Forbes a premiat la Iaşi cele mai performante şi puternice firme din regiune
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 18.09.2021

Forbes a premiat la Iaşi cele mai performante şi puternice firme din regiune

GALERIE
Forbes premii Iasi
 • Forbes premii Iasi
- +

Forbes România a adus în acelaşi spaţiu, în cursul zilei, pe reprezentanţii celor mai importante companii ieşene sau din regiunea Moldovei. Aceştia au participat în cadrul seriei de evenimente FORBES ROMÂNIA BEST CITIES FOR BUSINESS, eveniment menit să susţină comunităţile locale de business şi să aducă în atenţia publicului realizările comşaniilor din oraşele româneşi. La Iaşi, întâlnirea cu oamenii de afaceri şi reprezentanţii companiilor a avut loc la Grand Hotel Traian, iar cei prezenţi au avut ocazia ca pentru trei ore să facă networking şi să-i cunoască personal pe cei alături de care susţin economia locală, dar şi să asculte experienţele celor mai de succes companii din regiune.

VEZI IMAGINI DE LA EVENIMENT AICI

Astfel, în cadrul întâlnirii de ieri au avut loc şi două sesiuni în cadrul cărora s-a vorbit despre oportunităţile de afaceri în regiunea Moldovei, despre creşterea economică din ultimii ani şi care sunt domeniile de activitate care au avut succes în regiune, dar şi strategiile şi oportunităţile de afacere în viitor. La aceste întrebări, adresate de redactorul-şef al Forbes România, Ionuţ Bondiu, au răspuns Raluca Munteanu, director de dezvoltare în cadrul Iulius Group, alături de Vlad Vitcu, CEO BCR Leasing, dar şi Andrei Spiţelnicu, Coutry Manager Centric IT, alături de viceprimarul Daniel Juravle, viceprimarul Iaşului.

Juravle a vorbit despre direcţiile de dezvoltare ale oraşului, despre aspectele care îi avantajează pe investitorii care doresc să vină la Iaşi, dar şi despre proiectele necesare în oraş. Astfel, acesta a precizat că unul din aspectele importante care ar trebui să atragă investitorii este faptul că oraşul vine cu tineri bine pregătiţi, într-un oraş universitar. „Resursa umană este un alt atuu al Iaşului. Să nu uităm că aici sunt 5 universităţi de stat, tineri foarte bine pregătiţi. Iar un alt mare atuu este că suntem cel mai tânăr oraş din România, cu media de vârstă de 36,3 ani, ceea ce oferă foarte multe perspective. Mai rămâne ca şi noi, administraţia publică locală, împreună cu toate companiile din Iaşi, să putem să absorbim aceşti şi să rămână în Iaşi”, a precizat Juravle. La eveniment a participat şi Mihai Chirica, care a luat cuvântul în debutul întâlnirii, ţinând totodată să enumere toate distincţiile pe care le-a primit oraşul în ultimii ani.

Provocările pandemiei, dezbătute de reprezentanţii Kosarom şi Cotnari

În cea ce-a doua parte a întâlnirii au fost invitaţi la masa de discuţii Neculai Apostol, fondatorul Kosarom Group, Remus Deleanu, preşedintele directoratului SC Cotnari SA, Cătălin Gavrizescu, coordonator Centre Regionale Corporaţii, Divizia Corporaţii de la Raiffeisen Bank, dar şi Mîndru Dănuţ-Ştefan, manager Marketing şi Dezvoltarea Afacerii Grampet. Aceştia au vorbit despre cele mai mari provocări pe care le-au întâmpinat, atât de la înfiinţare, dar şi în perioada pandemiei, despre cât de pregătite sunt companiile pentru ceea ce urmează, dar şi despre cum ar trebui să arate planul de investiţii şi strategiile  care stau în spatele afacerilor din regiune. Totodată, în cadrul întâlnirii de ieri s-a vorbit despre oportunităţile ratate în regiune şi cum am putea dezvolta zona de afari din Moldova, dar şi cât de important este de fapt parteneriatul cu autorităţile locale şi cât de necesar este ca legătura dintre companii şi autorităţi să existe în permanenţă.

