Focare noi de COVID la Socola, DGASPC, Spitalul de Neurochirurgie și la cel Militar
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESĂ

Focare noi de COVID la Socola, DGASPC, Spitalul de Neurochirurgie și la cel Militar

GALERIE
covid
  • covid
- +

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia a 5 focare Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA - Secţia exterioară Bârnova, Secţia 2 Paleaţie - 35 (27 pacienţi şi 8 salariaţi).

Măsuri: Angajaţii pozitivi sunt izolaţi la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Pacienţii sunt izolaţi în spital şi monitorizaţi de medicii unităţii.

SPITALUL MILITAR ”DR. CZIHAC” IAŞI - Secţia ATI - 6 salariaţi.

Măsuri: Angajaţii pozitivi sunt izolaţi la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Testarea a fost efectuată ca urmare a îngrijirii unui pacient ce s-a dovedit a fi pozitiv.

SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ ”PROF. N. OBLU” IAŞI - SECŢIA NEUROLOGIE 2 -  9 (1 asistent şi 8 pacienţi)

Măsuri: Angajatul pozitiv este izolat la domiciliu sub monitorizarea medicului de familie. Pacienţii sunt transferaţi în sectorul COVID.

DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI IAŞI - Sediul administrativ - 12 salariaţi

Măsuri: Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu şi doi dintre ei sunt internaţi. Contacţii direcţi au fost carantinaţi şi s-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor (3 birouri).

CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUDĂI JUD. IAŞI - Centrul Armonia - 7 (6 salariaţi şi 1 beneficiar)

Măsuri: Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu şi  beneficiarul a rămas în centru. S-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 5 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUCIUM - au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă un salariat şi un beneficiar.

În cazul acestui focar, au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 6 salariaţi şi 18 beneficiari.

Măsuri: La retestare s-au mai depistat 2 pozitivi. S-a efectuat izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţii.

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI - Secţia exterioară Şipote cronici I – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 14 pacienţi.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  2 salariaţi şi 9 pacienţi.

Măsuri: La testarea contacţilor unui caz pozitiv, s-au mai depistat 14 pozitivi din rândul pacienţilor. Cazurile confirmate  simptomatice sunt izolate în unitatea sanitară şi monitorizate de medicii curanţi. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor.

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI - Secţia Îngrijiri Paliative 9 cronici - au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 3 salariaţi.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  10 salariaţi şi 13 pacienţi.

Măsuri: La retestare s-au mai depistat 3 pozitivi. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor. Ancheta rămâne în desfăşurare.

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI  - Secţia 1 acuţi (I bărbaţi) - a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 încă un salariat.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  un salariat şi 4 pacienţi.

Măsuri: La testare s-a mai confirmat un caz la un registrator medical. Ancheta rămâne în desfăşurare. S-a dispus izolarea cazului confirmat.

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI  - Secţia III Acuţi (II barbaţi) - au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 9 salariaţi.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 7 salariaţi şi 7 pacienţi.

Măsuri: La retestare s-au mai depistat 9 pozitivi. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor. S-a efectuat reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul echipamentului de protecţie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.