Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash din lumea sportului

GALERIE
brinza
  • brinza
- +

Ana n-a făcut nicio brânză
Spadasina Ana-Maria Brânză a fost eliminată în sferturi de finală la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta, după ce a fost învinsă, joi, cu scorul de 14-15, de sportiva Julia Beljajeva (Estonia). Anterior, Ana-Maria Brânză, medaliată cu aur în acest an la Campionatele Europene, trecuse de suedeza Johanna Bergdahl (15-12), de sud-coreeanca  Choi Eun-sook Choi (15-10) şi de franţuzoaica Lauren Rembi (15-10). Celelalte trei reprezentante ale României, Raluca Cristina Sbârcia, Maria Udrea şi Simona Pop, au fost eliminate în primele două tururi. În proba masculină de spadă, Alexandru Nyisztor a fost eliminat în runda inaugurală.

 

Rămânem pe loc
Echipa naţională de fotbal a României ocupă locul 33, cu 732 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola pe luna august, aceeaşi poziţie ca în iulie, conform ierarhiei ce a fost publicată pe site-ul oficial al forului fotbalistic mondial. Adversarele echipei României în Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014 ocupă următoarele poziţii: Olanda - locul 5 (1.165 de puncte), Ungaria - locul 31 (749 de puncte), Turcia - poziţia 58 (573 de puncte), Estonia - 85 (423), Andorra - 205 (8). Pe primul loc se menţine campioana mondială şi europeană Spania, cu 1.484 de puncte, urmată de Germania (1.257 puncte) şi de Columbia (1.219 puncte).
 
Antrenor coreean la lotul de judo
Nord-coreeanul Hang Sang Ho este noul antrenor al lotului naţional masculin de judo al României, acesta urmând să-şi prezinte echipa şi strategia conducerii Federaţiei Române de Judo până la finalul săptămânii. Hang Sang Ho a fost numit printr-o decizie a preşedintelui FR Judo, Eduard Doandeş, începând cu 1 august, şi l-a înlocuit în funcţia de antrenor principal al lotului masculin pe Daniel Albert.  Tehnicianul nord-coreean a fost numit anul trecut, înaintea JO de la Londra, în funcţia de antrenor secund la lotul masculin, la recomandarea preşedintelui IJF, Marius Vizer.  Hang Sang Ho este fiul mai cunoscutului Han Chang Hi, care a contribuit în anii 1975-1977 la dezvoltarea judoului în România. Han Chang Hi a lucrat în acelaşi interval şi cu naţionala Cubei, sportivul Hector Rodriguez devenind campion olimpic în 1976, la Montreal.  Prima competiţie majoră pentru care Hang Sang Ho pregăteşte sportivii din lotul României este Campionatul Mondial de la Rio de Janeiro, programat în intervalul 26 august – 1 septembrie.
Rednic ia taurul de coarne
Antrenorul echipei CFR Cluj, Mircea Rednic, a declarat, ieri, că a decis excluderea temporară din lot a căpitanului echipei, Ricardo Cadú, deoarece a fost deranjat de atitudinea fundaşului portughez. " Cadú nu face parte din lot acum, asta nu înseamnă că este o decizie definitivă sau că nu va mai juca. M-a deranjat atitudinea lui, el a avut o remarcă pe care nu trebuia s-o aibă, iar eu nu accept aşa ceva. Nu spun ce-a zis pentru că sunt chestiuni de bucătărie internă. Eu nu îl judec pe Cadú pentru trofeele şi evoluţiile din trecut, nu fac asta cu niciun jucător. Contează foarte mult forma sportivă", a spus Rednic. Cadú, 31 de ani, component al formaţiei din Gruia din anul 2006, nu va evolua astfel în meciul pe care CFR Cluj îl va disputa, sâmbătă, de la ora 21.30, pe teren propriu, cu Viitorul Constanţa, în etapa a IV-a a Ligii I.
 
 
Patru ani de suspendare pentru doping
Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a adoptat, ieri, o decizie prin care extinde perioada de suspendare pentru sportivii depistaţi pozitiv de la doi ani la patru ani, măsură aflată în strânsă legătură cu viitorul Cod Antidoping Mondial, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2015. "Noul cod al Agenţiei Mondiale Antidoping va reflecta dorinţa noastră fermă de a înăspri sancţiunile, iar IAAF va reveni astfel la patru ani de suspendare pentru cazurile grave de folosire a produselor dopante", a anunţat federaţia internaţională într-un comunicat, precizând că propunerea a fost adoptată cu aplauze. În trecut, IAAF a sancţionat atleţii dopaţi cu patru ani de suspendare, înainte de a se alinia normelor WADA în 2004, când a intrat în vigoare primul Cod Antidoping Mondial, care prevede doi ani de suspendare în asemenea cazuri. Un nou cod mondial, în discuţie în acest moment, ar urma să fie adoptat în luna noiembrie, la Johannesburg, cu ocazia alegerilor pentru noul preşedinte al WADA.
Bologna a prins poftă de români
Oficialii clubului italian Bologna sunt interesaţi de mijlocaşul echipei Petrolul Ploieşti, Gheorghe Grozav, dar îl monitorizează şi pe jucătorul formaţiei Udinese, Gabriel Torje, a anunţat, ieri, cotidianul Tuttosport. Conform sursei citate, Petrolul a cerut 500.000 de euro pentru împrumutul pe un sezon al lui Grozav, cu drept de cumpărare definitivă în vara viitoare contra sumei de 2,5 milioane de euro. !n cazul în care nu va reuşi achiziţionarea lui Grozav, Bologna are în vedere un posibil transfer al mijlocaşului formaţiei Udinese Gabriel Torje. La Bologna mai este legitimat un jucător român, atacantul Denis Alibec
 
Au ratat semifinalele
Naţionala de handbal feminin tineret a României a fost învinsă, ieri, de reprezentativa Rusiei, cu scorul de 24 - 28, ratând calificarea în semifinalele Campionatului European din Danemarca şi urmând a juca pentru clasarea finală pe locurile V-VIIII. În primul meci de miercuri, din grupa principală I, din care face parte şi România, Norvegia a învins Franţa, cu 28-26, iar cu 4 puncte a obţinut calificarea în semifinale.  Rusia s-a calificat şi ea, cu maximum de puncte - 6, în timp ce România a rămas pe locul II, cu 2 puncte, iar Franţa pe ultimul, cu 0. Primele două clasate în grupa principală I, Rusia şi Norvegia, vor juca în semifinale.
 
Ronaldo i-a răspuns lui Mourinho
Echipa Real Madrid a învins, miercuri, cu scorul de 3-1, formaţia Chelsea, în finala turneului de pregătire International Champions Cup, desfăşurată la Miami. Golurile au fost marcate de Marcelo ('14), Cr.Ronaldo ('31, '57), respectiv, Ramires ('16). Jucătorul portughez i-a "răspuns" prin cele două goluri înscrise fostului său antrenor de la Real José  Mourinho, acum la Chelsea, care a afirmat recent că a avut ocazia să lucreze cu "adevăratul Ronaldo", brazilianul. Partida a fost întreruptă în repriza a doua după ce un fan al Realului a pătruns pe teren. Într-un meci pentru locurile 3-4 ale turneului, AC Milan a învins, cu scorul de 2-0, formaţia Los Angeles Galaxy, prin golurile marcate de Balotelli şi Niang. La această competiţie au mai participat echipele Valencia, Everton, Inter Milano şi Juventus, clasate în această ordine.
Un nou internaţional brazilian la Şahtar
Mijlocaşul ofensiv brazilian Bernard, în vârstă de 20 de ani, a semnat, ieri, un contract pe cinci ani cu Şahtar Doneţk, echipă antrenată de Mircea Lucescu. Suma de transfer este de 25 de milioane de euro, iar salariul anual al fotbalistului este, potrivit L'Equipe, de trei milioane de euro net. Clubul ucrainean a reuşit să obţină semnătura tânărului fotbalist, deşi acesta a fost dorit şi de grupări importante din vestul Europei, cum ar fi Arsenal Londra şi Tottenham. Bernard a strâns deja cinci selecţii în reprezentativa Braziliei.
Petrescu profită de necazul de la Anji
Gruparea Anji Mahacikala, care a decis să-şi vândă jucătorii, a ajuns la un acord cu Dinamo Moscova, echipa antrenată de Dan Petrescu, pentru transferul a trei fotbalişti: Igor Denisov, Iuri Jirkov şi Aleksandr Kokorin. Denisov, mijlocaş în vârstă de 29 de ani, a venit la Anji de la Zenit la 21 iunie, jucând în trei meciuri. Jirkov a venit în 2011, după ce jucase la Chelsea, iar Kokorin a venit de la Dinamo Moscova în urmă cu o lună. Astfel, atacantul de 24 de ani revine la fosta sa echipă, fără să fi jucat vreun meci la Anji. Miliardarul rus Suleiman Kerimov, proprietarul clubului Anji Mahacikala, a decis să reducă drastic bugetul şi să vândă jucătorii-vedetă care evoluează la această echipă. Conform Sport Express, Kerimov a anunţat că nu intenţionează să vândă clubul, însă va renunţa şi la serviciile antrenorului olandez René Meulensteen, aflat pe bancă după demisia lui Guus Hiddink. Locul lui Rene Meulensteen va fi luat de Gadji Gadjiev.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri