Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de presă

Ford prezintă noua generaţie Fiesta, ediţii speciale Mustang şi multe altele, în cadrul evenimentului ”Go Further”

GALERIE
Foto Showroom
  • Foto Showroom
- +

    Ford prezintă noua generaţie Ford Fiesta, în patru versiuni – Vignale, sportivul model ST-Line, elegantul Titanium şi crossover-ul Active – în cadrul evenimentului “Go Further” desfăşurat in Köln

•    Ford prezintă totodată rezultatele unui studiu privind maşinile autonome şi anunţă că testarea maşinilor autonome pe drumurile europene va începe de anul viitor

•    Ford prezintă noile ediţii speciale Ford Mustang Black Shadow şi Blue Edition; noua versiune specială Transit Custom Black Edition şi gama extinsă Sport

•    Premiatul motor pe benzină EcoBoost 1,0 litri va fi primul motor în trei cilindri din lume care va reduce consumul prin utilizarea tehnologiei inovative de dezactivare a cilindrilor

•    Maşina de curse Ford GT şi modelul de epocă Ford GT40 vor face parte din gama limitată de modele din seturile LEGO Speed Champions, sărbătorind impresionantele victorii Ford de la Le Mans, în 1966 şi 2016

 

Ford Motor Company a anunţat debutul mondial al noii generaţii Ford Fiesta, în cadrul evenimentului special “Go Further” desfăşurat în Köln, Germania, pe 29 noiembrie. 

Lui Jim Farley, Vice-președinte executiv şi preşedinte pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, în cadrul Ford Motor Company, i s-a alăturat Mark Fields, Preşedinte şi CEO Ford Motor Company, pentru a dezvălui patru noi versiuni de producţie ale noii generaţii Fiesta, unui public format din 2.500 de persoane, inclusiv dealeri, angajaţi şi reprezentanţi mass-media, la fabrica Ford de la Köln Niehl – casa modelului Ford Fiesta.

În cadrul evenimentului ”Go Further”, în prezenţa unor membri ai echipelor Ford din întreaga lume, care au contribuit la transformarea companiei, au mai fost oferite şi următoarele informaţii:
•    A fost prezentat un studiu care subliniază potenţialul vehiculelor autonome de la Ford de a îmbunătăţi nivelul de viaţă al clienţilor şi s-a anunţat testarea maşinilor autonome pe drumurile europene, care urmează să înceapă anul viitor
•    Au fost dezvăluite noile versiuni Ford Mustang: Black Shadow Edition şi Blue Edition; distinctivul şi sportivul Ford Transit Custom Black Edition şi furgonetele din versiunea Sport; noul SUV Ford Edge ST-Line
•    A fost anunţată o nouă tehnologie de dezactivare a cilindrilor, care va fi aplicată pe premiatul motor EcoBoost de 1 litru – o premieră în industrie, pentru un motor cu trei cilindri
•    S-a anunţat că maşinile de curse Ford GT 2016 şi Ford GT40 1966, ambele câştigătoare la Le Mans, vor face parte din gama restrânsă de modele disponibile în cadrul seturilor LEGO Speed Champions

“Acum patru ani, la primul eveniment ”Go Further”, Ford a promis o organizaţie europeană mai suplă, mai inteligentă, cu produse grozave şi tehnologii inteligente – şi ne-am auto-depăşit, mulţumită talentului, ingeniozităţii şi pasiunii oamenilor noştri,” a spus Farley. “Am realizat o gamă SUV complet nouă; ne-am restabilit prezenţa noastră în segmentul maşinilor de performanţă, prin modelele Focus RS şi Ford Mustang; am întărit structura de rezistenţă a operaţiunilor noastre cu premiata gamă de vehicule comerciale; am rescris regulile privind motoarele compacte, cu motorul nostru EcoBoost de 1 litru – şi toate acestea inainte de a vă prezenta noua generaţie Fiesta.”

Nu una, nu două, ci patru versiuni Fiesta

Ford a prezentat patru versiuni de producţie distincte pentru noua generaţie Fiesta: eleganta Fiesta Titanium; Fiesta ST-Line, inspirată de Ford Performance; versiunea Fiesta Vignale şi crossover-ul Fiesta Active.

Cu un exterior elegant, un interior ergonomic şi dotări cum ar fi ecranul tactil de înaltă definiţie, de 8 inch șş sofisticatul sistem de comunicaţii şi divertisment SYNC 3, Fiesta va deveni şi primul model Ford care să ofere un sistem de sunet premium B&O PLAY.

Gama extinsă Fiesta le va oferi consumatorilor mai multe opţiuni de personalizare ca oricând, amplificând caracterul sportiv şi plăcut de condus care a încântat generaţii întregi de clienţi.

Noua generaţie Ford Fiesta a debutat cu o prezentare spectaculoasă, pe un fond muzical asigurat de premiatul DJ Yoda, asistat de un robot colaborativ “YuMi”. Ford este unul dintre primii producători auto care au dezvoltat o nouă abordare integrată, cu personal uman şi roboţi colaborativi lucrând împreună pe linia de asamblare. DJ Yoda şi “YuMi” au pus cap la cap mai multe melodii din 1976 şi până în prezent, pentru a sărbători cea de-a 40-a aniversare a modelului Fiesta, în acest an.

Smart Mobility pentru un standard ridicat de viaţă

Un nou studiu european realizat pentru Ford* a arătat că şoferii consideră că admirarea priveliştilor, discuţiile cu familia şi prietenii şi lectura unei cărţi se numără printre cele mai importante beneficii anticipate cu privire la călătoriile într-o maşină autonomă.

Ford a anunţat, de asemenea, că anul viitor va începe testarea extinsă a maşinilor autonome pe drumurile europene,  suplimentar faţă de testarea detaliată din Statele Unite.

În prezent, Ford se extinde şi în domeniul mobilităţii, valorificând în mod intensiv oportunităţile care apar prin Ford Smart Mobility – planul său de a deveni lider în materie de conectivitate, mobilitate, vehicule autonome, experiență a consumatorului, informaţii şi statistici. Compania şi-a luat angajamentul de a pune maşinile care se conduc singure la dispoziţia a milioane de oameni; în cursul acestui an Ford a anunţat că intenţionează să tripleze flota participantă la programul său de dezvoltare a automobilelor autonome, aceasta devenind cea mai mare flotă dedicată de către un producător auto.

Ediţii speciale Mustang, pentru Europa
Ford a prezentat două noi ediții speciale Ford Mustang, ce beneficiază de elemente unice de design şi de dotări premium pentru clienţii din Europa.

Noul Ford Mustang Black Shadow Edition oferă detalii unice de caroserie, în culoarea neagră, precum şi jante din aliaj de 19 inch şi o emblemă specială cu ”poneiul”, ambele negre. Distinctivul Ford Mustang Blue Edition aduce o caroserie în culoarea Grabber Blue, cu dungi decorative pline de sportivitate, revigorând spiritul modelelor clasice Ford Mustang, colorate în atrăgătoarea paletă “Grabber”.

Ambele modele oferă specificaţii tehnice de top, inclusiv motorul Ford V8 de 5 litri, cu 421 CP, sistemul de comunicații şi divertisment SYNC 3, scaune faţă cu încălzire şi răcire, un sistem audio premium şi un interior premium, în piele neagră. De la lansarea emblematicei maşini sportive, în vara anului 2015, în Europa au fost vândute aproape 23.000 de modele Ford Mustang.

Noul Transit Custom Black Edition şi gama extinsă de modele Sport

Dinamicul Transit Custom Black Edition oferă patru combinații coloristice atrăgătoare, cu plafon, capace de oglinzi, scuturi şi bandouri laterale contrastante, precum şi jante negre de 17 inch, din aliaj, cu un design unic.

VersiuneaTransit Custom Sport, cu cele două dungi caracteristice pe capotă, poate fi acum comandată într-o gamă mult mai amplă de versiuni de caroserie, inclusiv furgonetă, kombi şi furgonetă cu cabină dublă, atât cu ampatament scurt cât şi cu ampatament lung. Microbuzul Tourneo Custom poate fi personalizat, de asemenea, cu acelaşi pachet Sport.

Impresionantele modele Transit Custom şi Tourneo Custom sunt propulsate de acelaşi motor diesel revoluţionar, Ford EcoBlue de 170 CP, iar Tourneo Custom este acum disponibil cu noi dotări şi tehnologii, inclusiv o cutie de viteze automată SelectShift, cu şase viteze, un sistem de suspensii pneumatice spate unic în segmentul său, precum şi jante atrăgătoare, de 17 inch, din aliaj.

Ford a prezentat, de asemenea, noul SUV Ford Edge ST-Line – care se alătură modelelor Ford Fiesta ST-Line, Focus ST-Line, Mondeo ST-Line și Kuga ST-Line – oferind un design inspirat de Ford Performance.

Premiatul motor EcoBoost de 1 litru - o premieră în industria auto
Inginerii Ford specializaţi în motoare au sfidat aşteptările industriei, dezvoltând o tehnologie de dezactivare a cilindrilor care va îmbunătăţi eficienţa consumului şi va reduce emisiile de CO2 ale premiatului motor EcoBoost de 1 litru, fără a sacrifica rafinamentul pe care acesta îl oferă.

Motorul compact şi puternic Ford EcoBoost de 1 litru va fi primul motor în trei cilindri din lume care va oferi funcția de dezactivare a unui cilindru. Această tehnologie poate dezactiva şi reactiva cilindrul în 14 milisecunde – de 20 de ori mai rapid decât o clipire – iar această tehnologie, combinată cu soluţii avansate de neutralizare a vibraţiilor, va face să fie imperceptibilă pentru şoferi, în termeni de funcţionare şi performanţă a motorului.

Maşinile de curse Ford GT se alătură gamei restrânse LEGO
Ford şi The LEGO Group şi-au unit forţele pentru a oferi modelele de curse Ford GT 2016 şi Ford GT40 1966 ca parte a gamei restrânse de modele din seturile LEGO Speed Champions, care conţine maşini emblematice, de înaltă performanţă, atât de curse cât şi de stradă.

Cele două noi modele care pot fi construite din piese LEGO se alătură popularelor seturi cu Ford Mustang şi Ford F 150 Raptor pick-up, deja disponibile, pentru a marca reuşitele Ford în faimoasa cursă de anduranţă de 24 de ore, de la Le Mans.

În acest an Ford a fost actorul unei reveniri istorice pe circuitul de la Le Mans, obţinând victoria cu noua maşină de curse Ford GT, la exact 50 de ani de la cursa istorică din 1966, când maşinile Ford au ocupat toate cele trei locuri de pe podium.

Dirk Müller, pilotul Ford Chip Ganassi Racing, împreună cu întreaga echipă WEC – Andy Priaulx, Harry Tincknell, Olivier Pla şi Stefan Mücke – au reprezentat victorioasa echipă Ford de la Le Mans 2016, în cadrul evenimentului ”Go Further”, pe scena căruia s-au aflat ambele modele de curse – cel din 1966 şi cel din 2016.

Printre invitaţii speciali care s-au alăturat conducerii Ford şi membrilor echipei europene pentru a sărbători contribuția companiei in motorsport s-a numărat şi Sennan Fielding, starul în vârstă de 20 de ani al campionatului britanic Ford F4, în care concurează monoposturi propulsate de motorul Ford EcoBoost de 1,6 litri.
 

 








 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri