Fosta cantină a Terom SA a ajuns de la Comănescu la o firmă din Buzău
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Fosta cantină a Terom SA a ajuns de la Comănescu la o firmă din Buzău

GALERIE
cantina-CFS-Comanescu-Metalurgie-3
  • cantina-CFS-Comanescu-Metalurgie-3
- +

Activul este situat vis a vis de ArcelorMittal Iaşi şi a fost tranzacţionată pentru 3,2 milioane lei fără TVA.

 

Compania buzoiană Romcarbon, care s-a înfruptat din activele fostului Combinat de Fibre Sintetice (Terom SA), a mai bifat o achiziţie imobiliară din Iaşi: fosta cantină a combinatului. Imobilul fusese achiziţionat de la Terom de omul de afaceri Constantin Comănescu, care o deţinea prin intermediul firmei sale de construcţii Com Beton, aflată în prezent în insolvenţă. În cadrul procedurii, administratorul judiciar al firmei, Management Reorganizare Lichidare, a încercat în dese rânduri să valorifice activul evaluat la 6,8 milioane lei fără TVA, dar fără succes.

 
Lichidatorul va primi 188.000 lei
 
În luna mai, creditorii au fost convocaţi pentru a vota o ofertă certă de achiziţie a cantinei la un preţ de 2,9 milioane lei fără TVA, depusă de o agenţie imobiliară în numele companiei E-Gros Trade, aparţinând oamenilor de afaceri Constantin Rădeanu şi Cristian Delcea, iar votul creditorilor a fost pozitiv. Astfel, până pe data de 17 iunie, termen limită pentru depunerea unor supraoferte la suma înaintată de patronii E-Gros, s-a trimis o ofertă doar de către compania Romacarbon din Buzău, care s-a angajat să achite 3,2 milioane lei fără TVA pentru achiziţia imobilului. „Activul este compus din teren intravilan, construit şi neconstruit, în suprafaţă totală de 242 mp (17,15 mp neconstruit şi 224,85 mp construit), imobil construcţie cu o suprafaţă utilă de 192 mp şi suprafaţă construită de 224,85 mp şi o altă clădire cu suprafaţă de 1.312 mp (arie desfăşurată de 2.591 mp), compusă din parter şi un etaj şi construită din beton, reprezentând clădire cantină şi terenul intravilan de 1.504 mp”, potrivit unui anunţ al administratorului judiciar. Romcarbon a achitat deja suma integral şi, imobilul fiind garantată în favoarea creditorului Branca Transailvania, după achitarea cheltuielilor de procedură şi a taxelor aferente tranzacţie vor fi viraţi 2.945.000 lei către instituţia bancară. Din această tranzacţie, Management Reorganizare Lichidare va primit 188.000 lei, reprezentând 5% din valorificarea de active, conform unei decizii a Adunării Creditorilor.
 
Mai deţine 9,5 hectare din fostul Terom
 

Producătorul de plăci şi profile din plastic Romcarbon Buzău a devenit cunoscut în Iaşi în urmă cu nouă ani, când a participat la licitaţia organizată de lichidatorul Terom SA şi a achiziţionat o platformă industrială de peste 95.000 mp, pentru care a plătit peste 36 milioane lei cu TVA inclusă. Cum pe platformă erau construite diverse hale şi pavilioane adminsitrative funcţionale, Romcarbon anunţa la acea vreme că intenţionează să reia producţia la Iaşi, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. Imobilele au fost intabulate de Oficiul de Cadastru, însă noul lichidator judiciar al Terom, Rovigo SPRL, a arătat în 2014 că o parte din imobil era grevat de sarcini, motiv pentru care a deschis o acţiune de anulare a transferului imobiliar, considerându-l fraudulos. Pe data de 22 februarie a acestui an, magistraţii Tribunalului s-au pronunţat pe fondul acestei cauze şi au respins solicitarea practicianului în insolvenţă, astfel că Romcarbon Buzău este în continuare proprietarul platformei achiziţionate în 2007. Societatea buzoiană a fost înfiinţată încă din 1992 şi este foarte cunoscută în sectorul fabricării de mase plastice la nivel naţional, anul trecut având o cifră de afaceri de 180 milioane lei şi profit net de 6,5 milioane lei cu 786 de angajaţi.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.