Focar masiv de coronavirus la CTP Iaşi. Printre infectaţi se află şi un director

vineri, 24 iulie 2020, 11:42
1 MIN
 Focar masiv de coronavirus la CTP Iaşi. Printre infectaţi se află şi un director

Numărul persoanelor angajate la CTP şi infectate cu noul tip de coronavirus a ajuns la 20. Printre acestea se află şi Maricel Ghercă, fost director general al companiei şi actual director tehnic. Persoanele care au contactat boala sunt de la birouri precum achiziţii, casierie şi registratură. Din informaţiile „Ziarului de Iaşi” au fost raportate cazuri de infectare şi la persoane care au interacţionat cu angajaţii CTP, dar care lucrează la alte societăţi. Maricel Ghercă este internat la Spitalul de Boli Infectioase. 

„Din datele mele, sunt în jur de 20 de persoane care s-au confirmat Covid, celelalte erau în teste, până la circa 46 de persoane şi nu au venit încă rezultatele. Indiferente de rezultate, toată lumea a intrat în alertă. Toţi cei care au intrat în contact, chiar dacă în momentul de faţă sunt testaţi negativ, au fost invitaţi să rămână acasă. Important este că nu avem probleme în garaj, la vatmani, şoferi, mecanici sau cei care fac întreţinerea şi siguranţa transportului public”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Cititi si: Bilanţ negru în ATI, la Iași: 40% decedaţi la „Infecţioase“, 100% la „Neurochirurgie“

Edilul şef al Iaşului a confirmat că printre persoanele infectate se află Maricel Ghercă. „În transportul public se va călători doar în limita locurilor de pe scaune. În pieţe se intră doar controlat, iar comercianţii şi cumpărătorii sunt obligaţi să poarte mască, cine nu respectă este evacuat. În locuri publice, va trebui să se intre doar pe culoarele pe care noi le vom indica, azi-noapte am făcut marcaje, încercarea este de a diminua starea de infectare”, a mai spus primarul Chirica.

Cititi si: România o ţine din record în record: încă 1.119 infectaţi în ultimele 24 de ore. Situația pe județe!

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii