Flota Reginei Elisabeta
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Flota Reginei Elisabeta

GALERIE
optul
  • optul
- +

 

Canotorii români s-au întors cu şase medalii de la Campionatele Europene

Titlul se explică aproape ca un banc de la Radio Erevan. Nu e flotă, e doar flotilă, şi nu e vorba de îndoliata suverană a Regatului Unit, ci de altă „regină”la figurat, cea a canotajului mondial, Elisabeta Lipă care de multă vreme conduce cu mână forte şi multă inimă sportul românesc cu rame şi vâsle. Cu mici întreruperi minsteriale şi mici sincope (anul olimpic 2012, pentru care a plătit). Cert este că rezultatele de la canotaj din ultimul cincinal olimpic sunt mult-mult peste media realizărilor sportive româneşti.

Ieri s-au desfăşurat în localitatea italiană Varese (Lombardia), finalele Campionatelor Europene de canotaj. Au participat 13 echipaje româneşti, cinci s-au calificat direct din serii, iar în urma semifinalelor şi recalificărilor au rămas doar noul pentru finale. Ca număr de medalii, rezultatul de la Varese este uşor inferior cu cel din 2019 de la Poznan (şase la număr) dar distribuţia este alta: două de aur şi patru de argint, faţă de 4-1-1 în Polonia. La Varese România a cucerit medalii de aur la dublu vâsle feminin (Nicoleta Bodnar şi Simona Geanina Radiş) şi 8+1 feminin (Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu şi Daniela Druncea), iar medaliile de argint au fost obţinute la dublu rame feminin (Adriana Ailincăi şi Iuliana Buhuş), simplu vâsle feminin, categorie uşoară (Gianina Beleagă), patru rame masculin (Vasile Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari) şi opt plus unu masculin (Alexandru Chioseaua, Florin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Bejan, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc şi Adrian Munteanu). Senzaţională a fost cursa fetelor de la 8+1, care au umilit echipajelor din UK şi Olanda, iar „optul masculin” a fost foarte aproape de succes.

Rezultatele de la Europene nu aduc locuri-cotă pentru Jocurile Olimpice. Şapte echipaje româneşti sunt deja calificate, iar pentru restul probelor (inclusiv „opturile”) bătălia finală se va da la Regata Lucerna, la mijlocul lunii mai.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.