Focare majore de coronavirus la mai multe centre de îngrijire din judeţ
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

COMUNICAT DE PRESA

Focare majore de coronavirus la mai multe centre de îngrijire din judeţ

GALERIE
coronavirus2
  • coronavirus2
- +

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia a 4 focare Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:

    1. FUNDAŢIA IZVOR + TOMESTI - 60 (51 beneficiari şi 9 salariaţi). Măsuri: Beneficiarii pozitivi au fost evaluaţi de medic infecţionist şi rămân în centru. S-a înregistrat un deces la un beneficiar de 79 ani cu comorbidităţi. Ancheta este în desfăşurare.

   2. CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ŞI ASISTENŢĂ PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂŢI HÂRLĂU - 3 salariaţi. Măsuri: Personalul depistat pozitiv la testarea din data de 19.10.2020 a fost evaluat şi izolat la domiciliu. S-a efectuat dezinfecţia tuturor spaţiilor.

CENTRUL DE RECUPERARE ŞI REABILITARE NEUROPSIHICI HÂRLĂU – 23 (8 beneficiari si 15 angajaţi)

   Măsuri: Izolarea celor 8 beneficiari infectaţi, evaluarea şi eventual internarea angajaţilor bolnavi, monitorizarea zilnică a stării de sănătate a întregului efectiv de către medic infecţionist; aprovizionarea constantă cu echipament de protecţie şi dezinfectante, precum si efectuarea săptămânală a curăţeniei generale şi dezinfecţiei în toate spaţiile.

    4. D.G.A.S.P.C. IAŞI - CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUDĂI ARMONIA - 5 cazuri (1 salariat şi 4 beneficiari)

      Măsuri: Izolarea cazurilor confirmate. Igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţii.Reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul echipamentului de protecţie. De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numarului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul unui focar Covid-19 din Judeţul Iaşi:

   1. CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ŞI ASISTENŢĂ PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂŢI REVIS HÂRLĂU - au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă 4 beneficiari şi 4 salariaţi. In cazul focarului din data de 10.10.2020, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 4 persoane. Măsuri: La testarea din data de 19.10.2020 au mai fost depistaţi pozitivi 4 beneficiari şi 4 infirmieri. Beneficiarii sunt izolaţi în centru iar personalul la domiciliu. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor din centru.

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.