Premii acordate pentru cele mai importante companii din regiune

În partea de final a evenimentului au fost acordate şi o serie de premii şi distincţii pentru cele mai importante companii din regiune, premii menite să vină ca o recunoaştere pentru activitatea întreprinsă până în prezent. Astfel, au fost oferite 12 distincţii care au ajus la companii precum BorgWarner, Kosarom sau Palas Iaşi.

Lista cu companiile premiate şi cei care au ridicat distincţiile în cadul evenimentului:

 • Delphi BorgWarner - Dan-Ralph Ţeţu, Plant Manager BorgWarner Romania.
 • Kosarom - Neculai Apostol – Fondatorul grupului  Kosarom.
 • Palas Iaşi- Michael Bernescu, Manager General Palas Iași.
 • COTNARI - Remus Deleanu – Preşedintele Directoratului SC Cotnari SA.
 • SCC Service - Mihai Bondar, Director General SCC Service.
 • Ness Romania – Ştefan Rusu  - Country Manager Ness România / a ridicat Giorgiana Dumitru, Executiv Marketing Ness Romania
 • Conest Iasi – Mariana Ştefan, Director Resurse Umane Conest Iaşi.
 • Tester Grup - Angelica Năstasă, CEO Tester Grup
 • Centric IT - Andrei Spiţelnicu - Country Manager Centric IT
 • Osram Continental - Florin Tomescu, Head of Test Engineering  OSRAM Continental.
 • Misavan - Ciprian Otea, CEO Misavan.
 • Antibiotice Iaşi – Mihaela Melinte Coordonator Comunicare & PR

Manifestarea de la Iaşi face parte dintr-o serie de evenimente similare care au loc în cele mai importante oraşe din România. FORBES ROMÂNIA BEST CITIES FOR BUSINESS se desfăşoară în oraşe precum Craiova, Cluj-Napoca, Braşov sau Iaşi, dar şi în alte oraşe importante. Potrivit organizatorilor, evenimentul are drept scop reunirea factorilor de decizie locali, dar şi reprezentanţi ai comunităţii de business pentru a aborda toate aspectele mediului de afaceri din zona respectivă.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grand Slam, povestea unei himere

Nicolae GRECU

Grand Slam, povestea unei himere

Singurătatea lui Djokovic, în faţa fileului şi a lui Medvedev, a fost definitorie cu un game înaintea finişului, când dârzul reprezentant al unui neam de luptători, a izbucnit în lacrimi.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IV)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IV)

Seria consideraţiilor etimologice din sfera mai largă a pescuitului este continuată de câteva cuvinte româneşti importante referitoare la ambarcaţiuni.

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

pr. Constantin STURZU

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

La mijlocul primei luni a anului bisericesc prăznuim Înălţarea Sfintei Cruci. Istoric vorbind, această sărbătoare aminteşte de două evenimente: găsirea Sfintei Cruci la Ierusalim de către Sfânta Împărăteasă Elena şi înălţarea ei în văzul tuturor în acea zi, dar şi pe 14 septembrie 335, imediat după sfinţirea primei Biserici a Învierii Domnului, zidită de Sfântul Împărat Constantin cel Mare, respectiv aducerea Sfintei Cruci înapoi în Ierusalim, pe 14 septembrie 630, după ce a fost recuperată de la perşi de către împăratul bizantin Heraclius.

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Democraţia liberală din Statele Unite ale Americii şi Anglia a fost influenţată pozitiv de impactul diverselor „religii ale raţiunii”, precum deismul sau teismul. Acestea au jucat un rol de mediator între sistemul socio-politic al teoriei raţionale a drepturilor naturale şi cel religios. Aceste noi religii seculare nu reprezentau decât contracţii instituţionale ale religiilor tradiţionale, născute prin acţiunea revoluţiilor franceză şi americană. 

pulspulspuls

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

Apropo de congresul liberal cu alegeri de lider care bate la uşă, ce va fi de azi egzact într-o săptămână, cică printre unii liberalii mai vechi se vorbeşte că jocurile ar fi deja făcute, iar Cîţu ar avea deja cam două treimi din voturi de partea lui.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.