Eveniment

Fondurile nerambursabile pe înţelesul tuturor!

joi, 13 aprilie 2017, 01:50
2 MIN

Centrul de Elaborare Proiecte Unionale ( www.cepu.ro ) a susținut joi, 06.04.2017 la Iași, Hotel Unirea, un seminar informativ, având ca temă finanțarea din fonduri europene și guvernamentale nerambursabile pentru sectorul privat.

 

La seminar au participat oameni de afaceri consacrați, dar şi tineri, dornici să devină întreprinzători, să învețe cum se dezvoltă o afacere cu ajutorul fondurilor nerambursabile.

Conform consultanților CEPU, pentru a putea participa la programe europene sau unionale este obligatoriu să fie îndeplinite anumite condiții de eligibilitate: societatea să fi înregistrat profit pe ultimul an fiscal, să nu aibă datorii la stat, să nu fie în dificultate, să aibă potențial de creștere, un an sau doi ani vechime pentru anumite programe etc.

Desigur sunt programe și pentru firmele noi înființate. Începând cu acest an, „Start-up Nation România” va fi cel mai important și căutat program. Prin acesta se acordă ajutor de maxim 200.000 lei,  iar contribuția proprie este 0%.  Pentru a participa la acest program nu se cere profit, dar totuși, există câteva condiții esențiale de îndeplinit. În primul rând, activitatea (codul CAEN) pe care dorește să se dezvolte, trebuie să fie eligibilă, adică să fie finanțabilă, trebuie creat cel puțin un loc de muncă, etc.

 

Cum se arată anul 2017 din perspectiva fondurilor europene?

2017 va fi un an foarte bun pentru a obține finanțare din fonduri nerambursabile. Vor fi deschise, în continuare, mai multe programe, atât cu finantare unională, cât și cu finanțare națională, atât pentru zona rurală, cât și pentru zona urbană. Vor fi programe pentru nenumărate activități precum: agricultură, turism, producție, sănătate, comerț, servicii, IT, meșteșug, etc.

La sfarsitul conferinței, corespondentul nostru i-a intrebat pe reprezentanții CEPU ce i-a motivat când au lansat afacerea lor în 2007 și dacă acesta s-a schimbat pe parcursul anilor.

Când au pornit la drum în 2007 obiectivul CEPU a fost să ajute cât mai mulți antreprenori în dezvoltarea afacerii lor. De atunci au trecut 10 ani si țelul lor nu s-a schimbat.

Numai în ultimii 7 ani de activitate au obținut sprijin financiar nerambursabil pentru proiecte în valoare totală de cca. 58.000.000 euro, realizând peste 440 de proiecte de finanțare, în aproape toate domeniile care au fost finanțate în perioada 2009-2016. Și acest lucru dovedește faptul că atragerea fondurilor nerambursabile nu este imposibilă.

Societatea CEPU SRL mulțumește participanților și partenerilor pentru interactivtatea și promptituidinea de care au dat dovadă.

Mult succes tuturor!
www.cepu.ro
 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii