anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

Eveniment

Fondurile nerambursabile pe înţelesul tuturor!

GALERIE
12
 • 1
 • 2
- +

Centrul de Elaborare Proiecte Unionale ( www.cepu.ro ) a susținut joi, 06.04.2017 la Iași, Hotel Unirea, un seminar informativ, având ca temă finanțarea din fonduri europene și guvernamentale nerambursabile pentru sectorul privat.

 

La seminar au participat oameni de afaceri consacrați, dar şi tineri, dornici să devină întreprinzători, să învețe cum se dezvoltă o afacere cu ajutorul fondurilor nerambursabile.

Conform consultanților CEPU, pentru a putea participa la programe europene sau unionale este obligatoriu să fie îndeplinite anumite condiții de eligibilitate: societatea să fi înregistrat profit pe ultimul an fiscal, să nu aibă datorii la stat, să nu fie în dificultate, să aibă potențial de creștere, un an sau doi ani vechime pentru anumite programe etc.

Desigur sunt programe și pentru firmele noi înființate. Începând cu acest an, „Start-up Nation România” va fi cel mai important și căutat program. Prin acesta se acordă ajutor de maxim 200.000 lei,  iar contribuția proprie este 0%.  Pentru a participa la acest program nu se cere profit, dar totuși, există câteva condiții esențiale de îndeplinit. În primul rând, activitatea (codul CAEN) pe care dorește să se dezvolte, trebuie să fie eligibilă, adică să fie finanțabilă, trebuie creat cel puțin un loc de muncă, etc.

 

Cum se arată anul 2017 din perspectiva fondurilor europene?

2017 va fi un an foarte bun pentru a obține finanțare din fonduri nerambursabile. Vor fi deschise, în continuare, mai multe programe, atât cu finantare unională, cât și cu finanțare națională, atât pentru zona rurală, cât și pentru zona urbană. Vor fi programe pentru nenumărate activități precum: agricultură, turism, producție, sănătate, comerț, servicii, IT, meșteșug, etc.

La sfarsitul conferinței, corespondentul nostru i-a intrebat pe reprezentanții CEPU ce i-a motivat când au lansat afacerea lor în 2007 și dacă acesta s-a schimbat pe parcursul anilor.

Când au pornit la drum în 2007 obiectivul CEPU a fost să ajute cât mai mulți antreprenori în dezvoltarea afacerii lor. De atunci au trecut 10 ani si țelul lor nu s-a schimbat.

Numai în ultimii 7 ani de activitate au obținut sprijin financiar nerambursabil pentru proiecte în valoare totală de cca. 58.000.000 euro, realizând peste 440 de proiecte de finanțare, în aproape toate domeniile care au fost finanțate în perioada 2009-2016. Și acest lucru dovedește faptul că atragerea fondurilor nerambursabile nu este imposibilă.

Societatea CEPU SRL mulțumește participanților și partenerilor pentru interactivtatea și promptituidinea de care au dat dovadă.

Mult succes tuturor!
www.cepu.ro
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

Una din vremea pandemiei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.