Fluxurile de investiţii străine directe în UE au scăzut cu peste 50%
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 05.12.2021

Fluxurile de investiţii străine directe în UE au scăzut cu peste 50%

GALERIE
investitii
  • investitii
- +

Fluxurile de investiţii străine directe (ISD) provenind din Uniunea Europeană către restul lumii, au fost de 120 de miliarde de euro, înregistrând o scădere puternică de aproape 52,2% comparativ cu 2016, când au fost de 250 de miliarde de euro, anunţă Eurostat.

Potrivit Eurostat, UE s-a confruntat în 2017 cu o scădere semnificativă a fluxurilor de investiţii străine în ambele sensuri (-52,2% pentru ieşiri, -89,2% pentru intrări). Fluxurile de investiţii în UE au fost de aproape zece ori mai mici decât în anul precedent - 37 miliarde de euro în 2017, faţă de 340 miliarde de euro în 2016. Estimările preliminare arată că firmele din SUA au retras de pe piaţa Uuniunii Europene aproape 227 de miliarde de euro, acest lucru determinând tendinţa generală de scădere a fluxurilor de investiţii străine în UE. În mod similar, investitorii din UE s-au retras de pe piaţa americană, cu aproximativ 67 miliarde euro.

În 2017, principalul investitor străin direct în Uniunea Europeană era Elveţia, iar investiţiile au fost consolidate de către ambele părţi, întrucât investitorii direcţi din UE au realizat achiziţii nete de capital străin de investiţii în valoare de 61 miliarde de euro în Elveţia. Printre marii investitori în UE se numără Japonia, cu 13 miliarde de euro, şi Canada, cu 11 miliarde de euro. Hong-Kong a absorbit mai mult de 10 miliarde de euro din partea investitorilor direcţi ai UE, aproximativ aceeaşi sumă ca în 2016. Este de remarcat faptul că în 2017 companiile din UE şi-au redus investiţiile în Rusia, cu 7 miliarde de euro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ar fi prea frumos

Nicolae GRECU

Ar fi prea frumos

În noul format al Cupei Davis, extrem de ofertant, echipa României are o mică şansă de a participa la masa bogaţilor.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Autorul continuă seria distincţiilor între editarea ştiinţifică a textelor vechi şi diortosirea periodică a cărţilor întrebuinţate în serviciul liturgic.

O zi cu Părintele Florescu

pr. Constantin STURZU

O zi cu Părintele Florescu

Un eveniment editorial: publicarea volumului "Lumea ca o zi de vineri. Din jurnalul unui preot misionar" (Editura Doxologia, Iaşi, 2021). Nu e puţin lucru să publici azi o carte cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei şi cu un cuvânt înainte entuziast al lui Andrei Pleşu, care constată că în paginile lucrării se împleteşte "cu atâta naturaleţe cateheza cu libertatea spirituală, cu surpriza (nearogantă) a interpretării, cu experienţa de viaţă şi, când e cazul, cu umorul" (p. 10). Dar, când este vorba de Părintele Ioan-Florin Florescu, pe mine - din 1997, de când l-am cunoscut - nu mă mai miră nimic. În sensul bun, curat. Precum sunt "uimirea şi cutremurul" (p. 55), cele care ne ţin vii în Biserică.

Altfel

arh. Ionel OANCEA

Altfel

Am reiterat în acest spaţiu povestea proiectelor publice de amploare pentru a releva complexitatea lor. Marele proiect de reabilitare a centrului istoric din Oradea a durat peste cincisprezece ani. Pentru ca un asemenea proiect public să aibă sorţi de izbândă este necesară punerea la punct în detaliu a mecanismelor economice, juridice şi tehnice. Ele înseamnă, între multe altele, negocieri dificile între partenerii implicaţi direct în proiect, dar şi acceptarea lui de comunitate.

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.