Focare de COVID la Spitalul "Sfântul Spiridon" și la Institutul Socola din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

COMUNICAT DE PRESĂ

Focare de COVID la Spitalul "Sfântul Spiridon" și la Institutul Socola din Iași

GALERIE
teste
  • teste
- +

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia a două focare Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI - Secţia Îngrijiri Paliative 9 cronici - 10 (3 cadre şi 7 pacienţi)

Măsuri: Pacienţii confirmati  sunt izolaţi în spital şi monitorizaţi. Cadrele medicale sunt izolate la domiciliu şi monitorizate de medicii de familie. Anchetă este în desfășurare. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor.

SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ ”SF. SPIRIDON” IAŞI - Secţia Chirurgie Plastică – 6 cadre medicale

Măsuri: Persoanele confirmate au fost izolate la domiciliu şi contacţii direcţi au primit decizii de carantină. Anchetă este în desfăşurare.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a patru focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

CENTRUL DE SERVICII SOCIALE GULLIVER IASI - au fost confirmate cu noul coronavirus încă 12 persoane (6 salariaţi şi 6 beneficiari).

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 21 de persoane (15 beneficiari şi 6 salariaţi).

Măsuri: Beneficiarii pozitivi au fost izolaţi într-o locaţie special destinată. Salariaţii au fost izolaţi la domiciliu.

AGENT ECONOMIC DIN IAŞI (producţie ambalaje) – au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă 3 salariaţi.

In cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi cu noul coronavirus 29 de salariaţi.

Măsuri: Au mai fost depistaţi pozitivi 3 salariaţi. Aceştia sunt izolaţi la domiciliu şi anchetele sunt în curs de desfăşurare.

CENTRUL  DE RECUPERARE ŞI REABILITARE NEUROPSIHICI HÂRLĂU - au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă 51 de salariaţi.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 26 de persoane (9 beneficiari şi 17 salariaţi).

Măsuri: La testarea din data de 26 octombrie 2020 a personalului au mai fost depistaţi 51 de angajaţi pozitivi. Aceştia se vor izola la domiciliu unde vor fi monitorizaţi de medicii de familie.

SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ PENTRU COPII ”SFÂNTA MARIA”IAŞI - a fost confirmat cu noul coronavirus încă un cadru medical.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 27 de cadre medicale.

Măsuri: Izolarea cazului confirmat la domiciliu, dezinfecţia spaţiilor şi reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul echipamentului de protecţie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.