anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

Flutur termină treaba înaintea noastră pe axa rutieră Iaşi-Suceava

GALERIE
santier
 • santier
- +
În judeţul vecin a fost atribuit deja şi ultimul contract, în timp ce, la Iaşi, unul dintre cele trei contracte în cauză a fost contestat, atribuirea urmând astfel a întârzia.

Consiliul Judeţean Suceava a atribuit lucrările de execuţie pentru ambele tronsoane ale Axei rutiere strategice de pe teritoriul judeţului vecin. Primul a fost semnat contractul cel mai mare, de la limita judeţului Iaşi până la Suceava, via Dolhasca. Pentru cei 46,2 km, a fost depusă o singură ofertă, care a şi fost declarată câştigătoare - cea a asocierii de firme condusă de compania locală Autotehnorom, care şi-a adjudecat astfel contractul contra sumei de 110 milioane de lei.

Pentru al doilea segment din judeţul vecin, lung de 29,5 km, de la Suceava până aproape de graniţa cu Ucraina, la Dărmăneşti, au fost depuse două oferte, dar câştigătoare a fost desemnată tot asocierea Tehnorom, pentru o valoare licitată de 69,5 milioane de lei. Lucrările trebuie să fie finalizate în decurs de 24 de luni, la fel ca şi cele din judeţul Iaşi. Aici, lucrarea a fost împărţită în trei loturi, două dintre ele fiind atribuite tot unei asocieri de companii, condusă de firma bucureşteană Alpenside. Al treilea lot, cel mai mare, a avut rezultatul licitaţiei contestat, iar CJ Iaşi a fost nevoit să reevalueze cele trei oferte depuse.

Iniţial, termenul pentru anunţarea câştigătorului lucrărilor în valoare estimată de 90 de milioane de lei era astăzi, dar a fost prelungit până pe 17 iulie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Reformă? Ce fel de reformă?

Alexandru CĂLINESCU

Reformă? Ce fel de reformă?

În ce mă priveşte sunt sceptic, nu în ultimul rând din cauza persoanei care se află acum în fruntea ministerului. Sorin Cîmpeanu e o marionetă care se complace în insignifianţă. Fără coloană vertebrală, a servit drept unealtă obedientă mai multor partide. (...) Vorbeşte ca un robot, înşiră platitudini după platitudini. Este, cu siguranţă, omul cel mai puţin potrivit să reformeze învăţământul românesc.

opinii

Am fost la Gânju…

Nicolae TURTUREANU

Am fost la Gânju…

Un text „Sfâşietor - jurnalul unui artist care ştia că moare”, scris de Emilia Chiscop şi reluat de ZDI, după 20 de ani, mi l-a repanotat, pe simeza memoriei, pe redutabilul artist al penelului, Ioan Gânju. Mi-am amintit că şi eu „Am fost la Gânju”, dar cu încă vreo două decenii înainte, când „alte glasuri, alte încăperi” îşi etalau rezonanţele. Reiau, aici şi-acum, textul apărut la rubrica mea din ZDI, reprodus ulterior, sub genericul „Figuri. Legende”, în volumul „Cronice şi... anacronice” (Junimea, 2017).

Om câine

George PLEȘU

Om câine

Fără să ofer spoilere care să strice plăcerea celor care vor decide să-l vadă din 16 septembrie, când intră în cinematografe, spun doar că povestea creşte ca intensitate cu fiecare secvenţă până ajunge la paroxism, iar finalul deschis te face să pleci cu întrebări care revin şi-n zilele de după vizionare. Din ce-mi aduce la suprafaţă memoria afectivă, e probabil cel mai bun debut de la „Marfa şi banii” (2001) a lui Cristi Puiu.

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

pulspulspuls

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

Ehehei, dragii moşului, apăi să ştiţi voi aicea că cele mai interesante cotonogeli politice sunt, cum v-am mai spus noi şi cu alte ocazii, alea care au loc pe sub masă, când loviturile se aplică cu bombeul direct la ouşoarele sau fluierul piciorului adversarului, şi când icniturile şi gemetele sunt pe înfundatelea, ca să nu te dai de gol. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.