Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
rusescu-steaua
  • rusescu-steaua
- +

 

Rusescu, om decisiv la Braga
Atacantul Raul Rusescu a marcat un gol în meciul pe care echipa Sporting Braga l-a câştigat, după prelungiri, cu scorul de 3-1, în faţa formaţiei Desportivo Aves, în sferturile de finală ale Cupei Portugaliei.  La finalul timpului regulamentar de joc scorul a fost egal, 1-1, ambele goluri fiind marcate din penalty, de Alan (min.3) pentru Braga, respectiv Pedro Pereira (min.31). în prelungiri a ieşit la rampă Rusescu, ex-stelistul aducând pe Sporting în avantaj, în minutul 94, înainte ca Aderlan Santos să stabilească scorul final, în minutul 102. Raul Rusescu a ajuns astfel la cinci goluri marcate pentru Braga, formaţie care l-a împrumutat în luna ianuarie de la FC Sevilla. Sporting Braga va juca în penultimul act al Cupei Portugaliei cu echipa Rio Ave, care s-a impus cu 1-0 în întâlnirea cu Academica de Coimbra, graţie reuşitei lui Bruno Manuel Araujo (min.77). în celălalt duel din semifinalele competiţiei se vor înfrunta marile rivale Benfica Lisabona şi FC Porto, care şi-au asigurat calificarea încă de miercuri: Benfica - Penafiel 1-0; Porto - Estoril 2-1.
Amical confirmat cu Algeria
Federaţia Algeriană de Fotbal (FAF) a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că a semnat un contract pentru organizarea unui meci amical cu România, care va avea loc la 4 iunie, la Geneva. "Preşedintele Federaţiei Algeriene de Fotbal, Mohamed Raouraoua, a avut o întâlnire cu selecţionerul Vahid Halilhodzic şi membrii stafului tehnic pentru a examnia programul de pregătire în vederea Cupei Mondiale din 2014. Pe lângă meciul Algeria - Slovenia, în 5 martie, pe arena Mustapha Tchaker din Blida, federaţia algeriană a semnat un contract pentru organizarea unei partide amicale cu România, care va avea loc la 4 iunie 2014, la Geneva. De asemenea, continuă discuţiile pentru organizarea unui alt meci amical în Algeria, la 31 mai", a scris sie-ul federaţiei algeriene.  La Cupa Mondială, Algeria se află în grupa H, cu Belgia, Rusia şi Coreea de Sud.
Avion deturnat spre Soci
Un pasager ucrainean a vrut să deturneze spre staţiunea rusă Soci, unde are loc ceremonia de începere a Jocurilor Olimpice, avionul constrâns să aterizeze la Istanbul. Un avion al companiei turce Pegasus decolat din Ucraina a fost forţat de autorităţile turce să aterizeze de urgenţă, vineri seară, la Istanbul, după o tentativă de deturnare. Potrivit presei turce, imediat după decolarea din oraşul ucrainean Harkov, un pasager ucrainean a ameninţat că va arunca în aer avionul care avea 110 pasageri la bord dacă nu se va îndrepta spre Soci, staţiune rusă unde se desfăşoară în acest moment ceremonia de începere a Jocurilor Olimpice de iarnă. Forţele aeriene turce au obligat piloţii să aterizeze pe Aeroportul internaţional Sabiha Gökçen din Istanbul.
 
Mergea, în semifinalele turneului chilian
Perechea Florin Mergea/Oliver Marach (România/Austria), cap de serie numărul 3, s-a calificat, ieri în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Viña del Mar (Chile), dotat cu premii în valoare totală de 485.760 de dolari. Mergea şi Marach au învins, în sferturile de finală, cu scorul de 2-6, 6-3, 10-7, după o oră şi 17 minute, cuplul italian Paolo Lorenzi/Filippo Volandri. În penultimul act, Mergea şi Marach vor înfrunta principalii favoriţi, spaniolii Marcel Granollers/Marc Lopez, câştigători cu 6-4, 6-4 în disputa cu italienii Daniele Bracciali/Potito Starace.
 
Săpunaru vrea să se relanseze
Fundaşul echipei Elche, Cristian Săpunaru, a declarat că speră să demonstreze ceea ce poate până la finalul sezonului, subliniind că anul trecut nu a fost foarte bun pentru el din punct de vedere fizic, anunţă presa spaniolă. "Nu a fost un an foarte bun pentru mine din punct de vedere fizic şi asta contează mult pentru un jucător. încerci să faci cât mai bine, dar sunt şi alţi factori. în prezent sunt bine din punct de vedere fizic şi sper ca începând de acum şi până la finalul sezonului să demonstrez ceea ce pot. Voi da totul la fiecare antrenament pentru a-mi câştiga un loc în echipă", a declarat Săpunaru.  Fundaşul va evolua, duminică, pentru Elche în meciul cu Real Valladolid, din campionatul Spaniei.  Cristian Săpunaru a jucat doar cinci meciuri în Primera Division la Elche de la transferul din vară şi a reuşit să înscrie un gol.
 
 
Vidic pleacă de la Manchester United
Căpitanul echipei Manchester United, Nemanja Vidic, a anunţat, ieri, că va pleca de la formaţia engleză la finalul sezonului. Potrivit presei britanice, clubul nu i-a propus internaţionalului sârb de 32 de ani o prelungire a contractului. În comunicatul său, Vidici a precizat că nu vrea să meargă la altă echipă engleză, subliniind că şi-a dorit să joace doar la Manchester United. "Am câteva opţiuni şi vreau să aleg ce este mai bun pentru mine şi pentru familia mea", a adăugat Vidic. Vidici a fost transferat de la Spartak Moscova la Manchester United în 2005, pentru şapte milioane de lire sterline (8,4 milioane de euro).  Cu Manchester United, el a câştigat de cinci ori campionatul Angliei.
 
Finală Rusia - Italia la futsal
Finala Campionatului European de futsal, care se apropie de sfârşit la Anvers, se va disputa între echipele Italiei şi Rusiei. În prima semifinală, Italia a învins Portugalia cu 4-3 (2-2). Golurile Italiei au fost marcate de Lima 2, Romano şi Fortino, iar pentru lusitani au înscris Ricardinho, Arnaldo şi Fortinho. Cu acelaşi scor, Rusia a învins formaţia Spaniei, dar după prelungiri. Spaniolii au fost cei care au deschis scorul prin Pola, ruşii au preluat conducerea (Sergheev, Liskov), dar după ce Usin a egalat, Fukin a adus Rusia în avantaj la pauză. În repriza a doua s-a înscris un singur gol, prin care Miguelin a egalat. S-a ajuns în prelungiri, când brazilianul Robinho a adus victoria Rusiei, care a trecut, în sferturile de finală, de selecţionata României, cu scorul de 6-0.
 
 
Blatter n-ar zice nu
Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a declarat, într-un interviu pe postul de radio elveţian RTS, că "nu ar spune nu" unui nou mandat în fruntea forului mondial în 2015, dacă i se va cere să candideze. "Dacă sunt sănătos, şi deocamdată sunt, nu văd de ce ar trebui să mă opresc din muncă, mai ales de la munca de consolidare a FIFA", a declarat elveţianul de 77 de ani, aflat în fruntea FIFA din 1998. "Dacă federaţiile membre îmi cer să candidez din nou, nu aş spune nu", a adăugat Blatter, care anunţase că-şi va dezvălui intenţiile înainte de Congresul FIFA de la Sao Paulo, din iunie 2014. Francezul Jerome Champagne (55 de ani), fost secretar general adjunct al FIFA, este deocamdată singurul candidat la alegerile din 2015.  Preşedintele UEFA, Michel Platini (58 de ani), a afirmat de mai multe ori că-şi va anunţat decizia de a se prezenta sau nu la alegeri după CM din Brazilia.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri