Ford va aduce pe piaţă vehicule autonome din 2021
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Ford va aduce pe piaţă vehicule autonome din 2021

GALERIE
ford
  • ford
- +

Ford Motor intenţionează să ofere vehicule complet autonome pentru serviciile de împărţire a transporturilor în 2021, extinzând implicarea companiei în cele două domenii în care alte companii au fost deja progrese, relatează Reuters.

Pentru a accelera dezvoltarea maşinilor autonome, Ford majorează investiţiile în firme de tehnologie din Silicon Valley, triplând fondurile alocate sistemelor semi-autonome şi mărind de peste două ori echipa de cercetători din Palo Alto. De asemenea, compania va extinde campusul deţinut în Silicon Valley.

„Nu concurăm pentru a fi primii“, a spus directorul general Mark Fields, adăugând că nu este îngrijorat că General Motors a investit în ianuarie 500 de milioane de dolari în compania Lyft, care oferă servicii de împărţire a transporturilor.

Ford nu a decis încă dacă se va asocia cu Uber, Lyft sau alte companii de profil, toate opţiunile fiind deschise, a arătat Fields. El a adăugat că Ford ar putea decide să nu încheie parteneriate, ci să ofere pe cont propriu servicii de împărţire a costurilor de transport.

Anunţul Ford lasă nestabilite multe detalii esenţiale legate de strategie.

Lansarea unui vehicvul autonom destinat serviciilor de împărţire a transporturilor este o soluţie bună pentru a testa piaţa şi a face aceste vehicule mai accesibile, a explicat directorul tehnic al Ford, Raj Nair.

Într-un mesaj preluat şi de Google, Ford arată că nu inten­ţionează să dezvolte sisteme auto­nome care ar necesita ocazional ca şoferii să preia controlul asupra volanului, angajându-se ăn schimb să lanseze un model complet auto­nom.

„Am abandonat strategia în etape“, a spus Fields, arătând că sunt prea multe riscuri legate de îm­părţirea responsabilităţii şofatului între şofer şi vehicul.

Accidentul mortal suferit în luna mai de şoferului unui automobil Tesla care folosea sistemul autopilot dar care nu avea mâinile pe volan a scos în evidenţă confuzia legată de respon­­sabilităţile avute de şoferii maşinilor semi-autonome.

Ford a mai anunţat că împreună cu Baidu, cea mai mare companie de Internet din China, a investit 150 de milioane de dolari în Velodyne, care fabrică senzori bazaţi pe laseri, componente importante ale automobilelor autonome. Nair a precizat că investiţia Ford este de 75 de mi-lioane de dolari.

La începutul acestui an, Ford a investit în Civil Maps, firmă din Silicon Valley, pentru hărţi avansate destinate vehiculelor autonome.

Companii ca General Motors şi Uber Technologies investesc la rândul lor în vehicule autonome pentru serviciile de împărţire a transporturilor.

Ford anticipează că  va lansa în acest an 30 de prototipuri autonome Fusion Hybrid şi 90 anul viitor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.