Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Fosta nevastă a primarului, vânată din cauza datoriilor. „Doamne fereşte!”

GALERIE
Ana Maria Fedoreanu
  • Ana Maria Fedoreanu
- +

Ana Maria Fodoreanu, fosta soţie a primarului Mihai Chirica, este în mijlocul unui scandal cu iz penal ce a izbucnit ieri. Fodoreanu, ce în trecut a lucrat la Primărie, a fost reclamată pentru înşelăciune de o avocată din Iaşi care o acuză că i-a cerut bani promiţându-i că are posibilitatea să obţină o autorizaţie de construcţie. Plângerea depusă ieri a fost formulată pentru înşelăciune.

Nu e primul scandal al fostei neveste a primarului, care a mai fost dată în judecată sau reclamată că a luat bani cu împrumut de la diverşi patroni din Iaş. Reacţia fostei soţii a primarului: „Doamne-fereşte, habar nu am despre ce vorbiţi!”. Surse din PSD spun că Fodoreanu poate fi o piatră de moară pentru Mihai Chirica 

Fosta soţie a primarului Mihai Chirica, Ana Maria, care are doi copii cu şeful PSD Iaşi, a intrat ieri într-un scandal ce ar putea degenera într-un dosar penal de anvergură. Ana Maria Fodoreanu, fostă Chirica, a fost reclamată la Poliţie de către o avocată cunoscută din Iaşi fiind acuzată de înşelăciune. Fodoreanu, în trecut angajată la Primăria Iaşi, de unde a plecat în perioada divorţului de actualul primar, este acuzată că s-ar fi lăudat că poate obţine o autorizaţie de construcţie pentru un om de afaceri din oraş, primind în schimb suma de 2.600 de euro.
 
Deşi acuzaţia formulată în plângerea intentată ieri este de înşelăciune, nu este exclus, având în vedere natura ei, să fie transformată în trafic de influenţă, decizia în acest sens urmând a fi luată de autorităţi.
 
Cum a început povestea
 
Potrivit plângerii depuse la Poliţie, obţinută de „Ziarul de Iaşi” din surse juridice, acuzaţia imputată Anei Maria Fodoreanu este plasată în vara anului 2014. Reclamanta spune că Fodoreanu ştia „aspecte administrative, legate de problemele de înregistrare, aprobare a actelor, autorizaţiilor”, în contextul în care, în trecut, ocupase mai multe funcţii la Primăria Iaşi.
 

În perioada iulie-august 2014, Fodoreanu ar fi cerut şi primit de la avocată şi soţul acesteia suma de 2.600 de euro spunând că are posibilitatea de a obţine o autorizaţie de construire. Fodoreanu le-ar fi spus celor doi că are competenţele necesare întrucât mai efectuase şi în trecut astfel de „proiecte”. Doar că fosta nevastă a primarului nu s-a ţinut de cuvânt şi nici nu ar mai fi restituit banii primiţi integral, după cum se arată în plângere, nici până azi.

„Până în prezent, a mai rămas de restituit din suma solicitată, mai puţin de 1.800 lei. Doamna Fodoreanu a pretins că va obţine toate autorizaţiile necesare şi că va lucra pe firma fratelui său care este arhitect. În realitate, şi-a însuşit aceşti bani fără a face nicio formalitate, ducându-ne în eroare că are o astfel de competenţă şi că lucrează pe astfel de cazuri cu fratele său care are firma de arhitectură, prestând astfel de activităţi”, se arată în plângere.  

Reacţia acuzatei

Avocata care a semnat plângerea a mai spus că a luat legătura cu fratele Anei Maria Fodoreanu şi că acesta ar fi negat că are o firmă prin care ar fi putut obţine o autorizaţie de construire. De asemenea, mama fostei soţii a primarului Chirica ar fi spus că o va determina pe fiica sa să dea banii înapoi. „Apreciem că fapta descrisă şi săvârşită de doamna Fodoreanu Ana întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de înşelăciune”, se mai arată în documentul citat. Contactată telefonic, Ana Maria Fodoreanu a precizat ieri „Ziarului de Iaşi” că nu ştie despre ce datorie este vorba. „Doamne fereşte! Habar nu am despre ce este vorba, eu nu am nimic la nimeni”, a spus aceasta.  

De remarcat că, în mediul politic, în special în PSD, numele Anei Maria Fodoreanu a fost tot mai des invocat în ultima perioadă. Aceasta este identificată de multe voci din partid ca o piatră de moară pentru primarul Mihai Chirica, prin prisma unor posibile materiale sau informaţii despre care surse susţin că Fodoreanu le-ar deţine.  

Ana Maria Fodoreanu ar mai avea datorii şi la alte persoane, potrivit plângerii înaintate la Poliţie, printre care este menţionat şi Radu Norocea, patron al unei firmei de taxi. Norocea ne-a precizat aseară că nu confirmă această informaţie. „Este cumătra mea, o persoană deosebită, nu ştiu cine vrea să îi facă rău. Nu pot să vorbesc eu despre aşa ceva”, a spus Norocea.  

Reporterii „Ziarului de Iaşi” au discutat însă cu altă persoană care ar avea bani de recuperat de la Ana Maria Fodoreanu şi care a confirmat cele menţionate în plângerea depusă ieri.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri