Forme barbare de pedeapsă care sunt utilizate şi în prezent
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

sambata, 23.10.2021

Forme barbare de pedeapsă care sunt utilizate şi în prezent

GALERIE
Biciuirea
  • Biciuirea
- +

La nivel global, oamenii considără că am evoluat. Atunci când analizăm parcursul istoric dovezile devin clare, sclavia considerată normală în anumite vremuri în prezent este eradicată. Însă există anumite zone izolate în care sunt utilizate şi în prezent metode de pedepsire barbare, scrie descopera.ro. 

1. Biciuirea

Biciuirea este o formă de pedeapsă care implică lovirea unei persoane cu un bici sau o tijă.  Pedeapsa era deseori utilizată în secolul XIX, în timp fiind înlocuită de alte metode precum închisoarea. În prezent, biciuirea este considerată o formă de pedeapsă barbară, însă mai este utilizată în anumite ţări precum Arabia Saudită, Iran şi Sudan. În ţările în care este utilizată, pedeapsa poate fi aplicată bărbaţilor, femeilor cât şi copiilor, deseori fiind aplicată în locuri publice, conform LIst Verse.  În 2014, un bărbat din Arabia Saudită a fost condamnat la 1.000 de bice şi zece ani de închisoare pentru ,,insultarea islamului''.
 
2. Solitudinea
 
În lume există multe forme de pedeapsă barbare, dar care nu implică agresiunea fizică. O metodă de pedeapsă barbară este izolarea. În prezent este utilizată doar în cazul deţinuţilor extrem de periculoşi care reprezintă un pericol pentru restul deţinuţilor. Aceşti prizonieri petrec, în general, 22-23 de ore într-o celulă singuri, având permisiunea petrecerii unei singure ore în afara celulei. 
 
3. Dezmembrarea
 
Una dintre cele mai şocante forme de pedeapsă, utilizată şi în prezent, este amputarea. În funcţie de locaţie şi caz, dezmembrarea poate avea loc într-un mediu medical de medici forţaţi să realizeze procedura. În alte cazuri, deţinutul poate fi supus unor metode mult mai brutale, părţi ale mâinilor sau picioarelor fiind amputate fără utilizarea anestezicelor.  În unele ţări precum Arabia Saudită, Iran sau Sudan, mâinile şi picioarele sunt deseori amputate în urma comiterii anumitor crime. 
 
4. Orbirea
 
Din 1979, Iranul este guvernat de către legea Şaria. Una dintre caracteristicile legii sunt ,,qesas' permiterea aplicării pedepselor fizice în cazul actelor criminale. Legea se bazează pe principiul ,,ochi pentru ochi.'' Pedeapsa permite orbirea criminalului prin scoaterea sau turnarea acidului pe ochi.
 
5. Decapitarea
 
Execuţia prin decapitare este o formă de pedeapsă încă utilizată în prezent.  Statul Islamic este cunoscut pentru utilizarea acestei metode asupra ostaticilor şi a inamicilor. Decapitările sunt deseori realizate în public, filmate şi publicate pe internet.  Arabia Saudită este o altă ţară care încă utilizează decapitarea ca formă de pedeapsă. Aceştia urmează legile Şaria care permit pentru viol, ucidere, apostazie şi trafic de droguri utilizarea decapitării. 
 
6. Lapidarea
 
Lapidarea este o formă de execuţie în care un grup de persoane aruncă cu pietre către o persoană acuzată de adulter, până când aceasta moare. Lapidarea este o formă de execuţie legală în Iran, Arabia Saudită, Sudan, Emiratele Arabe şi Yemen. 
 
7. Crucificarea
 
Crucificarea este o formă de execuţie în care membrele criminalului sunt bătute în cuie pe o cruce, moartea este lentă şi dureroasă. Desigur şi această formă de pedeapsă este legală în Arabia Saudită. 
 
8. Îngroparea prematură
 
Îngroparea prematură este o formă de pedeapsă prin care o persoană vie este îngropată. În ultimii ani, această formă de execuţie a început să  fie din nou utilizată de către Statul Islamic.  În 2014, militanţii Statului Islamic au ucis sute de membrii ai grupării minoritare Yazidi, utilizând îngroparea prematură. 
 
 
    

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

Nicolae GRECU

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

„E dreptul meu să fac ce vreau cu organismul meu” este un leit motiv al declaraţiilor fotbaliştilor pe posturile TV, fără a pomeni vreunul de vieţile altora.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IX)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IX)

Povestea ajunge, în fine, la descrierea „tehnicăˮ a lotcii.

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

pr. Constantin STURZU

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

În slujba logodnei, într-una dintre rugăciuni, ne adresăm lui Dumnezeu cu aceste cuvinte: "Care pe cele despărţite le aduni întru unire şi ai pus dragostea legătură neîntreruptă". Căderea primilor oameni, a protopărinţilor Adam şi Eva, a însemnat nu doar ruperea lor de Creator, ci şi dezbinarea acestora şi a urmaşilor lor. Prima crimă din istoria umanităţii a fost săvârşită asupra unui frate.

La plimbare pe axa culturală (3)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (3)

Arhitectura, prin conţinutul simbolic, estetic, funcţional, este interpretată în cheie diferită de fiecare persoană în parte. Un exerciţiu simplu poate demonstra această realitate. 

pulspulspuls

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

La trei zile după ce a dat cu artificii la Palat, şi asta după ce  nu a avut nicio reţinere să aprobe şi târgul de căciuli de la Hală, dar şi coada la moaşte la liber, auzim că Mihai Chirica a vorbit către presa centrală spunând pe un ton foarte doct şi sfătos că musai este nevoie de un lockdown total, cu închidere în casă mai ceva ca anul trecut. 

Caricatura zilei

Ciucă 2

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.