie, de formaţia spaniolă FC Sevilla echipei portugheze Sporting Braga, clubul lusitan având opţiunea de a-l cumpăra pe jucătorul român în vară, a declarat, ieri, impresarul Victor Becali. "Este un pas bun, pentru că sunt convins că va juca titular la Braga. Ei au şi o opţiune de cumpărare din vară. Pentru Raul este important să joace şi atunci am ales această soluţie, care convine şi clubului şi jucătorului şi se va perfecta în zilele următoare", a spus Becali, la Sport.ro. Golgheterul Ligii I în sezonul trecut, Raul Rusescu, a fost transferat, în iunie, de la Steaua la echipa FC Sevilla, cu care a semnat un contract pe cinci ani. El a evoluat în şapte partide pentru formaţia spaniolă, dintre care numai una în campionat, marcând trei goluri, toate în Liga Europa.
"Reghe", pe lista Hanovrei
Tehnicienii Laurenţiu Reghecampf (Steaua Bucureşti) şi Edwald Lienen (Oţelul Galaţi) se află pe o listă de posibili antrenori ai formaţiei Hannover '96, oficialii clubului german fiind nemulţumiţi de rezultatele din acest sezon, informează site-ul ndr.de. Conform sursei citate, patronul clubului Hannover '96, Martin Kind, i-ar fi cerut managerului Dirk Dufner să găsească un înlocuitor pentru antrenorul Mirko Slomka. Site-ul ndr.de a scris că în cazul demiterii tehnicianului Mirko Slomka, pe lista oficialilor clubului german se află Laurenţiu Reghecampf, Edwald Lienen, Huub Stevens, Holger Stanislawski, Thomas Schaaf, Murat Yakin, Martin Jol, Bruno Labbadia, Thorsten Fink, Michael Frontzeck, Christian Gross şi alţii. Mirko Slomka, în vârstă de 46 de ani, se află pe banca tehnică a formaţiei Hannover '96 din ianuarie 2010.
 
Două victorii cu Algeria
Naţionala de handbal masculin a României a obţinut două victorii în partide amicale, la Bucureşti, cu reprezentantiva Algeriei, acestea fiind singurele teste ale tricolorilor înaintea meciurilor oficiale din preliminariile CM din 2015. Echipa antrenată de Eliodor Voica a învins Algeria, în primul meci amical, disputat sâmbătă seară, cu scorul de 31-26 (15-10). în cel de-al doilea meci-test, tricolorii s-au impus, duminică, cu scorul de 37-32 (16-15).   Potrivit declaraţiei antrenorului Eliodor Voica, partidele cu Algeria au fost singurele amicale pentru România, din cauza programului încărcat al echipei şi a timpului scurt până la meciurile oficiale din grupa a 2-a preliminară a CM din 2015, programate între 2 şi 11 ianuarie.
 
Fabulaţii de presă: Chiricheş la Chelsea
Fundaşul Vlad Chiricheş şi mijlocaşul brazilian Paulinho, ambii de la Tottenham Hotspur, sunt doriţi de managerul José Mourinho la Chelsea Londra, care ar fi dispus să plătească 35 de milioane de lire (aproximativ 42 de milioane de euro) pentru cei doi, informează caughtoffside.com. Mourinho este un fan declarat al lui Paulinho, care ar putea evolua în linia mediană în locul lui John Obi Mikel şi Mickael Essiën. Impresarul lui Chiricheş, Victor Becali, a precizat că fundaşul român nu poate fi transferat, fotbalistul neavând dreptul să evolueze la trei echipe într-un sezon, după ce a jucat şi la Steaua. "Off Doamne, Doamne! Unde a apărut asta, în presa engleză? Nu au ce face de sărbători. Sunt poveşti. Nu se pune problema. în primul rând pentru că Vlad Chiricheş nu poate juca la o altă echipă sezonul ăsta", a declarat Victor Becali.
Passarella, anchetat pentru bişniţă cu bilete
Un procuror argentinian a cerut arestarea fostului preşedinte al clubului River Plate, Daniel Passarella, acesta fiind acuzat de vânzare ilegală de bilete, a scris, duminică, cotidianul Olé. Conform sursei citate, alţi conducători ai grupării argentiniene, suporteri şi agenţi de poliţie sunt implicaţi în traficul de bilete la meciurile de fotbal şi la concertele organizate pe stadionul Monumental din Buenos Aires, cel mai mare din Argentina. "Relaţia directă între principalul conducător al clubului, unul dintre liderii galeriei formaţiei River Plate şi un impresar de spectacole arată foarte clar că aceştia au colaborat pentru beneficii reciproce", a declarat procurorul José Maria Campagnoli. Procurorul a solicitat o percheziţie la sediul clubului River Plate în baza unui dosar de 400 de pagini în care sunt cuprinse zeci de telefoane între principalii suspecţi şi a cerut arestarea lui Daniel Passarella, fostul căpitan al naţionalei Argentinei şi campion mondial în 1978.
 
Încredere pentru Keller
Conducerea clubului Schalke 04 l-a confirmat în funcţie, duminică, pe antrenorul Jens Keller, aspru criticat de mai multe săptămâni pentru rezultatele înregistrate de echipa germană. După eliminarea din opimile de finală ale Cupei Germaniei, oficialii grupării au anunţat că sitiaţia lui Keller va fi analizată în pauza competiţională de iarnă, care a început duminică. Keller, 43 de ani, se află la conducerea tehnică a formaţiei Schalke 04 din decembrie 2012. Echipa ocupă la finalul turului locul VII în Bundesliga, cu 28 de puncte. Lider este Bayern, cu 44 de puncte, formaţia bavareză având un meci mai puţin disputat. În ciuda parcursului slab din campionat, Schalke 04 s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a ocupat locul al doilea într-o grupă din care au mai făcut parte formaţiile Chelsea, FC Basel şi Steaua.
Xabi Alonso, cu timpanul perforat
Mijlocaşul echipei Real Madrid, Xabi Alonso, a suferit, duminică, la meciul cu Valencia, o perforare a timpanului stâng, a anunţat clubul madrilen, într-un comunicat. "În urma testelor medicale, s-a stabilit că fotbalistul a suferit o perforare a timpanului stâng, în urma unui şoc produs în meciul cu Valencia", a menţionat conducerea clubului, fără a preciza perioada de recuperare a fotbalistului. Xabi Alonso s-a accidentat în urma unui contact cu fundaşul francez al echipei Valencia, Jérémy Mathieu, în minutul 58 al partidei. El a încheiat pe teren meciul disputat în deplasare. Mijlocaşul s-a întors de la Valencia la Madrid cu maşina, deoarece accidentarea de la ureche nu i-a permis să călătorească la bordul avionului.
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri