anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Fondul de salarii lunar din Iaşi cu tot cu taxe şi impozite se ridică la circa 900 milioane de lei

Conform datelor Casei Naţionale de Pensii Publice în judeţul Iaşi sunt 201.570 de asiguraţi.

GALERIE
salariu
 • salariu
- +

Iaşul se situează pe locul 7 la nivel naţional după fondul de salarii plătite de companiile din ţară în luna februarie 2022. Potrivit datelor centralizate de Casa Naţionala de Pensii Publice (CNPP), consultate de „Ziarul de Iaşi”, 17.501 de firme cu sediul în Iaşi au plătit salarii de aproape 892 milioane de lei pentru 201.570 de asiguraţi, care au primit un salariu mediu brut de 4.425 de lei, după cum reiese din calcule. 

Cel mai mare fond de salarii a fost în Bucureşti - 9,65 miliarde de lei (92.271 angajatori), urmat de Cluj - 1,67 miliarde de lei (28.169 angajatori), Timiş - 1,49 miliarde de lei (21.487 angajatori) şi Ilfov - 1,15 miliarde de lei (22.048 angajatori). În Braşov, conform datelor existente la CNPP în luna aprilie a acestui an, fondul de salarii a fost 945 milioane de lei (17.553 angajatori), iar în Prahova 944 milioane de lei (17.514 angajatori).

La polul opus, respectiv judeţul cu cel mai mic fond de salarii a fost Mehedinţi, unde 3.744 de angajatori au plătit salarii de 133 milioane de lei. Fondul de salarii total la nivel naţional a fost de 29,2 miliarde de lei în luna februarie 2022, ceea ce înseamnă că valoarea din judeţul Iaşi a reprezentat circa 3% din totalul salariilor plătite în acea perioadă de firmele din ţară. La nivel naţional erau atunci 518.271 de angajatori şi 6.217.567 de asiguraţi, salariul mediu brut plătit fiind de 4.701 lei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.