Fosta directoare de la UMF, cu averea la mâna judecătorilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Inspectorii de integritate au găsit o neconcordanţă de 140.000 de euro, într-un singur an

Fosta directoare de la UMF, cu averea la mâna judecătorilor

GALERIE
daniela drugus
  • daniela drugus
- +

Agenţia Naţională de Integritate constatase între averea dobândită într-un singur an şi veniturile declarate pe aceeaşi perioadă o diferenţă nejustificată de peste 140.000 de euro. Cazul a ajuns la Curtea de Apel Iaşi, un judecător urmând a decide în privinţa confiscării sumei în cauză.

Comisia de control a averilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi a finalizat investigaţia referitoare la averea presupus nejustificată a fostei directoare de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi, Daniela Druguş. Reprezentanţii comisiei au confirmat acuzaţiile aduse de Agenţia Naţională de Integritate, conform cărora Druguş nu ar putea justifica aproximativ 142.000 de euro.

Aproape 4 ani de verificări

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 523.462 lei (aproximativ 142.140 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate în cursul anului 2008 de către Druguş Daniela, Director General Administrativ în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T. Popa Iaşi“, preciza ANI, tocmai în 2016.

De atunci şi până în prezent, comisia de control a averilor de la Curtea de Apel Iaşi a verificat averea fostei directoare de la UMF, şi, potrivit unor surse, au fost găsite neconcordanţe cu privire la o serie de proprietăţi. Un judecător va analiza actele adunate de comisie şi va decide dacă cei 140.000 de euro, în bani sau proprietăţi echivalente, vor fi sau nu confiscaţi de la Daniela Druguş.

Inculpată, apoi achitată

Aceasta a negat acuzaţiile aduse de Agenţia Naţională de Integritate în momentul în care instituţia a făcut publice rezultatele investigaţiei sale. Druguş a fost inculpată în dosarul presupusei fraudări a platformei de e-learning de la UMF, alături de mai mulţi responsabili de proiect din cadrul UMF, dar şi din zona privată, însă achitată definitiv acum câteva săptămâni în acest dosar.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.