Ford plănuieşte concedieri masive în Germania, Spania şi UK. Mii de angajaţi vor rămâne fără locuri de muncă

miercuri, 19 iunie 2024, 14:10
1 MIN
 Ford plănuieşte concedieri masive în Germania, Spania şi UK. Mii de angajaţi vor rămâne fără locuri de muncă

Ford plănuieşte reduceri suplimentare de locuri de muncă în Germania, Spania şi Regatul Unit, a declarat marţi, pentru Reuters, şeful consiliului de întreprindere al producătorului american de automobile din Germania.  

Nu este clar câte reduceri suplimentare de locuri de muncă sunt prevăzute în Germania în cadrul noului plan de restructurare, care vine pe lângă un program de restructurare anterior, a declarat şeful consiliului de întreprindere de la fabrica Ford din Köln, Benjamin Gruschka. Acesta a adăugat că se aşteaptă la o decizie până la sfârşitul lunii iunie. Ford Germania nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a Reuters, citat de observtornews.ro

Ford şi-a finalizat deja jumătate din planul de restructurare anterior, care prevede desfiinţarea a 2.300 de locuri de muncă în Germania, reducând numărul de personal din ţară la 13.000, potrivit lui Gruschka.

Anul trecut, cel mai mare producător auto din SUA a declarat că va reduce 3.800 de locuri de muncă în Europa, pe măsură ce va trece la producţia de vehicule electrice (EV), care necesită mai puţin personal.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii