Fluxurile de investiţii străine directe în UE au scăzut cu peste 50%
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Fluxurile de investiţii străine directe în UE au scăzut cu peste 50%

GALERIE
investitii
  • investitii
- +

Fluxurile de investiţii străine directe (ISD) provenind din Uniunea Europeană către restul lumii, au fost de 120 de miliarde de euro, înregistrând o scădere puternică de aproape 52,2% comparativ cu 2016, când au fost de 250 de miliarde de euro, anunţă Eurostat.

Potrivit Eurostat, UE s-a confruntat în 2017 cu o scădere semnificativă a fluxurilor de investiţii străine în ambele sensuri (-52,2% pentru ieşiri, -89,2% pentru intrări). Fluxurile de investiţii în UE au fost de aproape zece ori mai mici decât în anul precedent - 37 miliarde de euro în 2017, faţă de 340 miliarde de euro în 2016. Estimările preliminare arată că firmele din SUA au retras de pe piaţa Uuniunii Europene aproape 227 de miliarde de euro, acest lucru determinând tendinţa generală de scădere a fluxurilor de investiţii străine în UE. În mod similar, investitorii din UE s-au retras de pe piaţa americană, cu aproximativ 67 miliarde euro.

În 2017, principalul investitor străin direct în Uniunea Europeană era Elveţia, iar investiţiile au fost consolidate de către ambele părţi, întrucât investitorii direcţi din UE au realizat achiziţii nete de capital străin de investiţii în valoare de 61 miliarde de euro în Elveţia. Printre marii investitori în UE se numără Japonia, cu 13 miliarde de euro, şi Canada, cu 11 miliarde de euro. Hong-Kong a absorbit mai mult de 10 miliarde de euro din partea investitorilor direcţi ai UE, aproximativ aceeaşi sumă ca în 2016. Este de remarcat faptul că în 2017 companiile din UE şi-au redus investiţiile în Rusia, cu 7 miliarde de euro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.