La solicitarea fostului procuror anticoruptie, Zarnescu va incerca sa explice magistratilor de la Curtea Suprema ce "mare" om de afaceri este patroana panificatiei vasluiene, care a falimentat majoritatea firmelor din grupul Iris, in conditiile in care nevasta fostului colonel castiga o paine alba (la propriu), la una din firmele lui Iovita. In plus, Zarnescu va depana amintiri din perioada in care a lucrat in Politie si l-a cunoscut pe Ciofu, nefiind exclus sa aduca in discutie si celebrul caz al uciderii liderului de sindicat Virgil Sahleanu. Marinica Zarnescu va depune marturie in dosarul de coruptie Iovita-Ciofu in data de 10 ianuarie 2011.
Marinica Zarnescu este, asa cum o recunoaste in discutiile private, prieten foarte bun cu Maricica Iovita. Sotia acestuia este director la una din firmele lui Iovita (una dintre putinele care mai functioneaza, intrucat falimentul a lovit in mai toate societatile controlate de patroana de la Iris Barlad). Se spune ca Zarnescu a fost, in perioada de inceput a afacerilor lui Iovita, dar si mai tarziu, un fel de protector al business-ului controlat de Maricica Iovita, mai ales in perioada in care controla Politia Economica a judetului sau Serviciul Anticoruptie din IPJ Vaslui. Prin intermediul lui Iovita, dar si pe linie de raporturi de serviciu, l-a cunoscut foarte bine si pe procurorul Ciofu, in special in perioada in care acesta ancheta moartea liderului sindical Virgil Sahleanu. Tripleta in cauza a functionat foarte bine, cat timp Zarnescu a fost in Politie. In semn de recunostinta pentru ajutorul dat – in unele discutii private, fostul colonel de Politie se jura pe toti sfintii ca nu este in relatii bune cu patroana panificatiei – nevasta lui Zarnescu a fost angajata ca director la una din firmele lui Iovita, care isi desfasoara activitatea in Vaslui. Acum, cand soarta cuplului penal Iovita-Ciofu atarna de un fir de ata, fostul colonel Zarnescu a decis sa-si ajute amicii de alta data.
Vecinul de bloc la nevoie se cunoaste, nu?
Pe 10 ianuarie 2011, Marinica Zarnescu va merge la Curtea Suprema de Justitie, intr-o incercare penibila de a demonstra ce oameni buni sunt cei doi inculpati si cat de mult bine au facut ei pentru cei din jur. Acesta a fost propus ca martor de fostul procuror Ioan Ciofu, insa, cu siguranta, din marturia lui Zarnescu nu vor lipsi "pasaje" din activitatea de mare afacerista a lui Iovita, cu care a fost vecin de scara, la un bloc din Crucea Garii. Ani de-a randul, Zarnescu s-a laudat cu ajutorul dat lui Iovita in dezvoltarea afacerilor, asa ca depozitia din ianuarie 2011 ar trebui sa fie o "incununare" a acestor "merite". Conform unei statistici a Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Vaslui, condus la un moment dat si de Zarnescu, in perioada 1999-2002 impotriva lui Iovita si a firmelor conduse si controlate de aceasta au fost inaintate sase plangeri penale. De fiecare data, insa, Iovita a primit NUP (neinceperea urmaririi penale), lucru explicabil, daca ne gandim la proptelele pe care aceasta le avea in Politie. In ceea ce-l priveste pe Zarnescu, acesta a fost sef al Serviciului Anticoruptie, in perioada 1999-2001, dupa care a preluat functia de sef al Politiei Economice. La fiecare plangere intocmita de Finante sau alte institutii, Iovita a primit NUP, semn ca lucrurile mergeau "bine". Marinica Zarnescu a iesit pe usa din dos a Politiei Romane, dupa ce s-a dovedit ca avea discutii compromitatoare cu diverse personaje din anturajul lui Cezar Lazurca, inclusiv discutii despre tavi cu carne de pui, oferite "moca" politistului, si care aveau un miros ciudat!
Povestea unei afaceri penale
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus retinerea, pentru 24 de ore, la data de 4 octombrie 2006, a lui Ioan Ciofu, procuror in cadrul Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi si fost procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) – Sectia de urmarire penala si criminalistica, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. De asemenea, in acelasi dosar, a fost retinuta pentru 24 de ore, la data de 3 octombrie 2006, Maricica Iovita, patroana panificatiei vasluiene, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita. Din probele administrate de procurori, a reiesit ca, in perioada mai – august 2006, inculpatul Ioan Ciofu, in calitate de procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), a pretins si primit esalonat, de la Maricica Iovita, foloase in suma totala de aproximativ 10.000 euro reprezentand bani (5.500 euro si 4.000 RON) si bilete de avion pe numele rudelor, pentru calatorii in orase din Europa si Asia. In schimb, procurorul Ciofu Ioan s-a angajat sa instrumenteze in mod partinitor un dosar penal, astfel incat un om de afaceri din Vaslui sa fie pus sub invinuire pentru savarsirea unor infractiuni de natura economica iar, ulterior, dosarul sa fie declinat la Directia Nationala Anticoruptie. Cercetarile efectuate in cauza au relevat ca Iovita a urmarit obtinerea punerii sub acuzare intr-o cauza penala a omului de afaceri concurent, pentru ca era implicata intr-un conflict de interese cu respectivul om de afaceri, concurentul sau in afaceri pe zona Vaslui, iar invinuirea ar fi avut ca rezultat stirbirea reputatiei acestuia.
Sursa: Vremea noua
Publicitate și alte recomandări video