Focar de coronavirus la un atelier de proiectare din Iaşi. Focar extins la MAPN
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Focar de coronavirus la un atelier de proiectare din Iaşi. Focar extins la MAPN

GALERIE
focar covid iasi
  • focar covid iasi
- +

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia unui focar Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:

SOCIETATE COMERCIALĂ DIN JUDEŢUL IAŞI (atelier proiectare) - 8 salariaţi

           Măsuri:

           Personalul depistat pozitiv a fost evaluat medical şi izolat la domiciliu. S-a efectuat dezinfecţia spaţiului. Activitatea este suspendată pentru 14 zile.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numarului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a trei focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

1.  Entitate M.A.P.N. – au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă doi salariaţi.

           In cazul acestui focar (07.10.2020), initial au fost confirmati cu noul coronavirus 5 salariaţi.

Masuri:

           Doi salariaţi au devenit simptomatici şi la testare au fost depistaţi pozitivi. Salariaţii             pozitivi au fost evaluaţi de medic infecţionist şi sunt izolaţi la domiciliu. S-au luat măsuri generale de prevenire a transmiterii.

2. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE "SOCOLA"IASI - Secţia IV acuţi: a fost confirmat incă  un salariat.

           In cazul acestui focar (05.10.2020), iniţial au fost confirmaţi cu noul coronavirus 20 de  persoane (4 pacienti şi 16 cadre medicale).

      Măsuri:

           La testarea de control a fost depistată pozitivă o asistentă medicală. Persoana depistată pozitiv a fost evaluată medical şi izolată la domiciliu.

3. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUDĂI: au fost confirmaţi cu noul coronavirus  incă 6 beneficiari şi 14 salariaţi.

           In cazul acestui focar (05.10.2020), iniţial au fost confirmaţi cu noul coronavirus 21 beneficiari şi 8 salariaţi.

      Masuri:

La testare au mai fost depistaţi 6 beneficiari şi 14 salariaţi. Persoanele pozitive au fost evaluate de un medic. S-au luat măsurile de prevenire a infecţiei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.