Formarea competenţelor intelectuale prin joc, demonstraţie practică şi subiect de maxim interes la activitatea metodică a cadrelor didactice organizată de Şcoala Primară ”Lorelay”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Eveniment

Formarea competenţelor intelectuale prin joc, demonstraţie practică şi subiect de maxim interes la activitatea metodică a cadrelor didactice organizată de Şcoala Primară ”Lorelay”

GALERIE
3_Moment(10)copaci 6desen 13mima-2
 • 3_Moment(10)
 • copaci 6
 • desen 13
 • mima-2
- +

Jocul şi rolul acestuia în actul de predare a  făcut obiectul activităţii metodice organizate vineri, 26 mai de către Şcoala Primară Lorelay, la care au participat peste  50 de profesori de şcoală primară.


Am dorit să arătăm importanţa jocului în actul didactic. Cu ajutorul înregistrărilor, într-un timp record, colegele şi colegii  noştri au avut posibilitatea să urmărească activităţi de predare în întreaga şcoală, începând de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a şi să sesizeze evoluţia copiilor precum şi metodele adoptate. Nu a fost nimic regizat. Aşa se desfăşoară activităţile la noi în şcoală. Este adevărat că, în calitate de şcoală particulară, faţă de o instituţie de învăţământ  obişnuită, avem mai multe avantaje, cum ar fi numărul redus de elevi în clasă, mobilier modular pe care îl putem organiza în funcţie de tipul activităţii, materialele care sunt la dispoziţia copiilor şi a cadrului didactic, cadrele didactice care sunt formate să predea în acest fel şi să trezească interesul celor mici.” declara directorul şcolii prof. Loredana Mândru. 

Poate în cultura noastră, jocul este abordat cu precauţie sau cu unele rezerve în actul didactic, deşi face parte din metodele moderne de învăţământ şi are o largă susţinere acolo unde copiii învaţă ”altfel” şi merg cu plăcere la şcoală.

 ”Acolo” înseamnă şi Şcoala Primară Lorelay, şcoală privată care face parte din sistemul naţional de învăţământ, unde copiii merg cu plăcere, descoperă lucruri noi şi prin joacă. Este în firea lucrurilor ca elevii, cu cât sunt mai mici, cu atât mai mult timp să petreacă jucându-se. Nu-i poţi lipsi de ceva firesc, dar poţi profita de acest aspect pentru a spori randamentul învăţării.

De fapt, pentru obţinerea sau consolidarea cunoştinţelor, cei mici folosesc învăţarea prin descoperire, lucrează în echipă, îmbină noţiuni din mai multe discipline, primesc informaţia prin diverse căi şi din diverse surse.În acest fel informaţia devine mult mai atractivă şi se consolidează mai uşor. Nu este uşor pentru profesor  să abordeze acest stil,  dar rezultatele se văd.

Cum  această şcoală privată are şi calitatea de centru de examinare Cambridge, autorizat de British Council, elevii studiază intensiv limba engleză. Unii dintre ei, la sfărşitul clasei a IV-a, sunt atât de avansaţi, încât  susţin examenul  K.E.T. valabil pentru admiterea la liceu în clasa a IX-a la clasele intensiv engleză, chiar dacă, în aparenţă, totul pare o joacă.  
    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.