anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

COMUNICAT DE PRESĂ

Focare noi de COVID la Socola, DGASPC, Spitalul de Neurochirurgie și la cel Militar

GALERIE
covid
 • covid
- +

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia a 5 focare Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA - Secţia exterioară Bârnova, Secţia 2 Paleaţie - 35 (27 pacienţi şi 8 salariaţi).

Măsuri: Angajaţii pozitivi sunt izolaţi la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Pacienţii sunt izolaţi în spital şi monitorizaţi de medicii unităţii.

SPITALUL MILITAR ”DR. CZIHAC” IAŞI - Secţia ATI - 6 salariaţi.

Măsuri: Angajaţii pozitivi sunt izolaţi la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Testarea a fost efectuată ca urmare a îngrijirii unui pacient ce s-a dovedit a fi pozitiv.

SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ ”PROF. N. OBLU” IAŞI - SECŢIA NEUROLOGIE 2 -  9 (1 asistent şi 8 pacienţi)

Măsuri: Angajatul pozitiv este izolat la domiciliu sub monitorizarea medicului de familie. Pacienţii sunt transferaţi în sectorul COVID.

DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI IAŞI - Sediul administrativ - 12 salariaţi

Măsuri: Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu şi doi dintre ei sunt internaţi. Contacţii direcţi au fost carantinaţi şi s-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor (3 birouri).

CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUDĂI JUD. IAŞI - Centrul Armonia - 7 (6 salariaţi şi 1 beneficiar)

Măsuri: Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu şi  beneficiarul a rămas în centru. S-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 5 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUCIUM - au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă un salariat şi un beneficiar.

În cazul acestui focar, au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 6 salariaţi şi 18 beneficiari.

Măsuri: La retestare s-au mai depistat 2 pozitivi. S-a efectuat izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţii.

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI - Secţia exterioară Şipote cronici I – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 14 pacienţi.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  2 salariaţi şi 9 pacienţi.

Măsuri: La testarea contacţilor unui caz pozitiv, s-au mai depistat 14 pozitivi din rândul pacienţilor. Cazurile confirmate  simptomatice sunt izolate în unitatea sanitară şi monitorizate de medicii curanţi. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor.

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI - Secţia Îngrijiri Paliative 9 cronici - au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 3 salariaţi.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  10 salariaţi şi 13 pacienţi.

Măsuri: La retestare s-au mai depistat 3 pozitivi. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor. Ancheta rămâne în desfăşurare.

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI  - Secţia 1 acuţi (I bărbaţi) - a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 încă un salariat.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  un salariat şi 4 pacienţi.

Măsuri: La testare s-a mai confirmat un caz la un registrator medical. Ancheta rămâne în desfăşurare. S-a dispus izolarea cazului confirmat.

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI  - Secţia III Acuţi (II barbaţi) - au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 9 salariaţi.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 7 salariaţi şi 7 pacienţi.

Măsuri: La retestare s-au mai depistat 9 pozitivi. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor. S-a efectuat reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul echipamentului de protecţie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Celălalt război (I)

Cătălin ONOFREI

Celălalt război (I)

Când memele ucid genele.

opinii

Şoc şi groază…

Briscan ZARA

Şoc şi groază…

Nu e de râs, e de fapt de plâns. Orice dependenţă e rea, chiar şi aceea faţă de propriul copil. Şi cu cât mediul în care trăim e mai sigur, cu atât uităm faptul că acel om nu e făcut să stea cu noi, ci să trăiască fără noi. Datoria noastră e să îl învăţăm să zboare nu să îl ţinem în aer agăţat de sfori. E greu să înţelegem asta, dar nu e imposibil...

Opt ore în Turnul Babel

Cristina DANILOV

Opt ore în Turnul Babel

Extrovertiții au mai multe șanse să dea instantaneu o soluție unei probleme. Introvertiții, pe de altă parte, se simt mai confortabili când iau decizii bine gândite. Nu le place să fie zoriți, repeziți și puși la colț doar fiindcă nu-s ca șeful iute ca piperul. Pentru extrovertiți, recunoașterea socială și sprijinul colegilor sunt deosebit de importante. Pentru introvertiți, acest lucru este, de asemenea, valoros, dacă există, dacă nu, nu vor suferi, ei își pot face treaba oricum, cu sau fără aprecieri și statui prea multe.

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.