Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
polo-georgescu-romania-campbell-australia
  • polo-georgescu-romania-campbell-australia
- +

Aproape de Europene
Naţionala de polo a României a învins, sâmbătă, la Bucureşti, reprezentativa similară a Marii Britanii, cu scorul de 18-7 (3-2, 4-2, 6-2, 5-1), în manşa tur din barajul pentru turneul final al Campionatului European din 2014. Marcatorii echipei României au fost Diaconu 6 goluri, Teohari 3, Cosmin Radu 2, Negrean 2, Matei 2, Creţu 1, Buşilă 1, Georgescu 1. De remarcat că echipa britanică a fost condusă de antrenorul Andrei Iosep, fost component al reprezentativei tricolore. Manşa retur va avea loc în 1 martie, la Sunderland.  În celelalte meciuri tur programate, pentru încă cinci locuri disponibile la turneul final, se confruntă Ucraina-Spania, Slovacia-Croaţia, Georgia-Turcia, Franţa-Malta şi Olanda-Rusia. Partidele retur vor avea loc în 1 şi 2 martie, câştigătoarele din dubla manşă obţinând calificarea la turneul final al Campionatului European din acest an, care va fi găzduit de Ungaria, între 14-27 iulie.
 
Samba în Maramureş
Componentele naţionalei de handbal feminin a Braziliei, Alexandra do Nascimento şi Barbara Arenhart vor juca la HCM Baia Mare din viitorul sezon, echipă care a anunţat şi prelungirea contractelor cu Paula Ungureanu şi Ada Nechita. Potrivit anunţului clubului austriac Hypo Viena, la care evoluează în prezent extrema dreaptă Do Nascimento şi portarul Arenhart, cele două handbaliste au ajuns la un acord cu HCM Baia Mare, la care vor evolua din viitorul sezon.  "Samba girls", cum le numeşte Hypo Viena, sunt campioane mondiale în 2013 cu naţionala Braziliei, în acelaşi an cucerind Cupa Cupelor cu campioana Austriei. Clubul băimărean poartă negocieri în această perioadă cu mai multe jucătoare din Europa şi din propriul lot în vederea formării unei echipe competitive pentru viitorul sezon.
 
 
 
Tecău a pierdut finala la Rotterdam
Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Roger (România/Olanda) a învins, sâmbătă, cu scorul de 7-6, 6-4, cuplul francez Julien Benneteau/Edouard Roger-Vasselin şi s-a calificat în finala turneului de 500 de puncte de la Rotterdam, cu premii de 1,5 milioane de euro. În ultimul act al turneului, Tecău şi Roger au înfruntat perechea franceză Michaël Llodra/Nicolas Mahut, de care a fost învinsă cu 2-6, 6-7.
 
Victorie preţioasă a harghitenilor
Echipa de handbal masculin HC Odorhei a învins, sâmbătă, în deplasare, formaţia poloneză Gornik Zabrze, cu scorul de 23-22 (9-9), în manşa tur a optimilor de finală ale Challenge Cup. Cu victoria de sâmbătă, jucătorii antrenaţi de Vlad Caba au prima şansă la calificarea în sferturile de finală ale Challenge Cup, în condiţiile în care vor disputa partida retur din optimi pe teren propriu, în 23 februarie. HC Odorhei a fost calificată direct în faza optimilor de finală ale competiţiei.  Dacă se va califica în sferturile de finală, HC Odorhei îşi va afla adversara la tragerea la sorţi din 25 februarie, partidele din această fază fiind programate în 15-16 martie, respectiv 22-23 martie.  HC Odorhei este singura reprezentantă a României în actuala ediţie a Challenge Cup la handbal masculin.
 
A murit sir Tom Finney
Fostul component al echipei Preston North End, Tom Finney, unul din cei mai mari jucători ai Angliei şi primul care a fost ales de două ori fotbalistul anului, a încetat din viaţă, la vârsta de 91 de ani. "Clubul Preston North End a fost informat în legătură cu vestea extrem de tristă de trecerii în nefiinţă a lui Sir Tom Finney. Sir Tom a fost cel mai mare fotbalist din istoria clubului Preston North End şi unul din cei mai mari din istoria Angliei", a precizat gruparea engleză, într-un comunicat. Finney a jucat pentru naţionala Angliei în 76 de meciuri şi a înscris 30 de goluri, în perioada 1946-1958. El a fost ales fotbalistul anului în 1954 şi 1957, fiind primul care a obţinut acest trofeu de două ori. De asemenea, Finney a înscris 210 goluri pentru Preston North End, pentru care a jucat în 473 de meciuri.        
Pantelimon, în sferturile FA Cup
Formaţia Manchester City, cu portarul Costel Pantilimon integralist, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Angliei, după ce a învins, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Chelsea, în optimile competiţiei. Golurile au fost marcate de Jovetic ('15) şi Nasri ('67). Sâmbătă au mai obţinut calificarea în sferturi Sunderland (1-0 cu Southampton) şi Wigan (2-1 cu Cardiff), iar ieri, Everton a învins cu 3-1 pe Swansea, iar Arsenal a trecut de Everton cu 2-1.   Partida Sheffield Wednesday (D2) - Charlton (D2), programată sâmbătă, a fost amânată din cauza terenului impracticabil.
.
 
Demisie la Hamburg
Tehnicianul olandez Bert van Marwijk a fost demis, sâmbătă, de la echipa SV Hamburg, a anunţat clubul german aflat pe penultimul loc în clasamentul Bundesliga, după o nouă înfrângere în campionat. Această decizie a fost luată la o reuniune de criză a conducerii clubului, ce a avut loc, sâmbătă seară, după ce echipa din Hamburg  a fost învinsă, cu scorul de 2-4, de Eintracht Braunschweig, al şaptelea eşec consecutiv în campionat.  Van Marwijk se afla la conducerea tehnică a echipei din Hamburg din septembrie 2013. Noul antrenor va fi Mirko Slomko
 


Magath, antrenor la Fulham
Antrenorul german Felix Magath a fost numit la conducerea tehnică a echipei Fulham, funcţie în care îi succede olandezului Rene Meulensteen, Meulensteen era antrenorul principal al formaţiei Fulham de doar două luni. El l-a înlocuit la 1 decembrie pe compatriotul său Martin Jol. Fulham ocupă în prezent locul 20, ultimul, în clasamentul campionatului Angliei, cu 20 de puncte.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri