Fortus SA intră în faliment. Așa au decis judecătorii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Fortus SA intră în faliment. Așa au decis judecătorii

GALERIE
fortus
  • fortus
- +

Fortus SA intră în sfârșit în faliment după ce ani în șir a fost ținut artificial în viață „legat la aparate". Judecătorii au văzut ce era evident de foarte multă vreme și au decis să închidă activitatea fostului colos al industriei comuniste.
 

E.ON Energie România SA a obținut, ieri, aprobarea instanței pentru dizolvarea societății fostului Combinat de Utilaj Greu, după ce furnizorul de energie și gaze nu și-a recuperat datoriile. Hotărârea din data de 24 noiembrie 2021 a fost publicată pe site-ul Tribunalului Cluj, consultat de „Ziarul de Iași".

Fortus SA se află în insolvență din anul 2008, iar din aprilie 2015 combinatul nu a mai fost alimentat cu energie şi gaz, încetând producția. În acest timp s-au făcut vânzări de active și dări în plată care nu au fost văzute cu ochi buni de toate părțile implicate. Potrivit reprezentantului angajaţilor disponibilizaţi ai combinatului, plățile creanțelor salariale „s-au făcut preferenţial", susținând că ar fi vorba chiar despre o „escrocherie", având în vedere faptul că mulți dintre cei care au lucrat în combinat încă mai așteaptă plăţile compensatorii, drepturi băneşti care li se cuvin în urma disponibilizării.
Tribunalul a dispus sigilarea bunurilor care au mai rămas la Fortus SA. „Admite cererea de trecere în faliment a debitoarei Fortus SA formulată de creditoarea E.ON Energie România SA şi, în consecinţă: Dispune intrarea în faliment a debitoarei Fortus SA şi desemnează în calitate de lichidator judiciar provizoriu SP „Mures Insolvency" SPRL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 25 din Legea nr. 85/2006. Dispune dizolvarea societăţii debitoare Fortus SA. Fixează termenul maxim de predare a gestiunii averii de la debitoare către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii, pentru data de 14 decembrie 2021. (...) Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. Dispune în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligaţia de a depune rapoarte lunare privind modul de îndeplinire a atribuţiilor sale, cu justificarea cheltuielilor, la fiecare termen de continuare a procedurii. (...) Definitivă şi executorie", se arată în document. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reţinere suspectă şi o tăcere asurzitoare

Cosmin PAȘCA

O reţinere suspectă şi o tăcere asurzitoare

Într-o ţară civilizată, reţinerea în forţă a unui opozant al sistemului ar face prima pagină a ziarelor, iar autorităţile publice şi liderii politici ar fi traşi de mânecă să expună un punct de vedere. Dacă, de bine, de rău, presa a ridicat pe ici, pe colo câteva semne de întrebare (poate nu suficiente), tăcerea instituţiilor statului şi a mediului politic (excepţie USR Tineret) în acest caz este înfricoşător de asurzitoare.

Filmuletul zilei

opinii

Ruşi şi americani

Codrin Liviu CUȚITARU

Ruşi şi americani

Devine chiar spectaculos faptul că doi scriitori sovietici (convinşi, repet, de superioritatea civilizaţiei din care provin) reuşesc să nu „devieze” ideologic în multitudinea observaţiilor lor (deşi, repet şi acest lucru, debarcă pe pămînt american cu vizibile prejudecăţi). America fără etaje constituie, prin urmare, o investigaţie culturală - una dintre primele de altfel - de primă mână, nu doar valabilă, ci şi autentică, asupra americanităţii moderne.

Respir cu plămânii tăi. Şi ai lor

Bogdan ILIESCU

Respir cu plămânii tăi. Şi ai lor

Despre neuroplasticitatea socială.

Identităţi în oglindă (I)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (I)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

pulspulspuls

Va fi numit onorabilul domn Balalaicu secretar de stat? Au ba?

Va fi numit onorabilul domn Balalaicu secretar de stat? Au ba?

Puţină lume a văzut ieri, stimaţi telespectaori, că pe marginea de jos a soclului statuii domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, chiar în timpul paradei organizată pentru sărbătorirea Zilei Naţionale, sau, în fine, dacă joaca de acolo poate fi numită paradă, ei bine, chiar acolo şi atunci un cetăţean surescitat nu făcea nimic altceva, dacă vă vine a crede, decât că dădea în bobi. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.