Florin Boca, Senatul României: Trăim o perioadă în care prioritate au fără îndoială sănătatea oamenilor și siguranța zilei de mâine (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

Florin Boca, Senatul României: Trăim o perioadă în care prioritate au fără îndoială sănătatea oamenilor și siguranța zilei de mâine (P)

GALERIE
Florin Boca
  • Florin Boca
- +

Efectele pandemiei se resimt în toate domeniile. Nu este român care să nu fie afectat direct sau indirect de problemele provocate de noul coronavirus, dar și mai grav, de problemele cauzate de Guvernul liberal, care a dovedit în ultimul an că nu poate guverna țara. Toate domeniile sunt afectate și pentru toate este nevoie de măsuri urgente și eficiente. 

Se vorbește mai puțin în această perioadă de cultură, de bucuriile sufletului, de oamenii care aduc un strop de fericire chiar și în aceste vremuri grele. Și ei sunt loviți de pandemie. Și ei suferă că nu își pot desfășura activitatea. Și ei sunt obligați să respecte restricțiile unui Guvern incompetent. Și lor le este frică pentru locul de muncă, pentru lipsa resurselor necesare. Domeniul culturii nu are în acest moment un Fond de Urgență, nu are un sistem de asigurare și protecție socială a artiștilor.

Programul de Guvernare al PSD are printre obiective, inclusiv salvarea culturii și a oamenilor care lucrează în acest domeniu. Este nevoie să depășim această perioadă, fără a afecta producția culturală. De aceea, avem un set de măsuri propuse pe termen scurt și mediu care să vin în primul rând în sprijinul oamenilor. Acestea presupun prelungirea cu 6 luni a sprijinului acordat operatorilor culturali pentru compensarea pierderilor de venituri, sprijin administrativ pentru susţinerea costurilor de întreţinere a spaţiilor culturale, scutire temporară de TVA a operatorilor culturali, granturi, suplimentarea bugetului acordat culturii, debirocratizarea.

În paralel, trebuie să redeschidem spaţiile culturale în condiţii sigure, să stimulăm achiziţiia online a biletelor la spectacole, să optimizăm accesul în instituțiile culturale, să susținem organizarea de evenimente culturale în aer liber. Pe termen lung, avem pregătite măsuri care să evite blocaje similare celor din această perioadă. Vom înființa un Fond de urgență destinat culturii, vom asigura axe de finanțare a proiectelor care pun în valoare cultura locală, dar și fonduri europene pentru accesabilizarea și digitalizarea patrimoniului cultural. Totodată, ne dorim reconfigurarea parteneriatului public-privat, în vederea dezvoltării antreprenoriatului artistic, ca direcţie strategică menită să stabilizeze financiar cultura, prin asigurarea veniturilor, atât pentru Fondul de Dezvoltare cât şi pentru Fondul de Urgenţă ale sectorului cultural.

Pe de altă parte, ne dorim să stimulăm și consumul de cultură prin alocarea unui fond dedicat achiziției de cărți și bilete la evenimente culturale pentru cei care împlinesc 18 ani, oferirea de tichete cultural în valoare de 1.450 lei pentru bugetari, echivalent al tichetelor de vacanță. 
Sunt un om al cetății, un ieșean care are bucuria de a fi parte a unui oraș de excepție, capitala culturală a României. Fără o serie de măsuri urgente, riscăm să pierdem tot ceea ce s-a creat în secole, riscăm să distrugem tradiții, să afectăm atât de tare acest sector încât va fi nevoie de ani buni să ne revenim. 

PSD știe ce are de făcut și va face din primul moment în care va intra la guvernare! Vă invit să votăm duminică echipa social-democraților pentru Parlamentul României!

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200020

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spiritul critic se află în moarte clinică

Alexandru LĂZESCU

Spiritul critic se află în moarte clinică

Scepticismul, spiritul critic sunt în pragul extincţiei într-un peisaj în care conformismul, alinierea cuminte la abordările predominante ale momentului sunt în ascensiune rapidă.

Filmuletul zilei

opinii

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Nichita DANILOV

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Având o astfel de istorie în spate, cartea-album este document îmbibat cu dragoste faţă de Iaşi şi România, un imn închinat istorie dulcelui Târg, menit să echilibreze, prin atmosfera şi sentimentele pe care le degajă, acele atitudini şi acele cărţi ce privesc istoria noastră dintr-un unghi din ce în ce mai derizoriu.

Efecte şi reacţii

Dana ȚABREA

Efecte şi reacţii

Nu numai că „Jocul de-a măcelul” de Eugen Ionescu pare să anticipe reacţiile oamenilor pe timp de pandemie, dar cei de la Teatrul Studenţesc Thespis au avut inspirata idee de a realiza un spectacol. Până la urmă, e spectacolul vieţilor noastre de aproape un an de zile. Cine şi-ar fi imaginat că o viaţă comună, normală, aşa cum am avut până la izbucnirea pandemiei de Covid ar putea fi dezideratul vremurilor pe care le traversăm?

2+2=4 pastile media

Michael ASTNER

2+2=4 pastile media

Orice şedere a mea la ţară înseamnă şi un fel de cură mediatică de detelevizare, în sensul că timp de două-trei săptămâni ori chiar timp de două luni nu mă uit la televizor. Desigur, mă mai „dau” pe net, da. Dar în principiu legătura mea cu ţara se face prin intermediul radioului. Care radio merge non-stop cât îs în casă (inclusiv noaptea, când dorm), iar asta invariabil pe RRA. În principiu, pot s-o spun, sunt mulţumit de mixul oferit dintre ştiri şi muzică etc.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.