Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
paraschiv1
  • paraschiv1
- +

Stelele sportului ieşean
 
Astăzi, începând cu ora 11:00, la Dublin Pub, în cadrul Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Iaşi va organiza „Gala Laureaţilor Sportului Ieşean 2013”. În cadrul manifestării vor fi premiaţi sportivii din topurile realizate de DJST Iaşi, topuri pe care le-am prezentat săptămâna trecută. Directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Iaşi, lector universitar doctor Ciprian Paraschiv, şi-a exprimat speranţa unei participări consistente la o manifestare la care intrarea este liberă. „Gala Laureaţilor Sportului Ieşean reprezintă un moment de apreciere şi cinstire a celor mai buni sportivi ai noştri. Îi invit pe ieşenii iubitori ai sportului să participe la acest eveniment, organizat cu mult drag şi respect pentru cei mai frumoşi şi talentaţi ambasadori ai Iaşului şi ai ţării noastre” a spus fostul căpitan de echipă al FC Politehnica Iaşi.

 

Transfer de senzaţie la CSM Bucureşti
Echipa feminină de handbal CSM Bucureşti a transferat-o pe extrema dreaptă Emilia Turey, triplă campioană mondială cu naţionala Rusiei ((2005, 2007, 2009), potrivit site-ului oficial al grupării din Capitală. Turey (29 ani, 1,75 m, 60 kg), vicecampioană olimpică în 2008 şi aleasă în echipa ideală a Campionatului Mondial din 2011, are 613 goluri marcate pentru Rusia în 180 de meciuri, iar ultima oară a jucat la Astrahan Astrahanocika (2012-2013). în cariera sa a mai evoluat la Astrahanocika (2000-2005), Slagelse DT (2005-2008), FCK Handbold A/C (2008-2010), Itxako (2010-2011) şi Rostov pe Don (2011-2012). Acesta este al doilea transfer realizat de CSM în perioada de pauză din decembrie, după cel al Marinelei Gherman. Obiectivul echipei CSM Bucureşti este clasarea pe un loc de cupe europene. După nouă etape din Liga Naţională, CSM Bucureşti ocupă locul 7 în clasament.
 
Alpinist la nouă ani
Un copil din Statele Unite, în vârstă de nouă ani, a devenit în ziua de Crăciun cel mai tânăr alpinist care a reuşit să escaladeze vârful Aconcagua, cel mai înalt de pe continentul american (6.962 m), situat în provincia argentiniană Mendoza.
Tyler Armstrong, originar din California, a realizat această performanţă împreună cu tatăl său, în vârstă de 30 ani, cei doi fiind însoţiţi de ghizi montani locali. El a atins vârful pe data de 25 decembrie, la ora locală 15,30. Pentru a putea efectua ascensiunea, tatăl lui Tyler a fost nevoit să obţină un permis special din partea justiţiei din Mendoza, după ce a demonstrat că fiul său este un alpinist experimentat. Deşi are doar nouă ani, Tyler Armstrong a escaladat deja vârfurile Kilimanjaro (5.895 m) din Tanzania şi Whitney (4.421 m) din Statele Unite. (AGERPRES)
 
 
 
 
Federer va fi antrenat de Edberg
Tenismanul elveţian Roger Federer va lucra cu fostul jucător suedez Stefan Edberg, a anunţat fostul lider al clasamentului mondial. "Edberg i se va alătura lui Severin Lüthi în staful meu. El a acceptat să colaborăm pentru cel puţin zece săptămâni începând cu Australian Open. Stefan Edberg a fost eroul copilăriei mele şi abia aştept să lucrăm împreună", a scris Federer pe contul său de Facebook. "Sunt extrem de fericit să fac parte din staful lui Federer. Sper ca această colaborare să aducă cel mai bun tenis pentru Federer", a declart Edberg, câştigător a şase turnee de Grand Slam în perioada 1985-1992.Roger Federer este al treilea jucător important care a început o colaborare cu o fostă glorie, după Andy Murray, care se antrenează cu Ivan Lendl, şi Novak Djokovic care a început să se pregătească cu Boris Becker.
Ivanovic, recidivistul
Fundaşul echipei Chelsea, Branislav Ivanovic, a fost desemnat cel mai bun fotbalist sârb al anului în 2013, fiind primul jucător din ţara sa care primeşte acest premiu în doi ani consecutivi. "Am spus anul trecut că este o mare onoare pentru mine. Nu am cuvinte să-mi exprim cuvintele. Simt o mare satisfacţie, dar şi motivaţie pentru 2014", a declarat Ivanovic, care în 2013 a câştigat Liga Europa cu formaţia Chelsea. Câte două trofee pentru fotbalistul sârb al anului mai au jucătorii Dejan Stankovic (2006, 2010) şi Nemanja Vidic (2005, 2008). Antrenorul sârb al anului 2013 a fost desemnat Ljubinko Drulovic, care a câştigat titlul european cu echipa naţională under-19.
Topul poloiştilor
Federaţia Română de Polo a anunţat topul celor mai buni 10 jucători români în anul 2013, prima poziţie revenindu-i sportivului Tiberiu Negrean, de la campioana CSM Digi Oradea. Potrivit anunţului FR Polo, cei mai buni 10 jucători ai anului 2013, dintre care şase provin de la echipa campioană, sunt următorii: 1. Tiberiu Negrean, 2. Nicolae Diaconu, 3. Kalman Kadar (toţi de la CSM Digi Oradea), 4. Alexandru Ghiban (Steaua Bucureşti), 5. Alexandru Matei (Dinamo Bucureşti), 6. Ramiro Georgescu, 7. Alex Popoviciu, 8. Mihnea Chioveanu (toţi de la CSM Digi Oradea), 9. Andrei Buşilă (Debrecen-Ungaria) şi 10. Dragoş Stoenescu (Dinamo Bucureşti).  Topul celor mai buni poloişti în anul 2013 a fost întocmit de forul român de profil, după consultări cu antrenorii echipei naţionale, dar şi cu cei ai cluburilor din Superliga Naţională.  În 2012, titlul de cel mai bun poloist al anului a revenit centrului Cosmin Radu.
Două cantonamente pentru fotbaliştii botoşăneni
Preşedintele clubului FC Botoşani, Cornel Şfaiţer, a declarat, sâmbătă, că echipa antrenată de Valeriu Bordeanu va efectua două cantonamente în această iarnă. În primul cantonament, de la Băile Felix, jucătorii botoşăneni vor întâlni liderul campionatului maghiar, Debreceni VSC şi pe FC Bihor. De la 1 februarie, FC Botoşani va susţine cinci teste, dintre patru sunt deja stabilite, cu Dinamo Minsk, FK Ekranas (Lituania), Şeriff Tiraspol şi Vysocina Jihlava (Cehia).
 
Caroline se relaxează
Jucătoarea daneză de tenis Caroline Wozniacki, numărul 10 mondial, s-a accidentat la un umăr şi nu va participa la turneul WTA de la Brisbane, dar va juca la Openul Australiei (13-26 ianuarie). Wozniacki s-a accidentat la un antrenament şi a renunţat la turneul de la Brisbane, care începe duminică, dar vrea să revină la cel de la Sydney, din 6 ianuarie, pentru a pregăti Openul Australiei. "Nu am nimic la ligamente sau tendoane. Pur şi simplu am fost sfătuită să mă odihnesc câteva zile", a declarat sportiva daneză, care a jucat în semifinale la Australian Open în 2011.  În 2013, Wozniacki a câştigat un singur titlu, la Luxembourg în octombrie, al 21-lea din carieră.
Ţimbalar a murit de inimă
 Fostul fostbalist al echipei Spartak Moscova, Ilia Ţimbalar, a murit, sâmbătă seară, la 44 de ani, din cauza unei crize cardiace, a anunţat, duminică, publicaţia Rossiiskaia Gazeta. Ţimbalar, internaţional de 28 de ori, a fost ales cel mai bun jucător al Rusiei în 1995. El a fost conducătorul de joc al echipei Spartak Moscova în anii '90 pentru care a marcat 54 de goluri în 204 meciuri.
 
Reja revine la Lazio
Antrenorul Eduardo Reja va prelua conducerea tehnică a echipei Lazio Roma, el ajungând la un acord cu clubul la care este legitimat Ştefan Radu pentru un contract valabil până la 30 iunie 2015. Reja ar urma să primească aproximativ 400.000 de euro pentru actualul sezon şi un milion pentru următorul. Edoardo Reja îi succede la gruparea Lazio bosniacului Vladimir Petkovic, care va prelua conducerea tehnică a naţionalei Elveţiei, după turneul final al Cupei Mondiale din 2014. Presa italiană notează că Petkovic urmează să fie demis de la gruparea Lazio. Reja a mai antrenat echipa Lazio în perioada 2010-2012
 
 
Călăreţul singuratic
Mijlocaşul uruguayan al echipei Atletico Madrid, Cristian Rodriguez, a călărit 60 de kilometri , pentru a onora o promisiune din preliminariile Cupei Mondiale din 2014. Rodriguez, care nu a avut permisiunea clubului spaniol, a plecat din Progreso şi a ajuns în Florida la ora 4 dimineaţa. El a ales să călătorească noaptea pentru a evita valul de căldură care s-a abătut asupra Uruguayului. "Am făcut o promisiune în timpul campaniei de calificare la Cupa Mondială şi am vrut să o onorez", a declarat Rodriguez. Echipa naţională a Uruguayului s-a calificat la turneul final din Brazilia, după ce a trecut de reprezentativa Iordaniei într-un baraj intercontinental.
 
Ghinioanele lui El Shaarawy
Atacantul echipei AC Milan, Stephan El Shaarawy, va lipsi zece săptămâni de pe teren, după ce a fost operat la piciorul drept, a anunţat, sâmbătă, clubul italian. El Shaarawy, în vârstă de 21 de ani, a suferit numeroase accidentări în 2013. Internaţionalul italian va rata prima manşă a meciului cu formaţia spaniolă Atletico Madrid, din 19 februarie 2014, din optimile de finală ale Ligii Campionilor.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri