Florin Boca, Senatul României: Trăim o perioadă în care prioritate au fără îndoială sănătatea oamenilor și siguranța zilei de mâine (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

Florin Boca, Senatul României: Trăim o perioadă în care prioritate au fără îndoială sănătatea oamenilor și siguranța zilei de mâine (P)

GALERIE
Florin Boca
  • Florin Boca
- +

Efectele pandemiei se resimt în toate domeniile. Nu este român care să nu fie afectat direct sau indirect de problemele provocate de noul coronavirus, dar și mai grav, de problemele cauzate de Guvernul liberal, care a dovedit în ultimul an că nu poate guverna țara. Toate domeniile sunt afectate și pentru toate este nevoie de măsuri urgente și eficiente. 

Se vorbește mai puțin în această perioadă de cultură, de bucuriile sufletului, de oamenii care aduc un strop de fericire chiar și în aceste vremuri grele. Și ei sunt loviți de pandemie. Și ei suferă că nu își pot desfășura activitatea. Și ei sunt obligați să respecte restricțiile unui Guvern incompetent. Și lor le este frică pentru locul de muncă, pentru lipsa resurselor necesare. Domeniul culturii nu are în acest moment un Fond de Urgență, nu are un sistem de asigurare și protecție socială a artiștilor.

Programul de Guvernare al PSD are printre obiective, inclusiv salvarea culturii și a oamenilor care lucrează în acest domeniu. Este nevoie să depășim această perioadă, fără a afecta producția culturală. De aceea, avem un set de măsuri propuse pe termen scurt și mediu care să vin în primul rând în sprijinul oamenilor. Acestea presupun prelungirea cu 6 luni a sprijinului acordat operatorilor culturali pentru compensarea pierderilor de venituri, sprijin administrativ pentru susţinerea costurilor de întreţinere a spaţiilor culturale, scutire temporară de TVA a operatorilor culturali, granturi, suplimentarea bugetului acordat culturii, debirocratizarea.

În paralel, trebuie să redeschidem spaţiile culturale în condiţii sigure, să stimulăm achiziţiia online a biletelor la spectacole, să optimizăm accesul în instituțiile culturale, să susținem organizarea de evenimente culturale în aer liber. Pe termen lung, avem pregătite măsuri care să evite blocaje similare celor din această perioadă. Vom înființa un Fond de urgență destinat culturii, vom asigura axe de finanțare a proiectelor care pun în valoare cultura locală, dar și fonduri europene pentru accesabilizarea și digitalizarea patrimoniului cultural. Totodată, ne dorim reconfigurarea parteneriatului public-privat, în vederea dezvoltării antreprenoriatului artistic, ca direcţie strategică menită să stabilizeze financiar cultura, prin asigurarea veniturilor, atât pentru Fondul de Dezvoltare cât şi pentru Fondul de Urgenţă ale sectorului cultural.

Pe de altă parte, ne dorim să stimulăm și consumul de cultură prin alocarea unui fond dedicat achiziției de cărți și bilete la evenimente culturale pentru cei care împlinesc 18 ani, oferirea de tichete cultural în valoare de 1.450 lei pentru bugetari, echivalent al tichetelor de vacanță. 
Sunt un om al cetății, un ieșean care are bucuria de a fi parte a unui oraș de excepție, capitala culturală a României. Fără o serie de măsuri urgente, riscăm să pierdem tot ceea ce s-a creat în secole, riscăm să distrugem tradiții, să afectăm atât de tare acest sector încât va fi nevoie de ani buni să ne revenim. 

PSD știe ce are de făcut și va face din primul moment în care va intra la guvernare! Vă invit să votăm duminică echipa social-democraților pentru Parlamentul României!

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200020

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.