Fluxuri noi de vaccinare la Iași. Serul Moderna, în trei centre în loc de AstraZeneca
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESĂ

Fluxuri noi de vaccinare la Iași. Serul Moderna, în trei centre în loc de AstraZeneca

GALERIE
vaccin
 • vaccin
- +

Campania de vaccinare în județul Iași continuă cu un ritm constant. Am depășit 161.000 de doze administrate – peste 90.000 de oameni au primit prima doză și mai mult de 70.000 de persoane au făcut procedura completă de două doze de vaccin.

Trei centre din județul Iași (Ciurea, Țibănești și Vlădeni) care au administrat până acum vaccinuri AstraZeneca, începând cu data de 19 aprilie vor vaccina populația cu serul produs de Moderna (se vor face vaccinuri AstraZeneca doar pentru rapel).

De astăzi s-au deschis încă 9 fluxuri de vaccinare (6 fluxuri în centre deja existente și 3 centre de vaccinare noi) – în toate acestea se administrează vaccinuri Pfizer. În același timp, în toate centrele s-a mărit capacitatea de la 60 la 96 de doze de vaccin zilnic.

Astfel, în următoarele centre deja existente s-a înființat un al doilea flux de vaccinare:

 1. Școala Gimnazială „Șt. Bârsănescu” Iași – Sala de sport, str. Zugravi nr. 12A, Iași.
 2. Școala Gimnazială „G. Călinescu” Iași – Sala de sport, str. Amurgului nr. 21, Iași.
 3. Colegiul „C. Negruzzi” Iași – Sala de sport, str. Toma Cozma nr. 4, Iași.
 4. Școala Gimnazială „B.P. Hașdeu” Iași – Sala de sport, Str. Ion Creangă nr. 27, Iași.
 5. Pașcani – Sala Sport, Colegiul M. Sadoveanu, Str. Sportului nr. 12.
 6. Podu Iloaiei – Sala de sport Centrul Civic.

Următoarele trei fluxuri vor funcționa în centre de vaccinare nou înființate:

 1. Miroslava (Uricani) – corp școală sat Uricani, str. Miron Barnovschi nr. 63, com. Miroslava.
 2. Popricani – Căminul Cultural Popricani, sat Popricani, com. Popricani.
 3. Mircești – Căminul Cultural Mircești, sat Mircești, str. V. Alecsandri.

În județul Iași sunt acum deschise și funcționează în total 41 de fluxuri de vaccinare.

În ultimele 24 de ore au fost administrate 1.967 doze de vaccin, din care 1.151 persoane au primit prima doză, iar 816 persoane au fost vaccinate cu a doua doză.

În toate centrele de vaccinare din județul Iași s-au administrat 161.346 doze de vaccin împotriva COVID-19 de la începutul campaniei (27 decembrie) și până acum.

Cu prima doză s-au vaccinat 91.146 de oameni, iar 70.200 persoane au primit și rapelul (a doua doză a vaccinului).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.