Fosta cantină a Terom SA a ajuns de la Comănescu la o firmă din Buzău
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Fosta cantină a Terom SA a ajuns de la Comănescu la o firmă din Buzău

GALERIE
cantina-CFS-Comanescu-Metalurgie-3
  • cantina-CFS-Comanescu-Metalurgie-3
- +

Activul este situat vis a vis de ArcelorMittal Iaşi şi a fost tranzacţionată pentru 3,2 milioane lei fără TVA.

 

Compania buzoiană Romcarbon, care s-a înfruptat din activele fostului Combinat de Fibre Sintetice (Terom SA), a mai bifat o achiziţie imobiliară din Iaşi: fosta cantină a combinatului. Imobilul fusese achiziţionat de la Terom de omul de afaceri Constantin Comănescu, care o deţinea prin intermediul firmei sale de construcţii Com Beton, aflată în prezent în insolvenţă. În cadrul procedurii, administratorul judiciar al firmei, Management Reorganizare Lichidare, a încercat în dese rânduri să valorifice activul evaluat la 6,8 milioane lei fără TVA, dar fără succes.

 
Lichidatorul va primi 188.000 lei
 
În luna mai, creditorii au fost convocaţi pentru a vota o ofertă certă de achiziţie a cantinei la un preţ de 2,9 milioane lei fără TVA, depusă de o agenţie imobiliară în numele companiei E-Gros Trade, aparţinând oamenilor de afaceri Constantin Rădeanu şi Cristian Delcea, iar votul creditorilor a fost pozitiv. Astfel, până pe data de 17 iunie, termen limită pentru depunerea unor supraoferte la suma înaintată de patronii E-Gros, s-a trimis o ofertă doar de către compania Romacarbon din Buzău, care s-a angajat să achite 3,2 milioane lei fără TVA pentru achiziţia imobilului. „Activul este compus din teren intravilan, construit şi neconstruit, în suprafaţă totală de 242 mp (17,15 mp neconstruit şi 224,85 mp construit), imobil construcţie cu o suprafaţă utilă de 192 mp şi suprafaţă construită de 224,85 mp şi o altă clădire cu suprafaţă de 1.312 mp (arie desfăşurată de 2.591 mp), compusă din parter şi un etaj şi construită din beton, reprezentând clădire cantină şi terenul intravilan de 1.504 mp”, potrivit unui anunţ al administratorului judiciar. Romcarbon a achitat deja suma integral şi, imobilul fiind garantată în favoarea creditorului Branca Transailvania, după achitarea cheltuielilor de procedură şi a taxelor aferente tranzacţie vor fi viraţi 2.945.000 lei către instituţia bancară. Din această tranzacţie, Management Reorganizare Lichidare va primit 188.000 lei, reprezentând 5% din valorificarea de active, conform unei decizii a Adunării Creditorilor.
 
Mai deţine 9,5 hectare din fostul Terom
 

Producătorul de plăci şi profile din plastic Romcarbon Buzău a devenit cunoscut în Iaşi în urmă cu nouă ani, când a participat la licitaţia organizată de lichidatorul Terom SA şi a achiziţionat o platformă industrială de peste 95.000 mp, pentru care a plătit peste 36 milioane lei cu TVA inclusă. Cum pe platformă erau construite diverse hale şi pavilioane adminsitrative funcţionale, Romcarbon anunţa la acea vreme că intenţionează să reia producţia la Iaşi, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. Imobilele au fost intabulate de Oficiul de Cadastru, însă noul lichidator judiciar al Terom, Rovigo SPRL, a arătat în 2014 că o parte din imobil era grevat de sarcini, motiv pentru care a deschis o acţiune de anulare a transferului imobiliar, considerându-l fraudulos. Pe data de 22 februarie a acestui an, magistraţii Tribunalului s-au pronunţat pe fondul acestei cauze şi au respins solicitarea practicianului în insolvenţă, astfel că Romcarbon Buzău este în continuare proprietarul platformei achiziţionate în 2007. Societatea buzoiană a fost înfiinţată încă din 1992 şi este foarte cunoscută în sectorul fabricării de mase plastice la nivel naţional, anul trecut având o cifră de afaceri de 180 milioane lei şi profit net de 6,5 milioane lei cu 786 de angajaţi.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gânduri despre Maradona

Nicolae GRECU

Gânduri despre Maradona

De morţi nu se vorbeşte decât de bine, dar nu trebuie uitat nici răul din ei.

Filmuletul zilei

opinii

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Eugen MUNTEANU

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Prezentarea succintă a începuturilor tradiţiei biblice româneşti continuă cu o schiţă de portret a iniţiatorului acestei tradiţii, Nicolae Spătarul Milescu.

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Ciprian IFTIMOAEI

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Problematica de gen şi egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei a fost abordată încă din anii ‘60 în cadrul studiilor despre rolul femeilor în politică şi dezvoltarea socioeconomică (women studies), mai apoi în cadrul studiilor feministe (feminist studies), iar în prezent în cadrul studiilor de gen (gender studies). În altă ordine de idei, egalitatea de tratament între bărbaţi şi femei a constituit un principiu fundamental al Uniunii Europene încă de la înfiinţarea sa. 

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

pr. Constantin STURZU

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

Unul dintre ucenicii mei avea, la un moment dat, probleme la serviciu. Se confrunta cu tot soiul de neplăceri, cu şicane şi chiar cu ameninţări. M-a întrebat ce să facă, dacă nu cumva e momentul să renunţe şi să caute altceva de lucru. Eventual în alt domeniu. Îl ştiu ca fiind o persoană competentă, talentată şi dăruită în lucrarea sa. 

pulspulspuls

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Dacă tot am vorbim ieri aici de vasilici şi tiriplici, iaca ce ne-au indicat unii cetitori atenţi: una bucată poză faină scociorâtă prin cotloanele feisbuciste, de campanie, cu actualul şi viitorul deputat de Iaşi Vasile Cîtea, ex-boxer, aflat în piaţă la Bălţaţi, locul de baştină. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.