Focare de COVID la Spitalul "Sfântul Spiridon" și la Institutul Socola din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 25.11.2020

COMUNICAT DE PRESĂ

Focare de COVID la Spitalul "Sfântul Spiridon" și la Institutul Socola din Iași

GALERIE
teste
  • teste
- +

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia a două focare Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI - Secţia Îngrijiri Paliative 9 cronici - 10 (3 cadre şi 7 pacienţi)

Măsuri: Pacienţii confirmati  sunt izolaţi în spital şi monitorizaţi. Cadrele medicale sunt izolate la domiciliu şi monitorizate de medicii de familie. Anchetă este în desfășurare. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor.

SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ ”SF. SPIRIDON” IAŞI - Secţia Chirurgie Plastică – 6 cadre medicale

Măsuri: Persoanele confirmate au fost izolate la domiciliu şi contacţii direcţi au primit decizii de carantină. Anchetă este în desfăşurare.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a patru focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

CENTRUL DE SERVICII SOCIALE GULLIVER IASI - au fost confirmate cu noul coronavirus încă 12 persoane (6 salariaţi şi 6 beneficiari).

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 21 de persoane (15 beneficiari şi 6 salariaţi).

Măsuri: Beneficiarii pozitivi au fost izolaţi într-o locaţie special destinată. Salariaţii au fost izolaţi la domiciliu.

AGENT ECONOMIC DIN IAŞI (producţie ambalaje) – au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă 3 salariaţi.

In cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi cu noul coronavirus 29 de salariaţi.

Măsuri: Au mai fost depistaţi pozitivi 3 salariaţi. Aceştia sunt izolaţi la domiciliu şi anchetele sunt în curs de desfăşurare.

CENTRUL  DE RECUPERARE ŞI REABILITARE NEUROPSIHICI HÂRLĂU - au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă 51 de salariaţi.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 26 de persoane (9 beneficiari şi 17 salariaţi).

Măsuri: La testarea din data de 26 octombrie 2020 a personalului au mai fost depistaţi 51 de angajaţi pozitivi. Aceştia se vor izola la domiciliu unde vor fi monitorizaţi de medicii de familie.

SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ PENTRU COPII ”SFÂNTA MARIA”IAŞI - a fost confirmat cu noul coronavirus încă un cadru medical.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 27 de cadre medicale.

Măsuri: Izolarea cazului confirmat la domiciliu, dezinfecţia spaţiilor şi reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul echipamentului de protecţie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Condiţia sincerităţii

Lucian DÎRDALA

Condiţia sincerităţii

Problema este că noi avem alegeri acum, iar campania electorală ar trebui să fie intervalul în care să-i întrebăm pe politicieni cum vor proceda mai încolo. Dacă vrem să ameliorăm funcţionarea sistemului nostru politic, sinceritatea este una dintre condiţiile fundamentale.

Filmuletul zilei

opinii

Memoria Moldovei reloaded (II)

Florin CÎNTIC

Memoria Moldovei reloaded (II)

Dincolo de festivism şi artificii, se cuvine să vedem victoria de la Chişinău a Maiei Sandu printr-o lentilă de Realpolitik, dacă vrem să ne folosească la ceva. Iar arhivele oferă nu numai argumente identitare şi istorice, dar şi sugestii de bună guvernare.

De ce mă ocup cu literatura?

Radu PĂRPĂUȚĂ

De ce mă ocup cu literatura?

Într-un articol pe care l-am publicat cu ani în urmă în „Ziarul de Iaşi” scriam despre profesiunea mea de credinţă ca scriitor. În articolul „Scrisul” vorbeam despre faptul că scrierea literaturii îţi mănâncă toată viaţa. Scrisul şi gândul la scris îţi ocupă tot timpul, te devorează, nu te lasă ziua, îţi omoară nopţile, te chinuie în tren, în taxi, în parc şi vai! la serviciu, peste tot, clipă de clipă, zi de zi. 

Ca-n vis...

Nicolae TURTUREANU

Ca-n vis...

Ieri, o zi în care „m-am simţit”, adică n-am fost aşa nesimţit, ca-n altele. Dar proiectele matinale s-au zburătăcit. Mai întâi, am cedat insistenţelor (de câteva zile) ale „ăstora”, de-a-mi instala un nou program pe computer. La naiba, acum toate-s puse altfel, iar eu umblu ca un elefănţel printre porţelanuri... Şi nu pricep mai nimic. 

pulspulspuls

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Una scurtă pe azi tot din zona Ţaigherimii, stimaţi participanţi la trafic, dacă tot i-am avut în vizor în ultimele zile pe aceşti băieţi isteţi. 

Caricatura zilei

AFTER ILL

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.