Formarea competenţelor intelectuale prin joc, demonstraţie practică şi subiect de maxim interes la activitatea metodică a cadrelor didactice organizată de Şcoala Primară ”Lorelay”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Eveniment

Formarea competenţelor intelectuale prin joc, demonstraţie practică şi subiect de maxim interes la activitatea metodică a cadrelor didactice organizată de Şcoala Primară ”Lorelay”

GALERIE
3_Moment(10)copaci 6desen 13mima-2
 • 3_Moment(10)
 • copaci 6
 • desen 13
 • mima-2
- +

Jocul şi rolul acestuia în actul de predare a  făcut obiectul activităţii metodice organizate vineri, 26 mai de către Şcoala Primară Lorelay, la care au participat peste  50 de profesori de şcoală primară.


Am dorit să arătăm importanţa jocului în actul didactic. Cu ajutorul înregistrărilor, într-un timp record, colegele şi colegii  noştri au avut posibilitatea să urmărească activităţi de predare în întreaga şcoală, începând de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a şi să sesizeze evoluţia copiilor precum şi metodele adoptate. Nu a fost nimic regizat. Aşa se desfăşoară activităţile la noi în şcoală. Este adevărat că, în calitate de şcoală particulară, faţă de o instituţie de învăţământ  obişnuită, avem mai multe avantaje, cum ar fi numărul redus de elevi în clasă, mobilier modular pe care îl putem organiza în funcţie de tipul activităţii, materialele care sunt la dispoziţia copiilor şi a cadrului didactic, cadrele didactice care sunt formate să predea în acest fel şi să trezească interesul celor mici.” declara directorul şcolii prof. Loredana Mândru. 

Poate în cultura noastră, jocul este abordat cu precauţie sau cu unele rezerve în actul didactic, deşi face parte din metodele moderne de învăţământ şi are o largă susţinere acolo unde copiii învaţă ”altfel” şi merg cu plăcere la şcoală.

 ”Acolo” înseamnă şi Şcoala Primară Lorelay, şcoală privată care face parte din sistemul naţional de învăţământ, unde copiii merg cu plăcere, descoperă lucruri noi şi prin joacă. Este în firea lucrurilor ca elevii, cu cât sunt mai mici, cu atât mai mult timp să petreacă jucându-se. Nu-i poţi lipsi de ceva firesc, dar poţi profita de acest aspect pentru a spori randamentul învăţării.

De fapt, pentru obţinerea sau consolidarea cunoştinţelor, cei mici folosesc învăţarea prin descoperire, lucrează în echipă, îmbină noţiuni din mai multe discipline, primesc informaţia prin diverse căi şi din diverse surse.În acest fel informaţia devine mult mai atractivă şi se consolidează mai uşor. Nu este uşor pentru profesor  să abordeze acest stil,  dar rezultatele se văd.

Cum  această şcoală privată are şi calitatea de centru de examinare Cambridge, autorizat de British Council, elevii studiază intensiv limba engleză. Unii dintre ei, la sfărşitul clasei a IV-a, sunt atât de avansaţi, încât  susţin examenul  K.E.T. valabil pentru admiterea la liceu în clasa a IX-a la clasele intensiv engleză, chiar dacă, în aparenţă, totul pare o joacă.  
    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Alexandru LĂZESCU

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Multe dintre opiniile experţilor despre ceea ce ar trebui să facă noua administraţie de la Washington în materie de politică externă ignoră complet noua realitate geopolitică şi sunt impregnate de o doză masivă de idealism utopic.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Nichita DANILOV

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Pictorul Ion Neagoe a fost un nonconformist, un revoltat. Picta cu pasiune, dar refuza să se manifeste în afara atelierului. Oare exigenţa legată de propria sa creaţie n-a fost o barieră în calea afirmării sale?

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dana ȚABREA

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dacă glumele au la bază un gând serios, nu există glume nevinovate. Nici măcar în plan filosofic nu scăpăm de glumele serioase. De pildă, pamfletul intitulat în mod ironic „Ruskin’s Philosophy” pe care R.G. Collingwood l-a susţinut public la o conferinţă despre John Ruskin. Sesizarea poantei trebuie să se producă instantaneu şi fără apel la raţiune, discursivitate, ceea ce nu e tocmai cazul glumelor serioase. Pentru acestea din urmă îţi poţi propune să arăţi în ce constă seriozitatea lor.

Între progres şi progresism regresiv

Michael ASTNER

Între progres şi progresism regresiv

- (în)semnele timpului -

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

1 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.