Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash din lumea sportului

GALERIE
stancea-nelu-futsal-csms
  • stancea-nelu-futsal-csms
- +

Victorie subţire
Echipa de futsal a României a învins, ieri, la Călăraşi, scor 2-1 (2-0), eprezentativa similară a Serbiei, în manşa tur a play-off-ului de calificare la Campionatul European din 2014, ce se va disputa în Belgia. Echipa României a avut un start furibund, înscriind două goluri în minutele 3 şi 7, prin Florin Matei şi Marian Şotârcă şi a ratat alte bune ocazii. După pauză, sârbii au intrat mai decişi şi au reuşit să reducă din handicap în min. 31 prin Slobodan Rajcevic. Echipa României a fost condusă de antrenorul ieşean de la CSMS, Nelu Stancea, la primul meci pe bancă după plecarea spaniolului Sito Rivera la naţionala Ungariei. Acesta a folosit următorii jucători: Iancu - Dobre, Fl. Matei, Lupu, Gherman, Ignat, Şotîrcă, Dan, Răducu, Al-Ioani, Stoica şi M. Matei. Partida retur va avea loc, marţea viitoare, de la ora 19.00, la Belgrad. Formaţia care va câştiga aceastgă dublă manşă se va califica la turneul final de la Anvers.
Dansatori de argint
Dansatorii de la clubul ieşean Nikons, condus de prof. Mariana Niculiţă au participat în week-end-ul care au trecut, la un interesant concurs naţional de dans sportiv, desfăşurat la Bucureşti şi dotat cu "Cupa Contesina", după denumirea clubului organizator. Cea mai bună comportare dintre perechile ieşene a avut-o Andrei Badrea / Oana Anton, clasată pe poziţia a doua la clasa E 12-13 ani, în timp ce la aceeaşi clasă, dar la 11-12 ani, Răzvan Mereuţă şi Georgiana Ambrono au obţinut un promitător loc şapte. După cum a spus preşedinta grupării ieşene, Mariana  Niculiţă, clubul de dans sportiv NIKONS va participa în perioada 21-22 septembrie  la Târgul ofertelor extraşcolare de la Iulius Mall din Iaşi.

Bănel s-a accidentat
Mijlocaşul echipei FC Nantes, Bănel Nicoliţă, s-a accidentat şi ar putea rata meciul cu formaţia Olympique Lyon, din etapa a VI-a a campionatului Franţei, a anunţat, ieri, site-ul 20minutes.fr. Nicoliţă a suferit o leziune la coapsă, la fel ca şi fundaşul Olivier Veigneau, în partida câştigată, sâmbătă, pe teren propriu, scor 1-0, în faţa echipei Sochaux. Incerţi pentru meciul de la Lyon sunt şi jucătorii Fabrice Pancrate, Johan Audel şi Gabriel Cichero. Formaţia FC Nantes a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa Sochaux, într-un meci din campionatul Franţei. Nicoliţă a intrat pe teren în minutul 68, iar în minutul 76 a executat o lovitură liberă de la 30 de metri lateral dreapta, în urma căreia mingea a fost trimisă în poarta oaspeţilor de Djordjevic
S-a lămurit problema Horner
Agenţia Americană Anti-Doping (USADA) a anunţat, luni noapte, că rutierul Chris Horner, învingător în Turul Spaniei, nu se face vinovat pentru ratarea unui test anti-doping inopinat, deoarece a anunţat locul unde se află în mod corect, informează presa din SUA. USADA susţine că Horner nu va fi acuzat de ratarea testului, pentru că nu a făcut nimic greşit, problema fiind cauzată de lipsa de comunicare în timp util între SUA şi Spania. Într-un comunicat, USADA a recunoscut că Horner nu se face vinovat de încălcarea regulamentului anti-doping. "Ca răspuns la declaraţiile publice ale echipei RadioShack în ceea ce-l priveşte pe Chris Horner, USADA poate confirma că a coordonat un test în afara competiţiei, împreună cu AEA, în timp ce Horner se afla în Spania. Domnul Horner a anunţat corect în SUA locul în care se află, dar având în vedere că informaţia a sosit în Statele Unite, controlorul AEA nu a fost anunţat înainte să ajungă la hotel", se arată în comunicatul USADA.

Platini se mai gândeşte la preşedinţia FIFA
Preşedintele UEFA, Michel Platini, a anunţat, ieri, că va decide în timpul sau după Cupa Mondială din 2014 dacă va candida la şefia FIFA, post ocupat în acest moment de elveţianul Joseph Blatter. "Nu m-am hotărât ce voi face în viitor, mai am câteva luni de reflectat. Voi lua o decizie în timpul sau după Cupa Mondială din 2014, din Brazilia. Cu siguranţă nu înainte. îmi place foarte mult la UEFA şi mi-ar fi foarte greu să plec pe alt drum. Oricum, nu am de ce să mă grăbesc, alegerile la FIFA sunt abia peste doi ani. Aş da dovadă de egoism să fac un subiect de discuţie şi de dezbatere din cadidatura mea, mai ales că în acest moment fotbalul are probleme mult mai importante", a spus Platini, la deschiderea întrunirii Comitetului Executiv al UEFA de la Dubrovnik (Croaţia). Francezul Michel Platini se află în funcţia de preşedinte al UEFA din 2007, iar până în acest moment nimeni nu şi-a anunţat candidatura pentru şefia FIFA.

Punctul terminus pentru un supercampion
Atletul kenyan Ezekiel Kemboi, dublu campion olimpic în proba de 3.000 de metri obstacole, şi-a anunţat, marţi, retragerea din activitate după Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro. "Am reprezentat Kenya timp de 13 ani. îmi voi încheia cariera după Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016", a declarat Kemboi. Ezekiel Kemboi, în vârstă de 31 de ani, a cucerit de trei ori şi titlul mondial în proba de 3.000 de metri obstacole, ultima dată în august, la Moscova.
Suporterii se distrează, Inter pătimeşte
Un sector al stadionului echipei Internazionale Milano va fi închis pentru un meci, după scandările rasiste ale fanilor la adresa jucătorilor de la Juventus, Paul Pogba şi Kwadwo Asamoah, la meciul de sâmbătă, a anunţat liga italiană. Al doilea inel al stadionului Giuseppe Meazza va fi închis pentru următorul meci al Interului, de joi, 26 septembrie, cu Fiorentina, a precizat comisia ligii italiene. Sancţiunea s-a luat ţinând cont şi de folosirea laserelor contra arbitrilor şi de bannerele prin care era insultat antrenorul formaţiei Juventus, Antonio Conte. Este a treia oară în acest sezon când o echipă italiană va evolua cu o parte a stadionului închis din cauza incidentelor rasiste. Sectoarele fanilor echipelor Lazio şi AS Roma au fost închise după incidente rasiste la partidele cu Udinese, respectiv Hellas Verona.
Cilic a făcut apel la TAS
Tenismanul croat Marin Cilic, numărul 24 mondial, suspendat nouă luni pentru dopaj, a anunţat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Sportivul în vârstă de 24 de ani este suspendat până la 1 februarie 2014, sancţiunea sa fiind valabilă de la 1 mai, când a avut loc controlul în urma căruia a fost depistat pozitiv. Cilic a fost depistat pozitiv cu nikethamide, la turneul de la München. Într-un comunicat apărut în presa croată, Marin Cilic a precizat că nu a luat niciodată "cu bună ştiinţă sau deliberat" substanţe interzise şi că se opune folosirii de substanţe ce îmbunătăţesc performanţa sportivă. "Substanţa în cauză era inclusă într-o tabletă de glucoză cumpărată la o farmacie în Franţa", a adăugat sportivul. În acest an, spectrul dopajului a planat şi asupra sârbului Victor Troicki, suspendat 18 luni de ITF pentru că a refuzat să se supună unui control sangvin la turneul de la Monte Carlo, în aprilie.
 
Krol va antrena Tunisia
Fostul mare fotbalist olandez Ruud Krol, 64 de ani, este noul selecţioner al echipei Tunisiei, care va încerca să obţină calificarea la Cupa Mondială 2014 după un baraj în dublă manşă împotriva Camerunului. Krol îl înlocuieşte pe Nabil Maaloul, care a demisionat după o înfrângere acasă cu Insulele Capului Verde (0-2), devenită victorie cu 3-0 la masa verde în urma folosirii de către oaspeţi a unui fotbalist fără drept de joc, fundaşul Fernando Varela (Steaua Bucureşti). Victoria la masa verde a calificat Tunisia în turul III al preliminariilor zonei africane, ce va stabili în noiembrie cele cinci naţionale care merg la Cupa Mondială 2014. Krol, fostul fundaş central de la Ajax Amsterdam, a fost preferat de federaţia tunisiană francezilor Denis Lavagne, Alain Perrin, Claude Le Roy sau Pierre Lechantre.
 
Suspendată pe viaţă
Atleta bulgară Tezdjan Naimova a fost suspendată pe viaţă pentru dopaj şi i se va retrage medalia de aur câştigată în luna mai în proba de 60 de metri la Campionatele Europene de sală de la Göteborg, a anunţat, ieri, ederaţia Bulgară de Atletism. La Göteborg, Naimova, în vârstă de 26 de ani, a fost depistată pozitiv cu drostanolon, un steroid anabolizant. Sprintera bulgară a mai fost suspendată pentru doi ani în perioada 2008-2010, deoarece a schimbat eşantioanele cu urină de la un control în afara competiţiilor. Federaţia Bulgară de Atletism a decis suspendarea pe viaţă a sportivei şi anularea rezultatelor de la europenele de sală. Decizia este cu efect imediat, dar atleta poate face apel la TAS. În 2006, Tezdjan Naimova a fost campioană mondială de junioare în probele de 100 şi 200 de metri, la Beijing.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri