Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Foişorul din grădină: practic şi relaxant. Modele, dotari si amenajare

GALERIE
foisor-7foisor-1-1
  • foisor-7
  • foisor-1-1
- +

Plăcerea de a locui la curte nu este deplină fără un foișor în care să te bucuri de liniștea dimineților și de serile petrecute alături de cei apropiați. Fie că vrei un colț pregătit special pentru a savura cafeaua sau un „cartier general” în care să aduni gașca la grătar, trebuie să știi exact de ce ai nevoie, încă dinainte de a începe treaba. 

Pentru că, un foişor, indiferent de mărimea lui, dacă este rustic sau modern, este elementul practic şi util care îţi înfrumuseţează curtea şi reprezintă totodată o modalitate plăcută pentru a-ţi petrece timpul liber, la tine acasă. 

Amenajarea unui loc de relaxare precum foişorul poate fi diferită, în funcţie de preferinţe sunt forme hexagonale, octogonale, pe rotund, cu structura din lemn sau structură metalică. De multe ori poate conţine un grătar împreună cu o zonă de luat masa ori scaune şi fotolii relaxante sau canapele pentru cât mai mulţi membrii.

Ce presupune amenajarea unui foişor

Vrei să înfrumuseţezi grădină şi în acelaşi timp să creezi un colţişor de relaxare, ferit de stropii de ploaie, dar şi de razele puternice ale soarelui? Optează pentru un foişor care îţi oferă toate aceste lucruri. Iată cum poţi alege foişorul perfect pentru grădina ta.

Planificarea

Când te-ai decis că ai nevoie de un foişor în curte atunci este momentul să îţi şi planifici cum ai vrea să arate. Există modele de foişoare pe care le poţi cumpăra de la producători direct făcute ori poţi opta să îl construieşti de unul singur după propria schiţă. Însă, pentru început, dacă vrei să îl construieşti singur acasă, este indicat să apelezi la un specialist sau să gândeşti ori să cauţi cât mai multe schiţe gata făcute pentru foişoare, astfel încât să realizezi o construcţie perfectă.

Ce model alegi

Ca şi model există o gamă variată de foişoare, atât din punct de vedere al culorii, materialului său al formei. În funcţie de spaţiul pe care îl ai la dispoziţie poţi alege unul rotund, dreptunghiular, hexagonal, octagonal, pe structura din lemn ori metalică, rustic sau modern. Forma foişorului ar trebui să fie în concordanţă şi cu restul amenajărilor din curte. Dacă nu ai prea mult spaţiu la dispoziţie, un foişor cu o formă dreptunghiulară poate fi alegerea ideală. La fel şi un foişor cu formă pătrată. Este un model compact ce nu ocupă mult spaţiu fiind potrivit pentru grădini cu dimensiuni mai mici. Foişorul rotund este o alegere potrivită pentru o curte amenajată în stil vintage, iar cele mai indicate sunt cele cu structură metalică.Un foişor hexagonal este indicat oricărui stil de amenajare, atât vintage cât şi modern, rustic ori elegant. Se integrează uşor în orice stil şi se potriveşte atât într-o curte mare, cât şi într-una cu dimensiuni mai mici.

Lemn şi stuf, combinaţiile pentru un foişor inedit

Un foişor perfect pentru orice tip de grădină este cel din lemn. Poţi opta pentru acoperiş din stuf, care îi va da un aer rustic, aducându-ţi aminte de vremea copilăriei petrecute la bunici. În interior, poţi pune o masă şi câteva canapele, cu perne moi care să aibă o husă din material textil. Poţi opta pentru alb sau pentru un imprimeu colorat. Totul depinde de starea ta de spirit!

Sufrageria din foişor

O idee mai îndrăzneaţă este cea a unui foişor spaţios, care să copieze o sufragerie tipic americană. Construieşte un foişor spaţios din lemn, căruia să îi dai viaţa cu un mobilier din ratan şi cu câteva ghivece cu flori. Pentru un plus de eleganță poţi construi şi un şemineu. Iar pentru un aer romantic, nu uita de felinare. Seara petrecută în acest foişor va fi o feerie!

Un foişor pentru grădinile mici

Dacă nu dispui de prea mult spaţiu pentru a-ţi crea locul de evadare în grădină, optează pentru un foişor micuţ, din fier forjat. Ca să creezi şi un spaţiu umbros, în care poţi citi în voie şi îţi poţi savura ceştile de cafea în dimineţile de weekend, plantează şi câteva plante agăţătoare, care să îl îmbrace. În apropiere pune şi nişte tufe de trandafiri, care vor da culoare, iar când înfloresc, parfumul lor se va răspândi în foişor. Ce poate fi mai plăcut?

Cum îl construieşti

Nu trebuie să fii neapărat un expert în construcţii pentru a şti cum să construieşti un foişor. Dacă te pasionează acest aspect şi respecţi întocmai instrucţiunile tehnice, atunci nu ai cum să dai greş. Sunt o mulţime de schiţe exacte care te pot ajuta să îţi construieşti un foişor de la zero. Vei şti care sunt dimensiunile exacte ale materialelor pe care va trebui să le foloseşti şi care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi.

Amenajarea foişorului

Amenajarea acestuia depinde şi aici de preferinţe. Poţi accesoriza foişorul cu detalii ce ţin de un anume stil, fie că optezi pentru vintage, rustic, elegant sau modern. Pentru a fi un loc de relaxare şi distracţie, acesta trebuie să fie spaţios, luminos şi primitor. Scaunele, canapelele sau fotoliile îl vor face să fie mai comod, în timp ce o masă mare şi încăpătoare va fi elementul principal. Dacă foişorul este suficient de mare, în acelaşi spaţiu poţi construi un grătar, iar foișorul neapărat să fie acoperit, pentru a-ţi putea petrece timp în el şi atunci când vremea nu este tocmai bună.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri