„Flautul Fermecat – Jazzparale”: mai mult decât un concert, diseară, pe Holul de Onoare al Palatului Culturii

marți, 18 iunie 2024, 03:00
2 MIN
 „Flautul Fermecat – Jazzparale”: mai mult decât un concert, diseară, pe Holul de Onoare al Palatului Culturii

Holul de Onoare al Palatului Culturii din Iași găzduiește marți, 18 iunie, Turneul Național „Flautul Fermecat – Jazzparale”. Spectacolul începe la ora 20, iar flautistul Ion Bogdan Ștefănescu, pianistul Sorin Petrescu și percuționistul Doru Roman promit o experiență unică pentru toți iubitorii de muzică. Artiștii vor combina elemente de jazz simfonic, clasic și contemporan cu influențe din tradiția muzicală românească și americană.

„Spectacolul Jazzparale este mai mult decât un concert. Este o călătorie muzicală care va trece prin diverse stiluri de jazz și va cuprinde atât ritmurile de geamparale și călușari, cât și melodii celebre ale jazz-ului simfonic și contemporan. Publicul va avea ocazia să fredoneze pe muzica unor compozitori de renume mondial, precum Leonard Bernstein, Leroy Anderson, Dave Brubeck, Christoph Keller și Johnny Răducanu”, a transmis flautistul Ion Bogdan Ștefănescu.

Program muzical

 1. W.A. Mozart – Marș (din opera Flautul fermecat)
 2. Christoph Keller – Mozart în Argentina
 3. W.A. Mozart – Rondo alla turca
 4. Tradițional – Geamparale
 5. Dave Brubeck – Blue Rondo A La Turk / Briar Bush / Iberia
 6. L.v. Beethoven – Marș turc (din opera Ruinele Atenei)
 7. Christoph Keller – Beethoven în Brazilia
 8. Leonard Bernstein – The West Side Story Suite
 9. LeroyAnderson – The Syncopated Clock / Plink, Plank, Plunk / Sandpaper Ballet
 10. Petre Elinescu – Scena pastorală română
 11. Johnny Răducanu – Mâinile Olarului / Jocul țambalelor

Despre Artiști

Ion Bogdan Ștefănescu este un flautist de renume, solist al Filarmonicii „George Enescu” și profesor la Universitatea Națională de Muzică din București. Cu o carieră de peste 40 de ani, acesta a evoluat în peste 1.000 de concerte și recitaluri pe scenele din România și din străinătate. Este și solist al Filarmonicii Banatul din Timișoara. Fondator și membru al mai multor ansambluri și trupe muzicale, el a debutat în 1983. A realizat numeroase înregistrări și a publicat 58 de CD-uri, fiind un apreciat muzician atât în România, cât și în străinătate. De asemenea, este membru al Uniunii Scriitorilor din România și autor a 12 volume de poezie.

Sorin Petrescu este pianist solist al Filarmonicii „Banatul” din Timișoara, cunoscut pentru activitatea sa în promovarea muzicii contemporane. Sorin Petrescu a fost distins cu numeroase premii naționale și internaționale și a participat la festivaluri muzicale de prestigiu. El a concertat în cadrul unor prestigioase festivaluri muzicale din Europa și Asia, fiind recunoscut pentru contribuția sa la muzica contemporană.

Doru Roman este percuționist și profesor la Facultatea de Muzică din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Acesta este membru al Orchestrei Filarmonicii „Banatul” și al mai multor ansambluri muzicale. A câștigat numeroase premii și a participat la festivaluri internaționale, susținând recitaluri în diverse țări. Este cunoscut pentru activitatea sa pedagogică și coordonarea ansamblurilor de percuție.

Turneul a început la Caracal, pe 6 iunie, și a cucerit deja publicul din București, Deva și Bistrița. După reprezentația de la Iași, spectacolul se va încheia la Sibiu, pe 6 iulie. Biletele pot fi achiziționate de la casieria Ateneului sau online, de aici: https://www.ateneuiasi.ro/class/concert-la-palat-jazzparale/.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii