Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Florea: În PDL se văd tabere adverse, trupe aliniate în tranşee, care trag cu furie

GALERIE
dorin florea
  • dorin florea
- +

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea se declară îngrijorat de faptul că în PDL "se văd tabere adverse, trupe aliniate în tranşee, care trag cu furie unii împotriva altora", susţinând că în partid confruntarea este demolatoare, iar tonul -"nepermis".

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea a dat publicităţii, vineri, un "Apel la dialog", în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de faptul că în ultimele zile are loc în interiorul formaţiunii "o confruntare demolatoare, care nu este benefică niciunui grup, niciunei moţiuni, niciunui membru al partidului".

"În momentul de faţă sunt îngrijorat să văd tabere adverse în PDL, să văd trupe aliniate în tranşee, care trag cu furie unii împotriva altora, spre deliciul presei şi al adversarilor politici. Sunt îngrijorat să văd cum în PDL se pun etichete, se trasează graniţe, se aruncă acuze grave ce îi descalifică pe toţi cei implicaţi. Nu asta este soluţia", arată Florea.

În opinia acestuia, "tonul la care au ajuns discuţiile este unul nepermis".

Florea îşi îndeamnă colegii de partid la "dialog şi reflecţie", subliniind că nu s-ar fi ajuns la situaţia tensionată din prezent dacă în PDL "s-ar fi dialogat mai mult şi s-ar fi ţinut cont mai mult de opiniile exprimate".

"Este evident că multe din nemulţumirile din PDL sunt datorate unor măsuri vechi, care la timpul lor nu au fost discutate suficient în partid, nu au fost lămurite, nu au fost anunţate şi prezentate corespunzător, membrii noştri din partid aflând de acestea din presă", afirmă Florea.

Prim-vicepreşedintele PDL adaugă că toată lumea trebuie să înţeleagă că în PDL conducerea partidului trebuie "să se ocupe de partid, să-l facă funcţional, să-l facă capabil să crească oameni care să lucreze şi care să nu aştepte ca alţii să le facă treaba”, întrucât "dacă un partid nu are lider şi nu îşi creşte lideri, este sortit eşecului".

"Priorităţile noastre trebuie îndreptate spre recâştigarea încrederii mediului de afaceri, iar aici mă gândesc că Elena Udrea este cea mai potrivită pentru acest lucru; să dialogăm mai mult cu societatea civilă - şi pentru asta Monica Macovei, Cristian Preda, Adrian Papahagi sunt vectorii noştri; să ne ocupăm serios de administraţie şi descentralizare, iar pentru asta Vasile Blaga cu Theodor Stolojan sunt oamenii potriviţi. Avem resurse suficiente, oameni responsabili şi de aceea consider că cele trei moţiuni ar fi trebuit să fie convergente, complementare - şi nu divergente", afirmă Florea.

În opinia acestuia, este necesar ca PDL să adune în jurul său toate forţele care pot să ducă la reconstrucţia dreptei româneşti, fiind "dator să susţină ideile de dreapta, creştin-democrate, care au fost înecate de populismul socialist", să recâştige încrederea populaţiei şi să ofere soluţia pentru o elită politică credibilă.

"Cred că în aceste momente niciun lider PDL nu ar trebui să permită ca în spatele său să se încoloneze fel şi fel de indivizi dăunători care resping reforma şi care se complac în mediocritate. Pe cei care acum sunt foarte vocali, îi invit să urmărească cum un partid se curăţă de zgură în opoziţie, se întăreşte şi îşi regăseşte calea dreaptă. (...) În situaţia în care actuala conducere a ţării ne izolează prin iresponsabilitate de Europa, în situaţie în care haosul guvernează ţara iar puterea încearcă prin toate mijloacele să destructureze sistemul democratic, consider că pentru PDL este o datorie de onoare să dovedească înţelepciune şi unitate în jurul unor valori care s-au dovedit imbatabile şi nu s-au schimbat de-a lungul istoriei, valorile creştin-democrate, de dreapta", conchide prim-vicepreşedintele PDL.

Convenţia Naţională a PDL va avea loc în 23 martie, delegaţii urmând să aleagă noua conducerea a formaţiunii. La şefia PDL concurează Vasile Blaga, Elena Udrea şi Monica Macovei.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri