Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash din lumea sportului

GALERIE
rusescu-raul
  • rusescu-raul
- +

 
Rusescu, înapoi la Steaua?
Impresarul Ioan Becali a declarat că atacantul Raul Rusescu, transferat în această vară la FC Sevilla, ar putea reveni la formaţia antrenată de Laurenţiu Reghecampf sub formă de împrumut. "S-ar putea să vorbim chiar cu preşedintele şi cu directorul sportiv. Nu vreau să se creadă că Rusescu a fost adus la Sevilla peste mâna antrenorului. Nu vreau ca antrenorul să interpreteze aşa, pentru că ar fi rău. Daca se întamplă chestia asta, poate vom avea surpriza să-l vedem pe Rusescu împrumutat la Steaua şi să-l plătească Sevilla. O să vorbesc chiar mâine, să vedem despre ce e vorba", a spus Ioan Becali. Golgeterul ediţiei trecute a Ligii I, Raul Rusescu, a fost transferat de la Steaua la echipa FC Sevilla. El a semnat, la jumătatea lunii iunie, un contract pe cinci ani cu gruparea andaluză.

 

Rămânem speranţe
Naţionala de handbal masculin juniori a României s-a clasat, joi, pe locul 11, la Campionatul Mondial din Ungaria, după ce a învins în ultima partidă din competiţie reprezentativa Belarusului, cu scorul de 27-22 (12-12). Marcatorii tricolori au fost Racoţea 11 goluri, Negru 7, Nistor 2, Militaru 2, Budui 2, Rotaru 2, Burlacu 1. Tricolorii mici au obţinut următoarele rezultate la CM din Ungaria: Slovenia-România 27-27, România-Qatar 32-27, Suedia-România 38-29, 28-18 cu Tunisia şi 34-37 cu Coreea de Sud, în grupa B preliminară, 14-35 cu Danemarca, în optimile de finală, 29-26 cu Franţa, în primul meci pentru locurile 9-16, 22-30 cu Ungaria, în prima partidă pentru locurile 9-12 şi 27-22, cu Belarus, pentru clasarea finală pe poziţiile 11-12.
 
Adversari pentru poloiştii orădeni
Campioana la polo CSM Oradea şi-a aflat adversarele din preliminariile Ligii Campionilor la tragerea la sorţi de joi, ardelenii urmând să joace în grupa B, la Kragujevac (Serbia).  CSM Oradea va evolua în grupa B cu formaţiile Spartak Volgograd (Rusia), VK Budva (Muntenegru), VK Radnicki Kragujevac (Serbia), Montpellier Waterpolo (Franţa) şi Waspo Hanovra (Germania).  În grupa A se vor duela echipele HAVK Mladost Zagreb (Croaţia), CN Marseille (Franţa), Schuurman BZC (Olanda), Sintez Kazan (Rusia), Carpisa Yamamay Acquachiara (Italia) şi campioana Maltei, care nu a fost încă decisă, campionatul fiind în desfăşurare.  Meciurile se vor disputa între 27-29 septembrie, cele din grupa A la Napoli, iar cele din grupa B, din care face parte şi CSM Oradea, la Kragujevac.  Primele cinci echipe din fiecare grupă se vor califica în turul următor.
Steroidul lui Gay
Substanţa cu care s-a dopat atletul american Tyson Gay, depistat pozitiv în luna mai, este un steroid, informează bbc.co.uk, care a precizat că a obţinut extrase dintr-o scrisoare adresată sprinterului de către Agenţia Americană Antidoping (USADA). În scrisoarea ce datează din 23 iulie se menţionează că în eşantionul luat de la Gay s-au descoperit "valori ce corespund administrării unui steroid de natură exogenă". Conform codului Agenţiei Mondiale Antidoping, sancţiunea maximă pentru folosirea unui steroid interzis este de doi ani.
 
S-a cam încheiat afacerea Bale
Cotidianul Marca scrie, vineri, că Real Madrid şi Tottenham au ajuns la un acord pentru transferul galezului Gareth Bale, care va semna cu madrilenii pe şase sezoane şi va câştiga zece milioane de euro pe an. Cotidianul madrilen, care citează postul de radio Cadena Cope, anunţă că suma de transfer este de 99 de milioane de euro, Bale urmând să devină astfel cel mai scump jucător din istoria fotbalului. "Au rămas de semnat documentele după ce totul s-a pus la punct într-o reuniune la care au participat Florentino Pérez, Daniel Levy şi Jonathan Barnett, agentul jucătorului", notează Marca.  Acordul nu prevede ca vreun fotbalist de la Real Madrid să treacă la Tottenham. Bale va purta la Real tricoul cu numărul 11 şi transferul va fi oficializat cel mai târziu luni.
 
Cinci echipe româneşti în CEWL
Organizatorii Ligii Europei Centrale (CEWL) au anunţat, ieri, că la startul sezonului 2013-2014 se vor afla echipe din cinci ţări, printre care se numără şi campioana României, ICIM Arad, câştigătoarea ediţiei din 2013, dar şi CSU Alba Iulia. Potrivit anunţului de ieri, în sezonul 2013-2014 vor lua startul echipe din România, Austria, Slovacia, Cehia şi Germania.  România va fi reprezentată de deţinătoarea trofeului, ICIM Arad, şi CSU Alba Iulia.  Celelalte echipe înscrise în competiţie sunt Valosun Brno, BK Trutnov şi VS Praga (Cehia), Flying Foxes Post Vienna (Austria), Piesanske Cajky (Slovacia) şi Halle (Germania). Organizatorii CEWL au precizat că termenul de înscriere a fost prelungit, în speranţa că se vor alătura şi alte echipe feminine din zona Europei Centrale şi de Est.  În 2013, ICIM Arad a cucerit trofeul, neînvinsă, în finală dispunând de echipa ungară DVTK Miskolc, cu scorul de 85-58 (55-28).
Mergeţi din timp în Qatar!
Echipele care vor participa la Cupa Mondială din 2022, din Qatar, au interesul de a se deplasa în zonă cu o lună înainte de începerea competiţiei, pentru a se obişnui cu temperaturile foarte mari de pe timpul verii, se arată într-un studiu britanic. Raportul întocmit de Universitatea din Bedfordshire recomandă echipelor calificate să se deplaseze în Qatar cu cel puţin patru săptămâni înainte de startul turneului, despre care se ştie deocamdată că va avea loc vara. Pe timpul verii, în Qatar temperaturile pot ajunge la 50°C. "Performanţa fizică şi luarea deciziilor vor fi afectate de caniculă", a declarat profesorul John Brewer, de la departamentul de ştiinţă a Sportului. "Cercetările pe care le-am făcut au presupus simularea exigenţelor unui meci de fotbal în condiţii cât mai apropiate de cele din Qatar. Rezultatele nu sunt surprinzătoare, însă am descoperit că organismele jucătorilor se pot adapta la condiţii extreme dacă echipa ajunge în Qatar suficient de devreme", a explicat Brewer.
 
Stoican, antrenor la Dinamo II
Fostul fotbalist Flavius Stoican a devenit, începând de ieri, noul antrenor al echipei secunde a clubului Dinamo, el urmând a fi ajutat de Silviu Ion (antrenor secund), Marian Vlad (antrenor portari) şi Bogdan Aldea (preparator fizic). "Flavius Stoican este un antrenor tânăr, cu sânge alb-roşu, este garanţia noastră că Dinamo II va deveni pepiniera de tinere talente pentru prima echipă. Fost jucător dinamovist, Flavius Stoican şi-a asumat obiectivul propus în cadrul proiectului şi a acceptat echipa actuală cu care să lucreze la Dinamo II", a declarat preşedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache.Flavius Stoican (36 ani) a mai condus Dinamo II în urmă cu doi ani şi a mai activat la Chindia Târgovişte şi Dacia Mioveni.
Suporteri nazişti la Ferencvaros
Clubul Ferencvaros a fost amendat cu 2.700 de euro de Federaţia Ungară de Fotbal (MLSZ), deoarece suporterii au afişat în timpul unui meci un banner în memoria unui presupus criminal de război nazist. "Un banner pe care scria: «In memoriam Laszlo Csatari» a fost afişat timp de 10 secunde, într-un sector de tribună", se arată pe site-ul MLSZ. Incidentul a avut loc în timpul unei partide între Ferencvaros şi MTK Budapesta, acesta din urmă o echipă susţinută în general de evreii din Ungaria. Laszlo Csatari, care urma să fie judecat pentru implicarea în deportarea a aproximativ 12.000 de evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a decedat în data de 10 august, la Budapesta, la vârsta de 98 de ani.
 
Premieră olimpică în Australia
Delegaţia australiană la Jocurile Olimpice va fi condusă, pentru prima dată în istorie, de o femeie, acest lucru urmând să se întâmple la ediţia din 2016, de la Rio de Janeiro, au anunţat, ieri, oficiali din Australia. Kitty Chiller, membră a Comitetului Olimpic Australian, va fi şeful misiunii, după ce la Londra, în 2012, a fost adjunct.  Fostă specialistă în pentatlon modern, Chiller a concurat la Jocurile Olimpice de la Sydney, în 2000.
 
Bun ciclist, prost şofer
Elveţianul Robert Dill-Bundi, campion olimpic la ciclism în 1980, a provocat, joi, un carambol în care au fost rănite 11 persoane, inclusiv el, a anunţat presa din Elveţia. Conform cotidianului Le Matin, Dill-Bundi a provocat două accidente într-un interval de câteva minute, în oraşul Aigle. "Sunt şocat de ceea ce s-a întâmplat", a declarat fostul sportiv. Potrivit poliţiei, mai întâi, după ce a trecut pe culoarea roşie a semaforului, maşina lui Dill-Bundi a lovit alt vehicul, iar apoi fostul sportiv a accelerat pe o distanţă de câteva sute de metri şi a provocat un accident în lanţ. "S-a cerut să i se ia probe de sânge şi în câteva zile se vor afla rezultatele", a precizat poliţia locală.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri